FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGA 2

Unu, doi, trei, patru, azi începe campionatu'! » CSM Reșița și U Cluj vor juca astăzi, de la ora 18:00, primul meci al noului sezon de "B"

Articol de , - Publicat vineri, 02 august 2019 11:17

S-au terminat cantonamentele, antrenorii și-au pus loturile la punct, iar Liga a 2-a e gata de start! Partida de debut se va disputa pe stadionul "Mircea Chivu" din Reșița, iar până aseară se vânduseră aproape 10.000 de bilete din cele 12.000 scoase la vânzare de către organizatori.

"Sperăm să aducem cât mai multă lume la stadion și să nu ne facem de râs. Fiind primul meci, cred că se poate întâmpla orice. U Cluj este o formație de tradiție, care vrea să promoveze, are buget foarte mare și nu cred că cei de acolo vor să rateze încă o dată promovarea. Sper că voi fi inspirat la ora jocului să aleg cea mai bună formulă de echipă. Mi-aș dori ca pentru primul sezon după promovare să ne poziționăm undeva la mijlocul clasamentului", a declarat antrenorul Reșiței, Leontin Doană. Gazdele n-au dreptul să urce în prima divizie, fiind aceeași situație cu cei de la Gloria Buzău.

De partea celalată, tehnicianul "șepcilor roșii", Cristian Dulca, se gândește doar la victorie: "O să fie un stadion plin, o atmosferă frumoasă pentru că ei n-au mai jucat de mult în «B». Respectăm adversarul, chiar am lucrat la acest aspect pentru că este primul joc şi trebuie să tratăm adversarul cu multă seriozitate. Va fi un campionat foarte disputat, cu multe cluburi de tradiţie, cu suporteri pătimași, ceea ce este foarte bine pentru fotbalul nostru. Vrem victoria și ne gândim numai la promovare". 

1,70 este cotacaselor de pariuri ca U Cluj să câștige meciul de debut în L1, în timp ce reșițenii au primit cota 4,25 din partea bookmakerilor

"Mai trebuie să lucrăm la relațiile de joc, au venit mulți jucători noi, dar sper că vom regla din mers aceste probleme. Avem dubluri pe fiecare post și sunt mulțumit de transferurile care s-au făcut. Lotul este mult superior din punct de vedere valoric față de ceea ce am avut în sezonul trecut"
Leontin Doană, antrenor CSM Reșița

"Am lucrat la omogenizarea echipei, însă nu este uşor pentru noi să fim omogeni după o perioadă atât de scurtă, de doar cinci săptămâni de pregătire împreună. Sunt convins însă că după antrenamentele şi jocurile care vor urma, vom fi la capacitate maximă"
Cristian Dulca, antrenor U Cluj

14 stadion resita

Modificări față de Ghidul Gazetei

Ziarul marchează debutul Ligii a 2-a cu un ghid de 32 de pagini ce conține loturile celor 20 de echipe, programul complet al turului și al returului. Ghidul este realizat în premieră ca urmare a interesului foarte mare pentru L2, unde în acest sezon activează și luptă pentru promovare cluburi de tradiție, cu foarte mulți fani. Din păcate, din momentul în care acesta a fost trimis la tipar, Luceafărul Oradea și-a anunțat retragerea din competiție, dar o mare parte din jucători vor evolua la Viitorul Tg. Jiu, formația ce le-a luat locul bihorenilor.

Energeticianul se va numi Viitorul Tg. Jiu și va juca la Severin

Luceafărul Oradea s-a retras din L2, înainte de începerea noului sezon, din cauza problemelor financiare. Potrivit hotărârii Comitetului de Urgență al FRF, Energeticianul va reveni în "B", pe locul Luceafărului. Aflată prima sub linia roșie în sezonul trecut, Energeticianul se va numi însă Asociația Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu și va juca la Severin. Echipa care a evoluat ani buni în prima divizie, Pandurii Lignitul, își continuă și ea activitatea, al Târgu Jiu. 

Joacă în Colentina

Petrolul începe, duminică la prânz, cursa în noua ediție de campionat în deplasare cu Metaloglobus București. Cele două cluburi au ajuns la un acord pentru ca meciul să se desfăşoare în Colentina, pe stadionul Daco-Getica. Suporterii ploieșteni dornici să asiste la acest joc au primit 500 de bilete la preţul de 20 de lei. În sezonul trecut, duelul dintre cele două formații s-a desfăşurat pe acelaşi stadion şi s-a încheiat cu victoria echipei bucureştene, 1-0, gol reuşit de Ştefan Niculae.

Trofeu special de la FRF

Și în acest sezon, câștigătoarea va fi premiată cu un trofeu unic, transmisibil, acordat prima dată campioanei Ligii a 2-a la finalul sezonului 2017-2018, Dunărea Călărași. Acum, trofeul se află în vitrina celor de la Chindia Târgoviște. Viitoarea campioană va prelua, la rându-i, trofeul care are o înălțime de 60 de centimetri și care cântărește 13 kilograme. Cupa este realizată la inițiativa Federației Române de Fotbal, materialul fiind bronz acoperit galvanic cu 20 de microni de argint.

14 trofeu liga 2

Farul revine la sigla istorică

Schimbarea mult aşteptată de către suporterii "marinarilor" s-a produs joi, cu două zile înainte de noul sezon al Diviziei B. Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat ca SSC Farul să joace în competiţiile organizate de FRF sub denumirea FC Farul Constanţa. Brandul era deţinut din vara anului trecut de Ciprian Marica, principalul acţionar, însă schimbarea a putut fi făcută abia acum. Constănțenii debutează în Regie, cu Rapid, mâine, de la ora 18:00.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează