FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

RAPID / «Metoda George Copos»: „Aveam contract trei lei și îmi zicea că de mâine am doi lei”

2 titluri a câștigat Rapid sub conducerea lui George Copos, în 1999 și în 2003
2 titluri a câștigat Rapid sub conducerea lui George Copos, în 1999 și în 2003

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 martie 2020 08:26

Robert Niță (42 de ani), fost jucător al Rapidului, a vorbit despre George Copos (67), patronul de odinioară al giuleștenilor.

Odată cu reducerile salariale din Liga 1 cauzate în această perioadă de pandemia de coronavirus, Niță și-a adus aminte de Copos, recunoscut pentru modul pragmatic în care gestiona cheltuielile alb-vișiniilor.

Robert Niță: „Era o prosteală pe față”

„Ce au tot făcut președinții de cluburi, când au redus contractele jucătorilor, a făcut George Copos cu mine acum 15 sau 20 de ani, cu mișcorarea contractului. Asta ar trebui să se numească «metoda Copos» sau metoda «cobai Robert Niță».

De câte ori se supăra cu Dinu Vamă (n.r. Dinu Gheorghe) mă chema la el și îmi micșora contractul, zicea că sunt «copilul lui Dinu Vamă». Îi spuneam că Dinu are un băiat, să-i trăiască, dar nu joacă fotbal. Este adevărat că Dinu Gheorghe m-a sunat și m-a întrebat dacă vreau la Rapid… asta este adevărat. Dar nu sunt copilul lui, uită-te în acte.

Aveam contract trei lei și îmi zicea că de mâine am doi lei. Spunea: «Nu sunt bani. Este criză». După aceea mă chema Rednic și îmi zicea. «Dacă nu semnezi, să accepți contract mai mic, mi-a zis Copos să nu te bag, să te duci să te antrenezi la Laromet»… Acolo ieșeau cârtițele din teren.

Cu Copos dacă făceai calcule. Nu puteai să-ți iei ce aveai de luat, cum să iei în plus? Nu aveai cum! Eu spun că nu era arta negocierii. Era o prosteală pe față, în limbaj de stadion, știa că nu ai ce să faci. Te duceai la Ligă să depui un memoriu și dura doi ani și jumătate, te lăsai de fotbal”, a declarat Niță, potrivit Prosport.

RAPID / «Metoda George Copos»: „Aveam contract trei lei și îmi zicea că de mâine am doi lei”

Robert Niță, în tricoul Rapidului

2003este anul în care Niță a câștigat titlul de campion cu Rapid

Imagini impresionant de la Vatican » Papa Francisc s-a rugat pe ploaie în Piața Sf. Petru pentru întreaga planetă

Citește și alte știri despre Rapid:

CORONAVIRUS // Rapid, alături de medici în lupta cu pandemia: „Sunteți adevărații eroi”

Mircea Lucescu revine în Giulești la meciul Rapid - Petrolul » Cum este posibil

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează