FOTBAL  »  LIGA 2  »  SPORTUL STUDENȚESC

EXCLUSIV Revenirea Sportului Studențesc e în impas! Ce alternative există pentru a revedea clubul înapoi în fotbal

Revenirea Sportului Studențesc e în impas! Ce alternative există pentru a revedea clubul înapoi în fotbal
Revenirea Sportului Studențesc e în impas! Ce alternative există pentru a revedea clubul înapoi în fotbal

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 20:00 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 21:02

La începutul lunii martie, omul de afaceri Imad Kassas a anunțat că vrea să închirieze numele și sigla Sportului Studențesc pentru a o înlocui cu cea a echipei sale Metaloglobus. Ultima negociere a intrat în impas, după ce conducerea clubului sportiv a refuzat oferta primită și se așteaptă o alta.

În încercarea de a reînvia echipa de fotbal a existat și o implicare masivă din partea Asociației Suporterilor Sportul Studențesc. Fanii au încercat și în anii anteriori să readucă prin diferite forme formația înapoi în iarba din Regie și au pregătite mai multe scenarii pentru a pune echipa în prim plan din sezonul 2023/2024.

GSP a luat legătura cu patronul Imad Kassas, cu membrii Asociației Sportul Studențesc, dar și cu Gabriela Mitroi, directorul clubului Sportul Studențesc, pentru a afla ce șanse de a revedea „Gașca nebună”.

FCSB renunță la încă un jucător, al 8-lea: e cel care urma să-i fie concurent lui Octavian Popescu + Cine vine să fie alternativă pentru regula U21
fcsb
FCSB renunță la încă un jucător, al 8-lea: e cel care urma să-i fie concurent lui Octavian Popescu + Cine vine să fie alternativă pentru regula U21

Imad Kassas: „Mă simt dezamăgit, pentru că le-am oferit o sumă importantă”

Omul de afaceri Imad Kassas a explicat pentru Gazeta Sporturilor că în luna martie a avut o întâlnire cu asociația suporterilor, dar și cu președintele de onoare al clubului Sportul Studențesc, Mac Popescu, pentru a găsi o soluție de a readuce echipa în fotbal.

„Am fost cu asociația suporterilor la Mac Popescu, într-o ședință, să forțăm negocierile pentru a nu sta brand-ul în loc. Am vrea să mergem pe formula celor de la Petrolul 52, care au închiriat numele de la primărie. Așa ne-am dori și noi să facem. Ne dorim să luăm în chirie numele celor de la Sportul Studențesc.

Am vorbit și la FRF și nimeni nu are nimic împotrivă dacă am folosi numele, în locul celui de la Metaloglobus. Le-am oferit mai multe garanții celor de la clubul sportiv. Spre exemplu, în cazul în care am retrograda sau am ajunge în Liga 3, le-am returna sigla și numele.

Deocamdată n-am primit niciun răspuns de la clubul sportiv și mă simt dezamăgit, pentru că le-am oferit o sumă importantă plus un procent din veniturile pe care le primesc din drepturile TV.  Din punctul meu de vedere, numele reapărut în prim plan le-ar aduce mai multă publicitate și i-ar ajuta să dezvolte și celelalte secții", a spus Imad Kassas pentru GSP.

Imad Kassas: „Am discutat și pentru revenirea în Regie”

Întrebat ce plan ar avea în cazul în care s-ar ajunge la un acord, omul de afaceri a explicat că există un obiectiv de a aduce echipa înapoi în Regie.

„În cazul în care am reuși să preluăm brand-ul am un acord de principiu cu cei de la Clinceni pentru a desfășura antrenamentele și jocurile la ei pe stadion. De asemenea, am vorbit și cu cei de la Academia Germană pentru a evolua în Regie contra cost, atunci când terenul central va fi gata”, a mai spus Imad Kassas.

De asemenea, Imad Kassas a menționat și o temere a celor de la SNSPA, structură ce deține clubul sportiv Sportul Studențesc, care ar fi considerat că închirierea numelui și a siglei ar însemna ceva nelegal.

GSP.ro a încercat să ia legătura cu rectoratul SNSPA, dar nu a primit niciun răspuns. De asemenea, a trimis un email după o discuție cu departamentul de comunicare, în care a solicitat motivele pentru care nu s-a realizat închirierea și pentru ce sumă ar fi dispusă să cedeze sigla și numele. Nici la această cerere nu a primit un răspuns până la publicarea articolului.

Gabriela Mitroi: „Am respins cererea domnului Imad”

Contactată pentru a afla care sunt problemele referitoare la închirierea numelui președintele clubului Sportul Studențesc, Gabriela Mitroi, a respins varianta lui Imad Kassas și a considerat suma ca fiind prea mică.

„Domnul Imad Kassas a vrut să închirieze numele, doar că oferta pe care a făcut-o n-a fost acceptată pentru că este una derizorie. Consiliul de Administrație a respins oferta. Comparativ cu primul an, acesta a dublat oferta și acum este de 10.000 de euro pe an pentru Liga 2. Sportul Studențesc este un bun al statului și nu-l putem valorifica cu o sumă derizorie. 

Noi ne dorim să reînființăm secția de fotbal, dar să fie pe CIS-ul (n.r. Certificat de Identitate Sportivă) nostru. Dacă vrem să valorificăm și să închiriem acest brand, nu-l putem da pe o astfel de sumă. Categoric, vrem să înființăm clubul de fotbal dacă ar veni niște investitori privați, dar am vrea să avem în continuare CIS-ul. E adevărat că ni s-a propus un procent din drepturile de televizare, dar asta pentru Liga I”, a spus Gabriela Mitroi pentru GSP.ro.

Din informațiile GSP, Imad Kassas ar pregăti o nouă rundă de negocieri cu reprezentanții clubului sportiv prin care speră să ajungă la un numitor comun pentru a închiria pentru următorii 5 ani numele și sigla clubului.

VIDEO. Ce alternative mai există pentru reînființarea clubului

Asociația Suporterilor Sportul Studențesc a încercat în ultimii ani să readucă clubul în fotbal, dar în repetate rânduri s-au lovit de mai multe refuzuri din partea clubului sportiv. 

Gazeta Sporturilor a vorbit cu Felix Pînga (avocatul asociației), Cucu Constantin (președintele) și Bogdan Țînțăreanu (vice-președinte) care au explicat ce alternative mai sunt pentru a readuce echipa în fotbal. Una dintre variante ar fi să-i predea numele asociației lui Claudiu Barbu, proprietarul Academiei de Fotbal Germane.

„Academia Germană este o structură bine definită la momentul de față în peisajul fotbalului românesc. La seniori s-au înscris la liga a V-a cu o echipă tânără formată din copii de 18 ani. Ceea ce atrage și interesul Academiei Germane este denumirea. Vrem să facem un proiect prin care să cedăm numele asociației, iar din sezonul 2023-2024 poate să existe în liga a IV-a o AS Sportul Studențesc. 

Din punctul dânsului de vedere există o problemă ținând cont că este proprietarul bazei sportive să nu intre într-o polemică cu Universitatea de Arhitectură care este proprietarul bazei și SNSPA care deținea denumire și clubul sportiv”, a spus Asociația Suporterilor Sportul Studențesc pentru GSP.ro

Aceștia au oferit și o altă variantă în cazul în care Imad Kassas nu o să reușească să preia numele sau dacă alternativa Academia Germană nu ar da roade.

„În cazul în care acest scenariu nu se va realiza există un fost jucător de la Sportul Studențesc care are o echipă în liga a IV-a care ar putea prelua numele. Noi ne dorim revenirea, nu doar performanța. Dacă ne doream performanță, rămânem doar la varianta Metaloglobus”, a mai adăugat Asociația.

Citește și alte știri:

Unul dintre liderii lui Dinamo anunță că rămâne în „Ștefan cel Mare” și sezonul viitor: „Am avut o clauză în contract”

Dan Alexa l-a dat de gol pe Adrian Mihalcea: „Din ce știu, acolo va antrena!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
ED_BAD
ED_BAD  •  06 Iunie 2023, 00:57
Postat de kordell pe 05 Iunie 2023, 23:43

Sportul Studentesc este un bun al statului , ba ejnebun :)))

Și mai vine câte un prost care zice ca nu inchiriaza numele pentru ca e o suma mizera. In schimb, tine clubul in inactivitate de atata timp și nu produc nimic de pe urma lui, când ar avea posibilitatea sa demareze un proiect, pas cu pas, indiferent ca este bun sau rau... Nici măcar nu vin cu modificari sau cu solutii... Vor doar bani in plus, pe nimic si se dau drept binevoitori și posibil salvatori "candva"!

kordell
kordell  •  05 Iunie 2023, 23:43

Sportul Studentesc este un bun al statului , ba ejnebun :)))

istet10
istet10  •  05 Iunie 2023, 23:07

Mare prostie treaba asta cu comercializarea unui nume.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează