FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Răzvan Burleanu, prima luare de poziție după apariția proiectului „Steaua în A” » O singură certitudine: „Poate juca în Europa!”

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a evitat în mai multe rânduri să își expună punctul de vedere cu privire la promovarea celor de la CSA Steaua.
Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a evitat în mai multe rânduri să își expună punctul de vedere cu privire la promovarea celor de la CSA Steaua.

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2023 20:19 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 21:08

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a evitat în mai multe rânduri să își expună punctul de vedere cu privire la promovarea celor de la CSA Steaua. În schimb, Burleanu a confirmat că gruparea „militară” are dreptul de a evolua în cupele europene. 

Vasile Dâncu a dinamitat fotbalul românesc cu proiectul de modificare a Legii Sportului, cel care ar permite promovarea Stelei în primul eșalon. La prima apariție publică, Răzvan Burleanu „a driblat” în stilul caracteristic întrebările directe cu privire la acest subiect. 

GSP lansează sondajul primăverii. Ce echipă are cei mai mulți suporteri? În decembrie 2019, sondajul GfK arăta o supremație zdrobitoare pentru FCSB. Votează ce echipă favorită ai!
DEZBATERE
GSP lansează sondajul primăverii. Ce echipă are cei mai mulți suporteri? În decembrie 2019, sondajul GfK arăta o supremație zdrobitoare pentru FCSB. Votează ce echipă favorită ai!

Răzvan Burleanu, „eschive” în cazul promovării celor de la CSA Steaua 

„Dacă începem cu acest subiect, ar trebui să clarificăm acest aspect, al promovării cluburilor de drept public. Zilele trecute, îmi alimentam mașina, și unul dintre angajații de acolo mă întreba chiar despre asta. Mi-am dat seama că lucrurile nu sunt chiar atât de clare. 

CSA Steaua e un club de drept public. Conform Legii Sportului nu se poate afilia astăzi la LPF și nu poate participa într-o ligă profesionistă. Ce-i drept, doar în fotbal avem o ligă profesionistă. Practic, ai două posibilități pentru a evolua. Ori se modifică legea, cum se discută astăzi, ori se modifică forma de organizare. Mă bucură că azi lucrurile sunt clare. Acum un an, FRF era arătată cu degetul. 

Dincolo de această modificare și de această inițiativă, cred că ce contează este să putem avea o dezbatere reală la nivelul societății în ceea ce privește rolul statului în fotbal. Înainte de Revoluție, statul deținea fotbalul. După 1990, s-a globalizat. Competiția cu Occidentul a devenit foarte puternică, iar statul s-a retras imediat, fără să propună ceva solid în schimb. 

Poate de aceea vedem și un declin al fotbalului, al sportului, după 1990. Să nu se înțeleagă că vreau să ne întoarcem la forma de organizare de dinainte de Revoluție. Trebuie să deschidem discuția. Să vedem cum putem dezvolta fotbalul”, a spus Răzvan Burleanu la „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Radu Naum, „muncă de Sisif” în dialogul cu Burleanu

Radu Naum, moderatorul emisiunii, a insistat ca Răzvan Burleanu să răspundă unei întrebări clare: „Sunteți de acord cu o echipă finanțată de un Minister să promoveze în Liga 1?”. Din nou, președintele FRF s-a eschivat.

„În opinia mea, ca președinte de Federație, consider că statul trebuie să fie un partener puternic în dezvoltarea sportului. Azi, economia de piață nu ne permite consolidarea unor cluburi puternice. 

Drepturile TV reprezintă cel mai mare diferențiator. La vârf vedem deja o polarizare a averii fotbalistice la câteva cluburi. Dacă mergem mai mult în profunzime, top 30 cluburi din Europa au bugete de peste 175 milioane de euro. Actualul format al Ligii Campionilor presupune 32 de echipe, dar din 2024 va fi modificat. 

Dacă ne uităm la nivel național, vedem că cele mai bogate cluburi ajung la venit de 14-15 milioane. Statutul trebuie să fie un partener și să investească major în zonele în care nu au potențial financiar: infrastructură, academii, fotbalul în școli, apoi în educație și facilități fiscale pentru mediul privat”, a replicat Burleanu. 

În 2019 susțineam această formulă de transformare în cluburi de drept public. Dar trebuie să ne uităm către fotbalul profesionist. În eșaloanele inferioare avem nevoie de implicarea statului
- Răzvan Burleanu, președinte FRF

Radu Naum a căutat, în continuare, un răspuns concret. Tot ce a obținut a fost: „Personal, ca președinte de Federație, nu mă poziționez în niciun fel. Noi vrem o dezbatere! Am avut chiar un dialog cu colegii de la UEFA, iar în viziunea noastră un club de succes și performant în Europa trebuie să aibă buget de 60 de milioane de euro”.

Răzvan Burleanu: „Steaua poate juca în cupele europene”

Moderatul emisiunii „Fotbal Club” a făcut o ultimă încercare: „Spuneți-mi și mie, da sau nu?”. 

Burleanu a replicat: „Insist foarte mult că avem nevoie de un parteneriat puternic cu statul, iar statul să își definească rolul. Dacă vom continua în această direcție, la finalul zilei vorbim de economia de piață care nu poate să susțină fotbalul. Nu e atât de simplu.

Singurul răspuns concret oferit de Burleanu a fost cu privire la posibilitatea Stelei de a evolua în cupele europene: „Avem 3 exemple cu cluburi de drept public în Rusia, Kazahstan și Belarus. În Europa, în Occident, nu avem. Un club de drept public, dacă va câștiga Cupa României, poate juca în Europa! Cu siguranță ar putea în cupele europene, nu a fost niciodată acest aspect”.

VIDEO. Un politician din Camera Deputaților, mesaj clar pentru șeful FRF: „Burleanu ar trebui schimbat pentru că n-are nicio viziune!”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Șeful secției de fotbal de la CSA Steaua, despre prima primită de la Becali: „Le-am luat prin club, din câte îmi aduc aminte”

Dan Petrescu, șocat de situația unui club: „Incredibil, chiar nu înțeleg!” + pe cine mizează în Liga Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (47)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  22 Aprilie 2023, 08:57
Postat de boribgue pe 20 Aprilie 2023, 22:06

Fratiorul meu, sefule, mare comandat, statul francez sustine PSG? Un alt stat, Qatar, foarte bogat, printr-o asociatie (cum fac primariile la noi) sustine un club din Franta. In schimb, in UE, a doua cea mai saraca tara, vrea sa permita ministerelor sa detina un club de fotbal in propria tara. Hai ca handbal, baschet, inteleg, nu se bucura de aceleasi venituri, dar fotbal??? Literalmente, acest stat nu stie sa cheltuie banii in folosul cetateanului. Cauta ce inseamna "circ si paine". Fix asta e. Sa detina cate o echipa de fotbal toate ministerele, toate institutiile, dar sa arata, la sfarsit de an fiscal, ca se autofinanteaza, fara niciun leu de la bugetul vreunui minister. Atunci e ok, sa faca ce vor. Altfel, eu vreau un spital, scoala de 2010, nici nu indraznesc 2023, gradinita, infrastructura rutiera, ordine publica, protejarea naturii, lucruri care sunt in vest, nu ca ministerul apararii sa detina un club de fotbal care nu produce nimic. Absolut nimic! Ca e cs dinamo, csa steaua, fc anaf si fc bnr national, nu ma intereseaza catusi de putin. Sa detina ce club vor, dar sa-mi asigure drepturile mele de cetatean, ca eu imi fac obligatiile. .

Eu vreau ca Statul Roman sa sustina U CLuj cu bani de la Buget ! ca si PSG sustinut de statul Qatar sau de Francezi ... si sa jucam an de an in Liga Campionilor ! Sau sa vina Chinezii ca au surplusuri la BUGET sa bage cate 1 miliard de euro / an in echipa! dar nu cred ca au loc sa consume bani aici daca nu se dau drepturile catre statul paralel, 2-3 generali, 2-3 securisti de astia noi, 2-3 ministri gen Dancu sau Rares Bogdan (asa prin interpusi sa nu fie expusi ). P.S catre STEAUA sa imi scrie sa le donez 200 de euro sa isi faca firma sau le dau alta idee....la o firma care cumpara de la Ministerul Apararii sa faca parteneriat cu STEAUA sa sponsorizeze echipa. Cu banii de 1 F35 sponsorizam campionatul pe cativa ani !

valy
valy  •  21 Aprilie 2023, 17:03

Toate ministerele sa isi faca echipe de fotbal si sa plateasca din banii tuturor romanilor si a tuturor firmelor de pe teritoriul Romaniei. Asta este o mare prostie. Privatizeaza clubul si pe bani privati fa ce vrei tu, dar nu pe bani publici. guvernamentali. A nu s e confunda banii din fonduri publice locale ( pentru care platesc doar acele comunitati daca vor sa faca asta ) si fondurile guvernamentale primite de ministere ( pentru care platesc toti cetatenii si firmele din Romania ). De ce sa plateasca un cetatean din Corabia, Arad, Brasov, etc pentru o echipa a unui minister, fie el si MApN ?? Au si ei echipe pe plan local, nu au nevoie de asa ceva. Sa vedem ce o sa spuna UEFA, respectiv FIFA despre echipele guvernamentale, despre care si au exprimat opinia foarte clar si este si scris negru pe alb ca nu au ce cauta in fotbalul de prima liga. Oricum cei ar fi in stare sa voteze acest lucru, sigur nu vor mai prinde un alt mandat, pentru ca ne reintoarcem in COMUNISM si noi nu mai vrem asa ceva si nici nu mai vrem pe nici un nenorocit de COMUNIST.

Dobermannul
Dobermannul  •  21 Aprilie 2023, 15:50
Postat de Misu1950 pe 21 Aprilie 2023, 10:05

Dupa cum banuiam, Iliescu are prozeliti si unul din ei e acest individ alunecos, ranjit, libidinos si cu *** cronica la gura!! Vorbeste mult ca sa nu spuna nimic! Ii arati degetul, el vede creion!

Iti aduci aminte cum sperau multi ca generatiile noi vor fi curate de comunism? Iata ca a fost o speranta desarta. Ce naste din pisica ...

Vezi toate comentariile (47)
Comentează