FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROGRESUL SPARTAC

Echipa pregătită să profite de situația explozivă din „B”: „Vrem din tot sufletul să jucăm din nou în Liga 2

Progresul Spartac este pregătită să joace în Liga 2
Foto: Imago
Progresul Spartac este pregătită să joace în Liga 2 Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 26 iulie 2023 18:35 / Actualizat miercuri, 26 iulie 2023 19:04

Liga 2 este programată să înceapă pe 5 august, având la start 20 de echipe. Se știu deja numele a 19 dintre formații, singura necunoscută este FC Brașov, care așteaptă la TAS un verdict favorabil. 

La începutul lunii iulie, Administrația de Licențiere a Federației Române de Fotbal nu i-a acordat licența de Liga 2 Brașovului din cauza criteriului financiar. Echipă era considerată una dintre favoritele la promovare.

Liga 2 e un fake! INCREDIBIL: 40% dintre echipe n-au drept de promovare!
DREPT DE PROMOVARE
Liga 2 e un fake! INCREDIBIL: 40% dintre echipe n-au drept de promovare!

Trupa lui Dan Alexa a făcut apel la TAS și așteaptă verdictul de la Lausanne pe 30 iulie. Dacă decizia se va menține, atunci locul Brașovului în Liga 2 va fi luat de Progresul Spartac, echipă care a retrogradat în urma barajului. 

Progresul Spartac, comunicat exploziv

Aflată în „joc de glezne” pentru că nu știe dacă va evolua în Liga 2 sau Liga 3, Progresul a emis miercuri un comunicat prin care își exprimă dorința fermă de a juca în L2. În același timp, îi atacă pe cei de la FC Brașov. 

„În ultima vreme, mulți oameni de fotbal ne-au pus întrebarea dacă chiar vrem să jucăm în Liga 2, având în vedere poziția rezervată pe care am avut-o în privința litigiului dintre FC Brașov și FRF, ajuns acum la TAS. 

Vrem să răspundem acum tuturor acestora printr-un DA răspicat: DA, vrem din tot sufletul să jucăm din nou în Liga 2, și DA, suntem pregătiți să facem asta chiar dacă verdictul vine cu doar câteva zile înainte de primul meci oficial al sezonului! 

Am demonstrat prin prestația de anul trecut că putem face față la acest nivel, pierzând barajul doar la ultimul penalty, în condițiile în care am jucat toate meciurile în deplasare sau pe teren neutru și am avut echipa cu cea mai redusă medie de vârstă din competiție. 

Am păstrat nucleul de bază al formației din sezonul trecut, am “repatriat” foști jucători care nu au nevoie de prea multă omogenizare cu restul lotului și vrem să lansam o nouă generație (2005-2006) de juniori de perspectivă crescuți în propria academie. Am încercat, deși nu suntem deloc indiferenți la verdictul TAS, să nu ne implicăm prea mult într-un litigiu în care nu suntem în mod oficial parte. 

Urmărim însă cu maxim interes subiectul și sperăm că TAS nu poate decât să confirme o decizie fără echivoc a comisiei de specialitate din FRF, care nu putea respinge certificarea unei echipe decât pentru motive extrem de temeinice”, se arată în comunicatul celor de la Progresul Spartac.

Motive care, în cazul unui club ca FC Brașov, nu tocmai iubit nici măcar în propriul fief, unde fanii sunt mai degrabă alături de SR Brașov din liga a treia, sunt ușor de intuit pentru toți cei care urmăresc fenomenul fotbalistic. În scurt sa existență, acest club, fost Scotch Club Brașov, s-a făcut remarcat prin numeroase „probleme” cu terți, începând cu cea de la promovare, și încheind cu ultima (ultima de care știm, de fapt), care are ca victimă chiar Progresul Spartac!

 Astfel, brașovenii tocmai au anunțat oficial achiziția juniorului Vlad Marica, care a debutat în primăvară cu Progresul în liga secundă. Doar că noi am primit cererea de transfer pentru Marica de la clubul … Cetatea Tr Măgurele, din L3, și dacă vă întrebați de ce, răspunsul e simplu - grila de transfer e cu mult mai mică în cazul unui transfer la L3! 

Iar ultimele știri dinspre Brașov ne fac să credem că, dacă le va fi admis totuși apelul la TAS, aceștia ar putea avea mari probleme în a termina sezonul. Așadar, așteptăm, sperăm și credem într-un verdict al TAS care să trimită Progresul înapoi în liga secundă, unde a demonstrat sezonul trecut că merită să joace!

- comunicat Progresul Spartac

VIDEO Răzvan Burleanu anunță modificări la nivelul ligii secunde: „Va crește numărul de echipe și de jocuri și se va reduce pauza”

Citește și alte știri din Liga 2: 

Cozi la casele de bilete din Ghencea » Câte abonamente au cumpărat suporterii Stelei
CSA Steaua
Cozi la casele de bilete din Ghencea » Câte abonamente au cumpărat suporterii Stelei
Țintarul sezonului 2023/2024 din Liga 2 » Chindia - CSA Steaua, capul de afiș al primei etape + Incertitudine în cazul unei echipe: participă sau nu?
PROGRAM
Țintarul sezonului 2023/2024 din Liga 2 » Chindia - CSA Steaua, capul de afiș al primei etape + Incertitudine în cazul unei echipe: participă sau nu?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează