FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROIECT

VIDEO / EXCLUSIV Revine în Liga 1 după 25 de ani? „Îmi doresc din suflet. Se muncește mult la obținerea dreptului de promovare”

CSM Reșița a câștigat primul meci din 2024, 3-1 cu CSA Steaua / foto: facebook.com/fotbalcsmresita/
CSM Reșița a câștigat primul meci din 2024, 3-1 cu CSA Steaua / foto: facebook.com/fotbalcsmresita/

Articol de - Publicat luni, 26 februarie 2024 17:00 / Actualizat luni, 26 februarie 2024 20:39

Ștefan Bărboianu, 36 de ani, jucător-antrenor secund la CSM Reșița, a vorbit la GSP Live despre planurile de viitor ale bănățenilor ♦ Bărboianu visează să se retragă din Liga 1, unde își dorește să ajungă alături de Reșița

După o carieră marcată de experiențele de la Universitatea Craiova, Dinamo, Petrolul, Bărboianu evoluează din 2021 la CSM Reșița. Cât mai joacă fundașul lateral?

Imagine brutală cu arbitra-asistent din La Liga » Umplută de sânge după o lovitură puternică
SPANIA
Imagine brutală cu arbitra-asistent din La Liga » Umplută de sânge după o lovitură puternică

VIDEO. Ștefan Bărboianu: „Îmi doresc să ducem Reșița în Liga 1”

„La vară o să trag linie și voi vedea dacă continui pe ambele fronturi sau pur și simplu o să pun stop carierei de fotbalist. Ideal e să mă retrag după un meci în Liga 1, îmi doresc din suflet să ducem Reșița în Liga 1, aș fi cel mai împlinit atunci. Dumnezeu știe cum le așază, vom vedea”, a declarat Bărboianu, invitat săptămânile trecute la GSP Live.

Ștefan Bărboianu nu e doar fotbalist la CSM Reșița, face parte și din staff-ul tehnic condus de Flavius Stoican, din postura de antrenor secund: „A fost un vis să colaborez cu Flavius Stoican. Îl apreciez enorm pentru felul cum se comportă. Cele mai bune evoluții le-am avut sub comanda lui. Eu deja eram aici când Flavius a venit la echipă. Mi-a spus că își dorește să continui pe poziția de antrenor secund. Îi mulțumesc că îmi dă libertatea de a mă exprima, cresc enorm lângă el”.

Revine în Liga 1 după 25 de ani? „Îmi doresc din suflet. Se muncește mult la obținerea dreptului de promovare”
Flavius Stoican și Ștefan Bărboianu au mai colaborat împreună la Dinamo și la Petrolul

CSM Reșița vrea în play-off, apoi în Superliga

Fiind un club de drept public, CSM Reșița nu poate promova în actuala stagiune, însă echipa e aproape de play-off. După victoria cu CSA Steaua, 3-1, gruparea din Caraș-Severin ocupă locul 7 în Liga 2, la două lungimi distanță de Ceahlăul Piatra Neamț, ocupanta poziției a 6-a.

„Avem o șansă mare să prindem play-off-ul. Totuși, nu trebuie să fim luați de val și să ne credem mai buni decât suntem în momentul ăsta. Obiectivul este să rămânem în Liga 2. Dar faptul că avem entuziasm, potențial și jucători cu dorință de a performa, ne dă încredere că putem spera la mai mult”, mai spune Bărboianu, care vorbește și despre planurile pe termen lung ale clubului:

Sezonul acesta nu avem drept de promovare, însă se muncește mult pentru a-l obține din sezonul viitor. E un lucru imens pentru orașul Reșița. Lumea este dornică de fotbal la nivel bun.

Președintele Cristi Bobar își pune la dispoziție toate cunoștințele pentru a duce echipa asta sus, drept dovadă muncește foarte mult pentru obținerea licenței de Liga 1. Dorim să le oferim suporterilor plăcerea de a vedea echipa luptându-se pentru play-off și la anul pentru promovare. Se întâmplă lucruri frumoase aici. Antrenorul antrenează, președintele conduce și antrenorul secund pune copete. E o normalitate”.

16 sezoanea petrecut CSM Reșița în Liga 1, ultimul în 2000. Orașul are în vitrină un titlu și o Cupă a României

„Avem condiții foarte bune”

De ce condiții dispune CSM Reșița? „La nivelul ligii secunde, din câte am văzut la alții, suntem foarte bine organizați. Terenul principal are o suprafață foarte bună de joc, chiar și pe timp de iarnă. Terenul sintetic are standarde normale și ne putem efectua antrenamentele în condiții optime.

Avem două terenuri de antrenament cu iarbă și un sintetic mic, acoperit. Avem condiții nu bune, ci foarte bune. Plus o sală de forță pe care o renovăm, o ducem la standarde înalte”.

Cantonamentul de iarnă l-am făcut în Antalya. Ni se oferă toate condițiile pentru fotbal. De când sunt eu la Reșița, de 3 ani, o singură dată s-au blocat salariile, din cauza rezultatelor slabe. Și s-a dovedit a fi o decizie bună. Uneori ai nevoie de asemenea decizii, din păcate. Jucătorii trebuie să înțeleagă că li se oferă, dar și ei la rândul lor trebuie să demonstreze. Imediat ce au apărut rezultatele, au venit și banii

- Ștefan Bărboianu, jucător-antrenor secund CSM Reșița

VIDEO INTEGRAL. Emisiunea GSP Live cu Ștefan Bărboianu

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Mai multe articole despre Liga 2:

Situație incredibilă în Liga 2 » Play-off-ul se poate juca DEGEABA!
CALCULE
Situație incredibilă în Liga 2 » Play-off-ul se poate juca DEGEABA!
Viitorul lui CSA Steaua, în mâini sigure! Seniorii se chinuie în campionat, juniorii țin steagul sus în Cupă
CSA Steaua
Viitorul lui CSA Steaua, în mâini sigure! Seniorii se chinuie în campionat, juniorii țin steagul sus în Cupă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  26 Februarie 2024, 20:13

Nu se poate ca Resita sa nu mai joace macar un sezon in Liga 1 in viitorul apropiat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează