FOTBAL  »  LIGA 2  »  FOTBAL MIC

Un meci din Liga 3 a deschis suspiciuni la adresa arbitrului Alin Olaru: „Parcă și-a pus averea la pariuri”

Arbitrul Alin Olaru, în timpul unui meci +6   FOTO
Arbitrul Alin Olaru, în timpul unui meci

Articol de - Publicat luni, 20 aprilie 2015 00:00

Portalul ”IlfovSport” a adus în prim-plan scandalul iscat după jocul de sîmbătă: gazdele sînt la retrogradare, oaspeții trăiesc liniștit la mijlocul clasamentului.

Eliminat, portarul Tunariului, Bogdan Craiu, spune că maniera ”centralului” din Rm. Vîlcea a trezit dubii asupra potențialei sale implicări în jocuri de culise, e susținut de colegi.

Disputat sîmbătă, meciul Viitorul Domnești - CS Tunari, 1-0, s-a lăsat la final cu scandal, iar oaspeții acuză că arbitrul Alin Olaru din Rm. Vîlcea a avut o manieră bizară pe teren, sugerînd potențiale legături ale "centralului" cu zona pariurilor dubioase. Cazul a fost semnalat de portalul "IlfovSport".

Punctual, gazdele au deschis repede scorul, în minutul 10, după care, susțin oaspeții, Olaru ar fi blocat sistematic acțiunile Tunariului. "Fiecare atac al nostru era oprit la 16 metri de poartă, fie pentru fault în atac, fie pe motiv de ofsaid", sună o declarație oferită de un fotbalist de la Tunari pentru "IlfovSport".

Cel mai virulent s-a arătat însă portarul Tunariului, Bogdan Craiu, care a și fost eliminat în minutul 85, după o contră cu un adversar: "Am înnebunit. Olaru a tras tot meciul de parcă își pusese averea la pariuri. Cred că și arbitrii au conturi la pariuri. Tocmai pe meciul nostru, singurul din oferta de Liga a treia, cîștigă Domneștiul, care era pe penultimul loc. Ne-a tocat, e o rușine absolută. Trebuie să vină DNA-ul la partide".

Cotă 4,5/1 pentru victoria gazdelor

Craiu și-a menținut ieri tonul. "Nu am nici un fel de probe, nu pot face acuze ferme la adresa arbitrului, dar maniera în care a condus întîlnirea a fost foarte suspectă. E doar o apreciere! Am înțeles de la colegi că l-ar fi întrebat în timpul meciului dacă a jucat la pariuri pentru victoria Domneștiului, iar el ar fi răspuns doar cu un zîmbet. E adevărat că am avut și eu o vină cînd mi-a dat roșu, însă eram extrem de nervos din cauza prestației lui generale și m-au ținut colegii să nu ripostez, că altfel nu știu ce făceam! Și-a bătut joc de noi! Am fost eliminat doar de două ori în carieră, iar acum vreau să mă las dacă primesc o suspendare de vreo șapte, opt etape", a completat goal-keeper-ul pentru GSP.

Pe oferta agențiilor, victoria Domneștiului era cotată cu 4,5/1, un nivel atractiv pentru pariori, la o partidă între o formație aflată la retrogradare (Domnești) și o alta clasată pe locul 5 în Seria a doua din L3, fără pretenții de promovare (Tunari).

"Dar la Snagov ce-o fi fost?"

Președintele Domneștiului, Constantin Buhac, s-a arătat surprins de acuzele dinspre Tunari: "Ei au venit pe vîrfuri, au crezut că ne bat fără probleme, dar, chiar dacă avem o echipă de copii, am învins pe merit. E o prostie asta cu pariurile. Eu n-am intrat în viața mea într-o agenție, habar n-am cum se procedează. Iar arbitrul a cam tolerat jocul dur, le-au dat numai la glezne alor mei în prima repriză, cînd trebuia să dicteze deja măcar o eliminare. Cei de la Tunari nu mi s-a părut că s-au omorît cu firea, jumătate dintre ei au făcut «recuperarea» după meci cu cîte o țigară în colțul gurii! Dar cînd au pierdut acum două etape la Snagov cu 4-3 ce-o fi fost acolo, că și despre meciul ăla s-au auzit tot felul de vorbe?!".

"Olaru a arbitrat parcă din orgoliu ca să ne oprească prin orice metode. Da, l-am întrebat mai mulți jucători în timpul partidei dacă a băgat vreun bilet la pariuri, însă n-a avut nici o reacție"
Bogdan Pleșa, fundaș Tunari

"N-am jucat în viața mea la pariuri și nici nu-mi amintesc să fi avut discuții cu jucătorii la Domnești pe această temă. Din contră, nu mi-a reproșat nimeni nimic, nici în timpul partidei, nici la final"
Alin Olaru, arbitru

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
spivak
spivak  •  20 Aprilie 2015, 10:05

Toţi derbedeii s-au învăţat cu chestia asta: când joacă prost e de vină arbitrul.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  20 Aprilie 2015, 09:37

...uitati un arbitu corect ...promovati l in prima liga ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close