LIGA 2  ·  UTA

Stadion ultramodern pentru promovarea în Liga 1 » Se montează scaunele și nocturna

Articol de — , Vineri, 06 Septembrie 2019, 17:41

Se lucrează la foc automat pe șantierul arenei „Francisc Neuman", acolo unde ieri au fost instalați primii stâlpi de nocturnă, dar și primele scaune pe arena de 12.584 locuri unde UTA își va disputa meciurile.

Arădenii speră să joace acasă a doua parte a sezonului de L2. Zeci de muncitori sunt pe șantierul în care s-au băgat deja peste 10 milioane de euro. 

Lucrările la arena din Arad au fost începute încă din 2014, însă au stagnat o bună perioadă de timp, mai multe termene de finalizare fiind depăşite. De la demolarea şi începerea primelor lucrări pentru construirea stadionului din Arad care va avea 12.584 locuri au trecut mai mult de cinci ani.

De câteva zile, la stadion și-au făcut apariția și muncitori ai firmei Elba care pun pe picioare nocturna arenei. Au pus deja pe poziție mai mulți stâlpi, ce au 37 de leduri și care au patru niveluri de intensitate. Pentru ca lucrările să meargă „pe repede înainte”, oficialii primăriei au decis să închidă o stradă din jurul stadionului. 

O tribună a stadionului din Arad și-a primit "chiriașii": scaunele în culorile echipei, iar nocturna prinde contur și ea FOTO sportarad.ro

„Acest termen de aprilie 2020 e o năzuinţă a noastră şi a domnului Răzvan Burleanu. Îl înţeleg, se leagă la fel ca noi de anumite evenimente sportive. Se lucrează la gazon în continuare, spre toamnă probabil că va fi gata, vom vedea un petic verde pe stadion. Dar asta nu înseamnă mare lucru, pentru că nu se poate juca fără finalizarea celorlalte lucrări. Trebuie să ne apucăm şi de parcarea din spate”, a declarat primarul Aradului, Călin Bibarţ, pentru presa locală. 

Pe lângă punerea în funcțiune a instalației de nocturnă, muncitorii au instalat deja și o parte din scaune, evident în culorile clubului, alb și roșu. Acestea au fost montate în totalitate la o peluză și acum s-a trecut la cele două tribune și cealaltă peluză. 

Vezi și:

DINAMO - FC BOTOȘANI // „Câinii” vor juca pe Arena Națională și vor o asistență considerabilă! Cât costă biletele și de unde pot fi cumpărate

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (8)

whiteredarad  •  07 Septembrie 2019, 10:40

P.S. Apropos, ca sa fie clar UTA a avut culorile alb- rosu (... ale lui Arsenal), dinainte de Dinamo ( adus, ca si CCA, pe tancuri sovietice), iar stadionul daramat era o copie ( pacat ca nu s-a pastrat o idea arhitectonica) a stadionului lui Arsenal...cel vechi, si la ei Baronul Von Neuman invatase la londra si acolo a indragit fotbalul. Ca o mare rusine, Falca este primarul impotent,care conducea orasul, cind UTA a retrogradat in C, o persoana de terista amintire pentru Aradul sportiv, si nu numai.

whiteredarad  •  07 Septembrie 2019, 10:34

Imi pare un articol...publicitar. La Arena UTA, care e si mica , si inghesuita si cu vechea nocturna ramasa-care a redus numarul de locuri, si se puteau monta reflectoare pe tribune-, care e acoperita cu tabla, in loc de folie, la aceasta arena , mai este mult de muncit. Pe interioare nu s-a facut nimic,apoi sint necesare dotari la acces,la facilitati, spatiul de joc este unul intr-o stare intarziata. Dorinta de a fi inaugurata in aprilie este una extrem de optimista. Ca aradean sint trist ca arena este extrem de mica ( mai mica decit la Targu Jiu ), parcarile lipsesc, in general este o treaba facuta cam aiurea pompieristic. Nu de aia nu a promovat UTA,la Arad conducerea clubului pusa si agreata de Falca- unul care a distrus ideea de fotbal, de sport, la Arad, ( clubul traieste aproape exclusiv, din banii publici), imi pare incapabila sa duca echipa la promovate. Cind faci o arena micuta ( cam de 10 mii locuri) in 6-7 ani nu ai motive sa te mai si lauzi. Apoi, in ultimii vreo 35 de ani, UTA a jucat in prima liga , doar vreo 5 editii, la Arad s-a pierdut si obiceiul si mandria de a fi in prima liga, actualii suporteri nu prea stiu cum este, cea mai buna performanta a fost ...locul 11, in prima liga. Despre ce vorbim ? Nu mai este UTA aia , care am vazut-o, noi , suporterii vechi, campioana ( aia este istorie), nici fizic, nici scriptic, nici ...moral. Aradenii ar trebui sa stie...de ce ?. Asa ca nu avem motive sa fim optimisti.

danirovl  •  06 Septembrie 2019, 21:49

Bravo arad...parca arata si el altfel fotbalul jucat pe stadioane cat de cat cochete! Capacitatea e ok pt oras...macar sa nu incapa spectatorii la fiecare meci:))

Vezi toate comentariile (8 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:30 Fotbal, Bundesliga

Koln - Leipzig

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1