FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECIZIE

Comunicatul Universității Cluj, după ce FRF i-a acordat Farului victoria la masa verde: „Lipsă totală de fair-play”

U Cluj a pierdut la „masa verde” cu Farul // foto: Facebook @ FC Universitatea Cluj
U Cluj a pierdut la „masa verde” cu Farul // foto: Facebook @ FC Universitatea Cluj

Articol de GSP - Publicat joi, 11 martie 2021 09:55 / Actualizat joi, 11 martie 2021 10:34

FC Universitatea Cluj a reacționat după ce Comisia de Etică și Disciplină a FRF le-a atribuit victoria celor de la Farul Constanța, la „masa verde”, în cazul meciului direct dintre cele două echipe.

După luni în șir de așteptare și amânări, Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației s-a pronunțat în cazul meciului U Cluj - Farul Constanța, amânat o dată, apoi anulat din cauza infectării cu COVID-19 a fotbaliștilor celor două echipe. „Marinarii” au fost declarați câștigători la masa verde, decizie care nu le-a picat deloc bine celor de la U Cluj.

Comunicatul U Cluj după ce Farul a câștigat meciul direct la „masa verde”

„FC Universitatea Cluj a luat notă cu dezamăgire de decizia Federaţiei Române de Fotbal de a acorda clubului Farul Constanţa toate cele trei puncte în partida care trebuia să se dispute în data de 2 decembrie pe Cluj Arena, dar la care adversarii noştri nu s-au prezentat, invocând un focar de COVID-19 care nu s-a mai confirmat ulterior.

Comisia de Etică și Disciplină a FRF a respins, miercuri, plângerea clubului nostru în acest caz, în ciuda dovezilor și argumentelor aduse de FC Universitatea Cluj privind modul în care Farul Constanța s-a folosit, într-o totală lipsă de fair play, de contextul pandemic pe care îl traversăm pentru a obține trei puncte la masa verde, fără a se prezenta la Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat al ardelenilor.

Respinge plângerea AS FC Universitatea Cluj, ca neîntemeiată Admite sesizarea Departamentului de Competiții a FRF. În baza art. 79/9 coroborat cu Principiul 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor în sezonul 2021/2021 cu aplicarea art. 34 din RD, clubul AS FC Universitatea Cluj se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea AFC Farul Constanța - Decizie Comisia de Disciplină și Etică a FRF

Decizia anunțată de comisia din FRF a fost caracterizată de clujeni drept „seacă, în spatele căreia se ascunde o totală lipsă de respect pentru spiritul competiţiei, faţă de suporteri şi de fotbalul jucat pe teren”. 

În cadrul comunicatului, U Cluj acuză și celelalte decizii recente luate împotriva lor, atât în Cupa României, cât și în Liga 2:

  • „16.02.2021 – FRF anulează rezultatele echipei Turris Turnu Măgurele, în urma retragerii acesteia din campionat. FC Universitatea Cluj pierde trei puncte în clasament”.
  • „03.03.2021 – FC Universitatea Cluj vs. Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Cupa României): Arbitrul dictează un penalty inexistent pentru oaspeţi, apoi ignoră un fault grosolan asupra lui Acka în careul echipei din Târgu Jiu, la care se impunea penalty, pentru ca imediat să îi arate cartonaşul roşu fundaşului nostru Srghian Luchin, influenţând decisiv rezultatul partidei”.
  • „08.03.2011 – Comuna Recea vs. FC Universitatea Cluj (Liga 2): Arbitrul fluieră eronat un penalty împotriva echipei noastre şi viciază rezultatul final al partidei”.

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri din Liga 2: 

Fanii lui U Craiova 1948 se revoltă! Amenințări după prima înfrângere: „Nu vă recomandăm, «dragi» purtători de tricouri ale Științei, să vedeți repercusiunile”

FOTO Noi imagini de la stadionul Rapid! S-au montat primele scaune

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
mandpv964
mandpv964  •  11 Martie 2021, 16:55

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  11 Martie 2021, 10:51

Comisia de Disciplina Comisia de *** !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dubluv
dubluv  •  11 Martie 2021, 10:45

cum sa pui in aceeasi plangere acordarea victoriei la masa verde pentru Farul si un penalty necordat in meciul cu Tg Jiu? Multi profesionisti si pe la Cluj, poate asta e motivul pentru care au pierdut punctele cu Farul.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează