FOTBAL  »  LIGA 2  »  CS U CRAIOVA

S-a întors în Bănie, însă nu i-a uitat pe ”militari”: "Mulţi au probleme la Steaua, dar preferă să tacă"

Dănănae n-a făcut prea mulți
Dănănae n-a făcut prea mulți "purici" în tricoul roș-albastru

Articol de - Publicat joi, 19 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 19 iunie 2014 00:05

Fost fotbalist în Ghencea, Dănănae deconspiră amănunte ţinute secrete la campioana României.

Ovidiu Dănănae a revenit acasă, la CS Universitatea, după ani de peregrinări pe la Tom Tomsk, Steaua, Severin şi Apollon Limassol. Ce face acum "Cel mai bun fundaş dreapta al campionatului românesc" din 2009 ajuns, între timp, la 28 de ani?

- Ovidiu, ce-au însemnat aventurile tale fotbalistice în străinătate?
- În Rusia, m-am dus în necunoscut, la Tom Tomsk. Mi-a luat ceva timp să mă adaptez. Dar acolo am învăţat ce înseamnă fotbalul profesionist.

- Şi-ai cîştigat o căruţă de bani, nu?
- Nici chiar cît s-a scris, mai ales că nu mi-am dus contractul la bun sfîrşit. Se plăteşte bine, de ce să nu recunosc?, se investeşte mult. Dar e greu să pătrunzi în acel El Dorado, e şi mai greu să te menţii.

"Am făcut performanţă în Cipru"

- Cipru e peste sau sub România ca fotbal, ca bani?
- Nivelul fotbalului e asemănător, salariile sînt mai mari decît în România. Anul trecut, după ce-am eliminat pe Nice, nu ştiu cîte echipe din România ar fi trecut de francezi!, am jucat în grupele Europa League cu Lazio, Trabzonspor şi Legia. Pe polonezi i-am învins, cu italienii am remizat. Deşi nu ne-am calificat mai departe, am jucat un fotbal frumos şi apreciat. În Cipru se investeşte, mai ales în tineri, nivelul creşte cu fiecare an.

- De ce ai ales Craiova?
- Am ales un club unde există profesionalism şi unde avem şanse să facem performanţă.

- Privind în urmă, pînă la 28 de ani, care-i cea mai mare împlinire pentru tine?
- Sînt mîndru de cei 6 ani petrecuţi la Craiova. Unde m-am format ca fotbalist, unde e casa mea.

- De ce există antipatia asta între olteni, pînă la urmă? Mă refer la luptele între fani.
- Oltenii sînt orgolioşi, sînt aprinşi pentru fotbal. Sînt şi cei mai fanatici suporteri. Ceva asemănător am avut în Cipru, la Limassol, aveau ceva din spiritul oltenesc.

"O alegere neinspirată"

- Steaua ce-a fost pentru tine?
- A însemnat o alegere neinspirată. Nepotrivită. Sînt multe lucruri pe care le regret. Din păcate, nu le pot schimba cu nimic. Dar am trecut peste amărăciune, m-am împăcat cu tot ceea ce mi s-a întîmplat.

- De ce ai jucat atît de puţin în Ghencea?
- A fost o perioadă foarte dură pentru mine. De ce nu joacă anumiţi fotbalişti acolo, deşi se antrenează bine? Mie nu mi s-au dat explicaţii. Cu băieţii din lot am avut o relaţie perfectă. Ca antrenori, am lucrat cu Ilie Stan şi cu Stoichiţă, am jucat prin amicale, după care a intervenit o mică accidentare, apoi am fost uitat pe banca de rezerve. Nu mi s-a dat încredere.

"Fanii erau minţiţi"

- Cum te-ai înţeles cu suporterii?
- Mulţi cred că nici nu ştiu că am jucat la Steaua. Chiar mă întîlneam cu fanii pe stradă şi mă întrebau de ce nu joc, ce e cu mine. Credeau că sînt accidentat, aşa li se spunea de către cei de la club, aşa se scria. N-aveam nimic. Le ziceam că sînt OK, voiam să joc, însă nu sînt antrenor să mă pun singur în primul "11".

- Din afară, atmosfera la Steaua pare una de mare familie.
- Mulţi jucători au probleme şi acum, dar preferă să nu vorbească. Lucrurile nu sînt deloc roz acolo. Steaua e puternică şi atractivă, însă au existat şi există multe nemulţumiri.

Piciorul rupt, adio "naţională"

- Ai fost şi-n circuitul primei reprezentative. Ce s-a întîmplat de ai pierdut contactul cu "tricolorii"?
- Legătura s-a rupt cînd a trebuit să joc cu Albania şi cu Belarus şi m-am accidentat cu o zi înainte de primul meci. Urma să debutez într-o partidă oficială, jucasem doar în amicale. N-am putut să forţez, deşi am încercat, apoi a plecat şi Răzvan Lucescu de la "naţională" şi s-au năruit visele mele.

- Pari un ghinionist.
- Nu mă consider astfel, nu sînt nici superstiţios sau fatalist. Aşa a fost viaţa!

90 de minute a evoluat Dănănae la Steaua, avînd o singură partidă de L1 jucată,

2-1 cu Astra pe 18 martie 2012. În Europa League a prins 45 de minute în turul cu Twente, 0-1

"Mai am 5-6 ani de jucat, nu mă concentrez decît la fotbal, nu la afaceri sau la altceva. În viitor, m-aş vedea antrenînd o echipă Under 21" (Ovidiu Dănănae)

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (30)
dash.berlin
dash.berlin  •  21 Iunie 2014, 16:08
Postat de blue_lion121 pe 19 Iunie 2014, 17:07

nu e frumos sa dati in steaua care a ajuns pielea organului, mare lucru care nu pica anul asta in liga 2. lasati-o sa moara pe limba ei, oricum nu mai are nici un jucator valoros

:)))))))))) comentariu de oltean zalud fara nimic in cap :)

manty_one
manty_one  •  19 Iunie 2014, 21:18
Postat de blue_lion121 pe 19 Iunie 2014, 17:07

nu e frumos sa dati in steaua care a ajuns pielea organului, mare lucru care nu pica anul asta in liga 2. lasati-o sa moara pe limba ei, oricum nu mai are nici un jucator valoros

desigur clona al carei suporter esti va ajunge in liga 2-a,o sa fiti ciuca batailor!!:)))))))

blue_lion121
blue_lion121  •  19 Iunie 2014, 17:07

nu e frumos sa dati in steaua care a ajuns pielea organului, mare lucru care nu pica anul asta in liga 2. lasati-o sa moara pe limba ei, oricum nu mai are nici un jucator valoros

Vezi toate comentariile (30)
Comentează