FOTBAL  »  LIGA 2  »  PLAY-OFF LIGA 2

Scandal în Liga 2 » Rapidiștii o acuză pe Turris: „Dragnea e acolo unde e, iar Dâncu vrea să-l ajute pe fiul lui” » Replica primită

Dan Tudorache +27   FOTO
Dan Tudorache

Articol de - Publicat luni, 13 iulie 2020 14:04 / Actualizat luni, 13 iulie 2020 17:11

Rapid și Turris Turnu Măgurele, rivale în play-off-ul pentru promovarea din Liga 2, se află în centrul unui scandal, după declarațiile primarului Dan Tudorache.

Edilul sectorului 1, membru PSD și un susținător al Rapidului, a acuzat după meciul cu Petrolul, în care giuleștenii au avut doi eliminați, iar ploieștenii au avut un penalty executat de trei ori, că în Liga 2 sunt jocuri de culise făcute în favoarea echipei lui Eric Linkar. Tudorache a declarat că Vasile Dâncu, un fost personaj extrem de influent în PSD și un apropiat al lui Răzvan Burleanu, o ajută pe Turris în baza prieteniei cu Liviu Dragnea și cu fiul acestuia, Valentin, care se ocupă de echipă.

„Eu sper ca la meciul cu Turris, din ultima etapă, să nu avem parte de o brigadă de arbitri ca cea de la meciul cu Petrolul. Îi transmit lui Dâncu să se oprească, indiferent de prietenia lui cu Dragnea. Nu e nevoie să strice fotbalul! Să ia o pauză. Eu spun că ce s-a întâmplat la meciul cu Petrolul e bătaie de joc la adresa fotbal și eu înclin să cred că el (n.r. Dâncu) a avut o influență. E o părere personală. Cred că din generația cu Dragnea și, ținând cont că Dragnea e acolo unde e, vrea să-l ajute pe fiul acestuia. Sper să nu văd un astfel de arbitraj la meciul cu Turris. 

Cei de la Turris s-au gândit să rezolve promovarea înainte de ultima etapă, ca atunci să nu mai contează. Nu știu ce influență are Dâncu, dar ce am văzut la meciul cu Petrolul mă duce cu gândul la asta”, a declarat Dan Tudorache la emisiunea Realitatea Sportivă.

Scandal în Liga 2 » Rapidiștii o acuză pe Turris: „Dragnea e acolo unde e, iar Dâncu vrea să-l ajute pe fiul lui” » Replica primită
Vasile Dâncu și Răzvan Burleanu

Turris a replicat: „Dezavuăm punctul de vedere exprimat de domnul Dan Tudorache”

După declarațiile lui Dan Tudorache, Turris a trimis un comunicat, semnat de președintele Mădălin Ioniță, prin care a replicat la acuzele lui Tudorache.

„Conducerea FC Turris-Oltul Turnu Măgurele, a luat act de declarațiile făcute de Primarul Sectorului 1 al Bucureștiului, Dan Tudorache, cu referire la așa zisa susținere a echipei noastre, în perspectiva promovării în Liga I.  

Pe această cale, îi răspundem domnului Tudorache că Turris-Oltul Turnu Măgurele este o echipă totalmente apolitică, susținută sută la sută din finanțare privată. Suntem nevoiți să luăm poziție în acest caz și să dezavuăm punctul de vedere exprimat de domnul Dan Tudorache, care contravine grav realității. De asemenea, în ultima vreme am constatat că declarații asemănătoare cu ale domnului Tudorache au fost făcute și de Ion Georgescu, primarul din Mioveni.

 Poziția noastră este similară și în acest caz, deoarece declarațiile respective sunt totalmente false, și bazate pe supoziții care au menirea de a aduce atingere imaginii și prestigiului FC Turris-Oltul Turnu Măgurele. Noi nu am jucat cu echipele Rapid și CS Mioveni, iar acuzațiile celor menționați frizează realitatea și un minimum bun simț, mai ales dacă ne gândim că noi am acceptat intrarea în acest play-off cu un meci mai puțin disputat, deci cu handicap de puncte comparativ cu oricare dintre partenerele de play-off.  

În aceeași notă, dorim să subliniem faptul că jucătorii și antrenorii noștri, la fel ca și cei de la Rapid, Petrolul etc. își doresc foarte mult promovarea, obiectiv pentru care muncesc, se antrenează și suportă sacrificii. Este incorect față de ei și de eforturile lor să le minimalizăm meritele, aruncând cuvinte fără niciun fel de bază.  O altă idee, extrasă din discuțiile publice referitor la promovarea în Liga I, este cea a echipelor de tradiție. FC Turris-Oltul Turnu Măgurele respectă istoria și palmaresul cluburilor vechi din România, dar asta nu ne împiedică, din punctul nostru de vedere, să încercăm să facem performanță și să concurăm, pe plan sportiv, chiar cu aceste cluburi. 

Turnu Măgurele este un oraș unde se joacă fotbal din perioada interbelică, iar acum există o șansă uriașă pentru localitate, și pentru județ implicit, să aibă reprezentativitate pe prima scenă a fotbalului românesc. Investițiile noastre nu se limitează strict la echipa de seniori, acestea mergând spre capitolul infrastructură sau dezvoltarea sectorului juvenil.

De fiecare dată, în campionat sau în Cupa României, când Stadionul Municipal din Turnu Măgurele a găzduit meciuri ale echipei Turris Oltul, publicul a demonstrat că este cunoscător al fenomenului fotbalistic. Microbiștii noștri sunt, în majoritate, suporteri ai unor echipe de tradiție, dar și susținători ai formației locale, continuatoare a frumoasei tradiții instituite de Chimia Turnu Măgurele, în Divizia B. Acest aspect a fost relevat cu ocazia unor dispute oficiale împotriva unor adversari precum Rapid sau Universitatea Craiova.  

În concluzie, dorim să mulțumim tuturor pentru interes și susținere, dar ne-ar plăcea ca acuzele nefondate, de natură a știrbi prestigiosul nostru și de a duce în ridicol munca tuturor, să înceteze.  Turris-Oltul Turnu Măgurele este și va fi un susținător necondiționat al fotbalului românesc, promovând conceptele de fair-play, sportivitate, prietenie și ajutor reciproc”

Comunicat Turris

Clasament play-off Liga 2

FOTO Imagini tari de la Petrolul - Rapid 0-0

+23 FOTO

VIDEO Fanii Petrolului i-au așteptat pe cei de la club pentru a cere explicații după duelul cu Rapid

Citește mai multe știri din Liga 2:  

Mihai Popa, portarul eliminat după ce a apărat două penalty-uri, a dezvăluit ce i-a spus arbitrul: „E bătaie de joc, nu se poate așa ceva. A zis că așa se procedează”

Comentariu de Dan Udrea după scandalul de la Petrolul - Rapid: „Reverență pentru asistent, lecitină pentru Burcă”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
111855873007282
Un Timisorean  •  14 Iulie 2020, 08:19

Rapidistii vad numai conspiratii in jurul lor, dar nu vad ce-i esential : de cind l-au maturat pe Shumaker, echipa nu joaca nimic.

rapidist57
rapidist57  •  14 Iulie 2020, 02:51
Postat de Ursa Ioan pe 14 Iulie 2020, 01:20

*** GRAMATICA ! TOTI !

Si tu la cursurile de buna cuviinta.

951556068209108
Ursa Ioan  •  14 Iulie 2020, 01:20

*** GRAMATICA ! TOTI !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează