FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC ARGEŞ

Se stinge şi Argeşul » Aflaţi în pragul colapsului, piteştenii sărbătoresc azi 60 de ani de existenţă într-un context aprig

Articol de - Publicat marti, 06 august 2013 00:00 / Actualizat luni, 05 august 2013 22:50

Ameninţată de faliment, care ar putea fi declarat în octombrie, dubla campioană a României va dispărea la aceeaşi vîrstă şi în aceeaşi lună cu "Gîscanul". ”Nu mai e nici o speranţă!”, recunoaşte cu tristeţe soţia lui Dobrin


E imaginea unei familii care celebrează ziua de naştere a capului înainte de plecarea acestuia pe front. Un "la mulţi ani" spus cu incertitudine, în care ponderea trecutului sufocă un viitor în dubiu. Fostele glorii de la FC Argeş se întîlnesc azi, începînd cu ora 12, la colţul fotbalului din cadrul Muzeului Judeţean, pentru a puncta 60 de ani de fotbal piteştean. Încununaţi, mai întîi, cu două titluri, poveşti cu Dobrin şi zeci de tineri promovaţi în "A". Continuaţi, în ultima vreme, pe frînghia putredă a insolvenţei.

Clubul municipalităţii peste ruinele "vulturilor"
După dezastrul lăsat în urmă de Cornel Penescu, trupa din Trivale s-a prăvălit iremediabil. A navigat în derivă prin liga secundă, şi-a pierdut grupele de elită de la centrul de copii şi juniori, iar stadionul s-a transformat într-o ruină.

Sezonul trecut, "vulturii" au terminat pe locul 8, iar după ultima etapă, Penescu jr. a închis şi ultimul robinet de finanţare. Semnalul pentru întîlnirea cu insolvenţa şi falimentul! Jucătorii s-au răspîndit în patru zări, Manole la Astra, Doman la Rapid, seturi de cîte 4-5 fotbalişti la Mioveni, UTA şi SCM Piteşti. Ultima e echipa municipalităţii, din L3, pregătită acum să ia locul în eşalonul secund muribundului de legendă, FC Argeş.

"Falimentul în octombrie"
Iar clubul care se confundă cu amintirea "Gîscanului" alunecă spre descompunere, cu şanse minime de a mai fi salvat. Şi, ce destin!, se poate stinge la aceeaşi vîrstă ca şi Dobrin, 60 de ani!

Niculae Enoiu, administratorul judiciar al echipei, explică: "Pe 14 august vom primi un prim raport. Nu mă grăbesc cu o decizie, vreau să evaluez toate posibilităţile şi să vedem ce se întîmplă pînă începe campionatul. Vom şti, probabil, dacă FC Argeş intră în faliment în octombrie". Chiar luna în care s-a prăpădit şi Nicolae Dobrin!


44 de sezoane a disputat FC Argeş în prima ligă: are 1404 meciuri, dintre care 571 sînt victorii. A acumulat 1418 puncte

2 titluri a cîştigat FC Argeş, '72 şi '79: n-are în palmares Cupa României, a pierdut o finală în '65

26 de meciuri în 7 sezoane au disputat piteştenii în cupele europene: a cîştigat şi a pierdut cîte 11, are 4 egaluri, a eliminat echipe precum Sevilla sau Toulouse şi a învins Valencia

Jucători de legendă: Dobrin, Mutu, Bărbulescu, Neaga, N. Dică, Barbu, Radu II, Cîrstea, N. Coman, Iovănescu
Antrenori exponenţiali: Halagian, M. Zamfir, Ianovschi, I. Moldovan

"Ştim deja finalul. E prea tîrziu pentru salvare. Dacă de două luni, de cînd s-a intrat în insolvenţă, n-a apărut nici un om interesat să preia clubul, s-a risipit orice speranţă"
Gica Dobrin, soţia lui Nicolae Dobrin

"Nu ne-am grăbit să stabilim decizia în legătură cu procedura de faliment. E o perioadă moartă, de pauză fotbalistică"
Niculae Enoiu, administrator judiciar FC Argeş

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
dancatadan
dancatadan  •  25 Octombrie 2013, 11:12
Postat de agb87 pe 06 August 2013, 11:09

In acelasi sezon am fost si eu pentru prima data: 29.04.1995, Petrolul - U Cluj 2-1! De fc arges nu imi pare rau, in fond e o echipa infiintata de comunisti in minus! Nu au mai ramas multe. Mai sunt vreo doua mai importante.

Cat creier trebuie sa ai sa spui ca FC ARGES e o echipa comunista? Comuniste sunt echipele infiintate direct in divizia A, adica STEAUA, DINAMO ,SCORNICESTI. Fc Arges s-a luptat cu echipele comuniste Unul din cele doua campionate a fost castigat in ultima etapa la Dinamo acasa.Pe trofeu era deja inionat deja Dinamo. La un gol al dinamovistilor arbritul Otto a sarit in sus de bucurie,apoi Dobrin a driblat tot si a dat gol,Fc Arges devenind campioana. Pacat ca toti nestiutorii isi dau cu parerea despre fotbal

dehasdeu
dehasdeu  •  06 August 2013, 13:50

Nu mai dati astfel de stiri pentru ca astia de la FRF sunt prea ocupati cu incalcarea regulamentelor. Respect FC Arges si suporterilor pitesteni! PS: Sandule, cate echipe trebuie sa se mai prabuseasca pentru ca tu si cu Mitica sa ne lasati dracvlvi in pace?!

dflorin3
dflorin3  •  06 August 2013, 13:27

Pacat...pacat ca de 5-7 ani echipele mari..cu traditie...dispar sau pica in ligile inferioare...echipe care aduceau respect si bucurie Romaniei...FZR

Vezi toate comentariile (16)
Comentează