FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

Robert Ilyes despre un Steaua-Rapid șocant: „Am ieșit cu mașina, erau fanii cu bâte de baseball. Am dat jos geamul, ce să fac”. Ce a urmat e incredibil

Robert Ilyes, 47 de ani, fost jucător la Rapid, a oferit un interviu în exclusivitate GSP
Robert Ilyes, 47 de ani, fost jucător la Rapid, a oferit un interviu în exclusivitate GSP

Articol de , - Publicat joi, 25 februarie 2021 21:35 / Actualizat joi, 25 februarie 2021 22:38

Robert Ilyes, 47 de ani, fost jucător la Rapid, a oferit un interviu în exclusivitate pentru GSP în care și-a adus aminte de câteva momente ieșit din comun din perioada petrecută în vișiniu. 

  • Fost mijlocaș, Robert Ilyeș a jucat la Rapid între 2002 și 2005, cucerind un titlu cu echipa din Giulești, două Cupe ale României și două Supercupe;

O poveste după un Steaua-Rapid 2-1: „Noi nu putem avea Sărbători, nu aveți nici voi”

„Am pierdut cu Steaua în Ghencea în ziua de Paști, 1-2. A dat Claudiu Răducanu două goluri. După meci am plecat la Pro Rapid. Se jucase dimineața, iar seara voiam să plec și eu acasă, la Miercurea Ciuc. Fanii ne așteptau cu bâte de baseball la ieșirea din bază. Am fost primul care a ieșit, s-au pus în fața mea. Ce să fac? Am dat geamul jos și mi-au zis: «Robert, bagă marșarier. Dacă noi nu putem avea Sărbători, nici voi nu o să puteți»”, și-a adus aminte Ilyes. 

Meciul la care face referire a avut loc pe 4 mai 2002. Într-un sezon în care FC Național a fost la un pas să câștige titlul, Steaua se zbătea să prindă ultimul loc de Europa. „Roș-albaștrii” erau pe 6 înainte de startul rundei, iar lucrurile se puteau înrăutăți dacă Martin Tudor nu prindea o zi excelentă. Stelea i-a trădat însă pe rapidiști, respingând aiurea două baloane. Omul potrivit a fost de fiecare dată Claudiu Răducanu (24,74). Pentru giuleșteni marcase Șumudică, în minutul 74, cu o lovitură de cap. Rapid și-a luat însă revanșa, reușind să-i lase pe steliști în afara cupelor europene.

Cum i-au demonstrat fanii Rapidului că îl iubesc

„Am avut momente când ne-a luat galeria la ture și am trăit clipe din care efectiv credeam că nu voi mai ajunge să văd a doua zi. După meciul pierdut în Cupă la Brăila, ne-au aliniat pe banca de rezerve și ne-au luat la ture. Eram amenințați! Când au ajuns la mine, mi-au zis: "N-avem ce să-ți reproșăm, tu și când joci prost ești util echipei". Eram apreciat și când nu jucam bine. Poate că nu eram atât de talentat, dar compensam prin agresivitate și dorință până la epuizare. Asta e impresia mea și cred că de asta sunt și acum iubit. Am jucat la Rapid cu sufletul! Sunt rapidist pur! Îi urmăresc și acum cât pot! Particip și la meciuri de old-boys”, a explicat Ilyes pentru GSP. 

Citește și alte știri despre Rapid: 

Rapid, încă un pas greșit în cursa spre promovare! Clasamentul actualizat din Liga 2

Ungaria face o nouă investiție majoră în fotbalul românesc! Unde merg 3 milioane de euro

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
171875491077582
Costel Chelaru  •  02 Martie 2021, 13:25

Ba au prins ultimul loc de cupe, habar nu aveti.

bubunika
bubunika  •  26 Februarie 2021, 05:55

Misto fani! Ca jucator, sa te tot daruiesti pe teren...

supereduardo10
supereduardo10  •  25 Februarie 2021, 23:25

Fara cuvinte! Felicitari, abea astept sa revenim pe stadion!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează