FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

EXCLUSIV Proiectul lui Dâncu a șocat Coaliția de Guvernare: „Întoarce România în vremea lui Ceaușescu!” + Cine mai semnează Inițiativa pro CSA Steaua

FOTO: Facebook @vasile.s.dancu
FOTO: Facebook @vasile.s.dancu

Articol de , , - Publicat vineri, 14 aprilie 2023 17:29 / Actualizat vineri, 14 aprilie 2023 19:26

La mai puțin de două zile de la momentul în care a apărut informația că fostul ministru al Apărării, Vasile Dâncu, a inițiat un proiect de schimbare al Legii Sportului, în așa fel încât să-i ofere suport echipei CSA Steaua pentru a promova în Liga 1, Gazeta a aflat ce ecouri a avut acest demers in lumea politică.

În afara părerilor pro și contra, deși proiectul a fost deja depus la Senat și urmează să fie dezbătut la comisii, unde are nevoie de obținerea avizelor, un alt lucru e extrem de important.

Dialog EXPLOZIV! Nervi și țipete în studio în scandalul CSA Steaua: „Ce vreți? Să terminăm cu sportul în țara asta? Anulați handbalul, voleiul, tot! Ce a continuat FCSB?”
CSA STEAUA
Dialog EXPLOZIV! Nervi și țipete în studio în scandalul CSA Steaua: „Ce vreți? Să terminăm cu sportul în țara asta? Anulați handbalul, voleiul, tot! Ce a continuat FCSB?”

Și a fost aflat, pe surse, de GSP din interiorul Coaliției politice care Guvernează în acest moment în România și care are o largă majoritate în Parlament, adică trioul PSD-PNL-UDMR.

Vasile Dâncu, proiect solitar, propus spre aprobare întregii Coaliții

În primul rând, proiectul nu e unul asumat de întreaga Coaliție. Cel puțin nu în acest moment. Iar motivul e că Vasile Dâncu n-a solicitat un acord larg pentru depunerea inițiativei. 

„Nu că nu a existat consultare, dar nu a existat nici măcar o singură întrebare pe care să o pună în interiorul Partidului nostru cu privire la această dorință de a fi schimbată Legea Sportului. 

Am aflat direct din presă, după care ne-am întrebat între noi dacă Vasile Dâncu chiar a vorbit cu cineva. Răspunsul a fost NU pe linie", susțin surse din Coaliția de la Palatul Victoria. 

Chiar și persoane din PSD ar fi fost luate prin surprindere de acest demers al lui Dâncu, care e senator al Partidului Social Democrat. 

„O lege nu poate fi dată pentru o persoană sau entitate anume"

Mai mult, aceiași oameni politici nu văd de ce ar fi necesar un astfel de proiect: „O lege are la bază ideea de a atinge un interes public, general, nu se dă cu destinație pentru o persoană sau pentru o entitate anume, așa cum e făcută aici, cu dedicație”.

Sunt șanse ca Legea, în cele din urmă, să aibă parte de susținere politică? S-a întâmplat și în alte cazuri, în care divergențele dintre partidele de Coaliție, dar și mizele Legii erau infinit mai mari. 

„Puțin probabil, chiar foarte puțin probabil, iqr explicatia e simplă: s-ar intra într-o contradicție totală cu principiile fundamentale ale Uniunii Europene. Practic, România s-ar întoarce în vremea lui Ceaușescu, cu cluburi departamentele, conduse de Bobu, Postelnicu și ceilalți, ca pe vremea dictaturii”, spun sursele GSP din interiorul arcului de Guvernare.

Cine semnează alături de Dâncu

Primul care atrăsese atenția că proiectul nu pare să aibă susținere largă în Coaliție a fost analistul politic Sebastian Zachmann

Realizator al emisiunii Insider Politic, la Prima TV, acesta a spus, într-un interviu exclusiv pentru Gazeta Sporturilor, că „m-a surprins ceva anume, uitându-mă pe semnăturile inițiativei. Sunt doar 3 semnături. Dâncu și încă doi, tot de la PSD, care sunt din anturajul lui. 

Din experiență vă spun, atunci când există un proiect asumat, există semnături măcar de la toate partidele din coaliție. Aici sunt doar 3, toate de la PSD. Sincer, îmi ridică un semn de întrebare acest lucru privind susținerea largă a ceea ce încearcă Dâncu. E posibil să fie ceva solitar din partea lui, să nu aibă acordul lui Ciolacu, mai ales că eu pe Ciolacu l-am auzit recent susținând un proiect, care a și trecut de Parlament, care o avantaja pe FCSB, privind accesul pe stadionul Steaua. 

De ce e important acordul politic total al Coaliției la un proiect de lege? Dacă există, proiectul trece rapid și fără emoții prin Parlament. Dacă nu există, atunci va sta în sertar și doi-trei ani", a spus Zachmann.

Proiectul de lege depus la Senat poartă 3 semnături. Una este a lui Vasile Dâncu, celelalte două sunt ale lui Radu Popa și Bogdan Constantin Matei, amândoi tot de la Partidul Social Democrat.

VIDEO. Walace: „Dacă o să promovăm, cred că o parte din suporterii FCSB-ului vor veni la noi”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

VIDEO Mutu a luat decizia în cazul lui Moldovan, după gafa cu Sepsi: „Nu are rost să ne ascundem după degete”

EXCLUSIV Un politician din Camera Deputaților, mesaj clar pentru șeful FRF: „Burleanu ar trebui schimbat pentru că n-are nicio viziune!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (172)
Hcm27
Hcm27  •  16 Aprilie 2023, 11:50
Postat de ali.bec pe 16 Aprilie 2023, 10:50

Razi tu razi, becăila, dar nu e râsul tău. In a-Dâncu-l sufletelului tău gigist te rod frica și ciuda.

Cum azi e o zi mare pentru creștinătatea ortodoxa, mi-am propus sa nu mai fac prost pe nimeni, oricât ar fi și chiar dacă, membrii site-ul nu-l considera "cuvinte sau expresii jignitoare".De aceea va spun tuturor membrilor site-ului și nu numai, Hristos a Înviat și Sărbători linistite, alături de cei dragi!

ali.bec
ali.bec  •  16 Aprilie 2023, 10:50
Postat de Hcm27 pe 15 Aprilie 2023, 17:16

Chiar ca s-au înmulțit prostii!Tu mai lipseai, ca să fie lista completa!Spiritualitatea ta și prostia chiar ca m-au "dat pe spate".Nu mai pot de ras!Sa vezi ce mai rad, când legea cea fără de lege va "pica" în Parlament și când FCSB v-a fi scris Fotbal Club Steaua Bucuresti, după rejudecare.Acum nu e voie prin grija pensionarului Talpan și a trei judecători, care deja sunt pensionați și care mai mult "n-au judecat", decât au judecat!

Razi tu razi, becăila, dar nu e râsul tău. In a-Dâncu-l sufletelului tău gigist te rod frica și ciuda.

concret
concret  •  15 Aprilie 2023, 21:41
Postat de emil1986 pe 15 Aprilie 2023, 21:38

Iar te bagi in seama, ***!!! Mai ai fratiori??? :))) Valea la rusi!

Valea la stana prostea, la pascut, poate acolo iti gasesti si tu menirea!

Vezi toate comentariile (172)
Comentează