FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

FOTO Steaua a retras numărul 7 » „Fiara”, în lacrimi! Lăcătuș, „sabotat” în timpul discursului

Steaua a retras astăzi numărul 7, cel în care Marius Lăcătuș (57 de ani) a făcut istorie. Momentul emoționant a avut loc înaintea amicalului cu OFK Belgrad. +43   FOTO
Steaua a retras astăzi numărul 7, cel în care Marius Lăcătuș (57 de ani) a făcut istorie. Momentul emoționant a avut loc înaintea amicalului cu OFK Belgrad.

Articol de , - Publicat miercuri, 07 iulie 2021 19:15 / Actualizat miercuri, 07 iulie 2021 23:56

Pentru Marius Lăcătuș (57 de ani) ziua de miercuri a avut dublă însemnătate. Pe lângă inaugurarea noului stadion, „Fiara” a fost surprins de oficialii Stelei prin decizia retragerii numărului 7, purtat ani în șir pe vechea arenă a roș-albaștrilor.

Clubul Sportiv al Armatei i-a pregătit un moment special lui Marius Lăcătuș, chiar înaintea primului fluier de start din istoria noii arene. În semn de respect pentru toți anii petrecuți în Ghencea de "Fiara", Steaua a retras numărul 7, purtat în prezent de Florin Răsdan. 

S-a așternut liniștea când crainicul l-a invitat în scenă, pe gazon, pe Marius Lăcătuș, idolul Stelei, idolul tuturor steliștilor prezenți sau nu la meci. N-a durat mult și Peluza Sud a dat tonul, tot stadionul strigând, pentru prima dată în noua arenă, numele lui Marius Lăcătuș.

Steaua a retras numărul lui Marius Lăcătuș

George Ogăraru, managerul secției de fotbal din club, i-a înmânat "Fiarei" un tricou și o plachetă, după care a urmat salutul galeriei, nelipsit la fiecare întâlnire a legendarului șeptar al Stelei cu publicul din Ghencea. În tot acest timp, juniorii Stelei purtau la mijlocul terenului un imens tricou cu numele Lăcătuș și numărul 7.

Steaua a retras numărul 7 » „Fiara”, în lacrimi! Lăcătuș, „sabotat” în timpul discursului

Fanii nu s-au putut bucura și de speech-ul fostului jucător și antrenor al Stelei. Microfonul n-a funcționat și toate cuvintele rostite de Lăcătuș au fost auzite, probabil, doar de cei din preajma lui, de pe gazon. Suporterii au sesizat eroarea, așa că în timpul discursului au început să cânte, pentru a acoperi defecțiunea. 

VIDEO Lăcătuș: „Nu trebuie să fie un impediment retragerea numărului 7! Azi la modă sunt alte numere, 89, 95 sau 78"

Marius Lăcătuș a vorbit despre momentul festiv la care a luat parte și le-a mulțumit tuturor pentru aprecierea de care se bucură chiar și la 35 de ani după câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

- Domnule Lăcătuș, ce sentimente vă încearcă la acest eveniment?
- Sunt amestecate! Dacă cei din conducerea MApN-ului, a clubului și suporterii și-au pus în cap ca la această aniversare, 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor, plus inaugurarea noului stadion, să facă și retragerea numărului 7, nu pot decât să le mulțumesc. Sunt sigur că și-au asumat o responsabilitate foarte mare. Vor fi păreri pro și contra. Sper ca acest eveniment să fie un imbold pentru actualii și viitorii jucători ai Stelei în vederea obținerii de performanțe. Apoi, cine știe?, poate va veni și ziua lor, ca numărul cu care au jucat să fie retras. Până la urmă, retragerea numărului 7 nu mai e un impediment. La modă sunt azi alte numere, 89, 95, 78. Numerele de la 1 la 11 apar tot mai rar.

Steaua a retras numărul 7 » „Fiara”, în lacrimi! Lăcătuș, „sabotat” în timpul discursului
Fanii Stelei au pregătit o coregrafie specială, în onoarea lui Marius Lăcătuș

- Ilie Dumitrescu cerea o statuie pentru dumneavoastră...
- V-am spus mereu că fotbalul este întotdeauna un sport de echipă. E foarte greu să te gândești să aloci meritul unui singur jucător. Sau doi! Când sunt obținute performanțe, toți cei care au fost în acele momente la sau lângă echipă merită o mai mare atenție.

- Noul stadion cum vi se pare?
- Suntem din nou acasă! Nu s-a jucat de mult timp aici. Sentimentele sunt diferite. Noi, cei care am jucat aici, suntem mai nostalgici. De fiecare dată când veneam pe vechiul stadion, de la tunel vizualizam tot ce însemna Ghencea. Sigur, este un stadion foarte frumos, elegant. Sper ca la meciurile Stelei de acasă tribunele să fie pline. Sper ca rezultatele să facă suporterii Stelei să se reîntoarcă în Ghencea.

- Care e cea mai frumoasă amintire?
- Toate jocurile jucate aici cu Steaua și cu echipa națională. Absolut toate. Și echipa națională a avut casa în Ghencea.

- Ce-ați simțit când ați văzut vechiul stadion pus la pământ?
- Atunci chiar am simțit o durere. Parcă mă durea sufletul când vedeam macaralele și cum cad tribunele. Eram și antrenor aici, la Steaua, vedeam și auzeam tot ce se întâmpla. Simțeam o durere în suflet. z

VIDEO Legendele Stelei, prezente la inaugurarea noului stadion din Ghencea

Citește și alte știri despre CSA Steaua: 

FOTO CSA Steaua, echipament special la inaugurarea noului stadion! Imagini spectaculoase din interiorul arenei

CSA Steaua - OFK Belgrad » Eveniment special în Ghencea: noua „bijuterie” de 100 de milioane de euro va fi inaugurată

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
doar...titi
doar...titi  •  08 Iulie 2021, 02:34

hahaha!! asta da ***.. retras de la csa/regal/doi ***!!! echipa de liga satelor... *** de liga satelor... susanea de liga satelor!! doar clejanii au lipsit!!! hahahahahahaha!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nebraska_filipineza
nebraska_filipineza  •  07 Iulie 2021, 21:36

ca sa fie siguri ca Lacatus nu va spune public ca CeSeA Stiaua a infiintat in 2017 o gluma sinistra, talpanistii i-au taiat microfonul...felicitari pentru onestitate, Marius no 7 Lacatus !

submarina
submarina  •  07 Iulie 2021, 21:30

Respect Marius Lăcătuş, dar sper să întoarcă numărul înapoi, la momentul potrivit. Nr.7 nu poate lipsi din primii 11 a unei echipe de fotbal, altfel nu există o continuitate.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează