FOTBAL  »  LIGA 2  »  BARAJ

UPDATE Fotbalistul prăbuşit pe teren are probleme la inimă! Va fi mutat la spitalul Militar

Momentele în care ambulanţa îl preia pe Cruceru şi iese din stadion +1   FOTO
Momentele în care ambulanţa îl preia pe Cruceru şi iese din stadion

Articol de - Publicat vineri, 22 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 22 iunie 2012 20:31

UPDATE  20:30 Cruceru va fi mutat la spitalul Militar, pentru că la Floreasca nu exista personal de gardă la secţia Cardiologie

UPDATE 18:30
Deşi Alexandru Cruceru ar fi avut probleme cu transferul la Spitalul Floreasca, rudele sale infirmă acest lucru. Cumnatul său a declarat pentru GSP.RO că a discutat cu cei din conducerea spitalului, iar ambulanţa îl va prelua în jurul orei 19:00.

UPDATE 17:30
Alexandru Cruceru a fost supus unor teste EKG în urma cărora s-a descoperit că ar avea probleme la inimă. Acesta va fi transferat de urgenţă la Spitalul Floreasca

UPDATE  20:30 Cruceru va fi mutat la spitalul Militar, pentru că la Floreasca nu exista personal de gardă la secţia Cardiologie

UPDATE 18:30 Deşi Alexandru Cruceru ar fi avut probleme cu transferul la Spitalul Floreasca, rudele sale infirmă acest lucru. Cumnatul său a declarat pentru GSP.RO că a discutat cu cei din conducerea spitalului, iar ambulanţa îl va prelua în jurul orei 19:00.

UPDATE 17:30 Alexandru Cruceru a fost supus unor teste EKG în urma cărora s-a descoperit că ar avea probleme la inimă. Acesta va fi transferat de urgenţă la Spitalul Floreasca

 

UPDATE 16:00 În urma RMN-ului efectuat azi, s-a descoperit că Alexandru are un vas de sînge subţiat la nivelul capului. În plus, portarul are probleme şi cu respiraţia, avînd momente în care simte că nu mai are aer. El a fost supus şi unui test EKG după ce a acuzat înţepături în zona inimii. Dacă se va dovedi că vîlceanul are probleme la inimă, va fi mutat la secţia cardiologie. Fotbalistul se află internat la spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală.

UPDATE 15:00
Patronul echipei, Daniel Duroi, a declarat pentru GSP.ro că Alexandru Cruceru dă semne de revenire. Portarul e conştient, a început să vorbească, silabisind cîteva cuvinte. A spus că nu-i este foame şi că are o stare de greaţă.

UPDATE 11:00
Starea lui Alexandru Cruceru nu s-a îmbunătăţit. Fotbalistul are momente de conştienţă, 1-2 minute pe oră, dar rămîne conectat la aparate şi nu poate respira singur. Spasmele la nivelul creierului sînt mari motive de îngrijorare pentru medici, care îi vor face un RMN, al cărui rezultat se va afla peste aproximativ două ore şi care va fi concludent în privinţa şanselor de supravieţuire ale fotbalistului.

-------------------------

Dramă în barajul de Liga 3: portarul Cruceru (29 ani) a căzut pe teren după un atac cerebral şi e în stare gravă la Spitalul Bagdasar

Fotbalistul a stat în comă 24 de ore după ce miercuri, în prelungirile partidei pe care Posada Perişani o disputa în Rovinari la 38 de grade Celsius, un vas sangvin i s-a spart la nivelul capului * Adus ieri cu elicopterul SMURD la Bucureşti, Cruceru şi-a revenit din comă, dar e menţinut în viaţă de aparate


Miercuri, la Rovinari, Gorj: Apă Craiova - Posada Perişani, partidă începută la ora 17:30. E 3-2 în minutul 118 al barajului pentru Liga 3. Portarul Alexandru Cruceru vrea să urce în atac, sperînd la egalare, dar cade secerat. Antrenorul său fuge şi îl întinde pe spate. Ambulanţa ajunge cu greu pe teren, abia după ce medicii se ciondănesc minute bune cu jandarmii!

 

O zi în comă

Cruceru e inert, medicii se tem de infarct. E dus de urgenţă la spitalul din Tîrgu-Jiu, unde intră în comă la ora 20:00. Peste un ceas dă semne de revenire, dar coma se reinstalează. "A avut convulsii, medicii suspectează cheaguri de sînge la creier", anunţă delegatul Posadei, Cosmin Ursu.

Se decide transportarea lui Cruceru cu elicopterul SMURD, iniţial la Institutul de Boli Cerebrovasculare Bucureşti, în cele din urmă la Spitalul Bagdasar. "Doctorii mi-au spus că, din cauza efortului, i-a cedat un vas de sînge la nivelul capului", spune cumnatul fotbalistului. În Capitală, Cruceru ajunge în aceeaşi stare, după aproape o zi de comă.

 

Fără hidratare şi jandarmi absurzi

Goalkeeperul nu avea probleme cardiace, doar unele probleme minore la ficat, spun apropiaţii. Mîncase de post înainte de meci, ceea ce ar fi putut explica însă doar starea de slăbiciune a organismului. "Tensiunea partidei, coroborată cu o căldură sufocantă şi lipsa de hidratare", spun medicii consultaţi de Gazetă.

Daniel Duroi, finanţatorul Posadei, acuză ferm: "La ora jocului erau 40 de grade la nivelul terenului, iar CCA le-a impus arbitrilor să nu acorde pauze de hidratare, au scos asta din regulament! Centralul Călin Botaş nu i-a lăsat să bea apă! Cum să faci aşa ceva? În plus, jandarmii n-au permis accesul imediat al ambulanţei!".

 

Ignorat sau prea ambiţios

Mai există o variantă, încă neconfirmată: spectatorii partidei au povestit pentru oltenia-sport.ro că portarul Cruceru i-ar fi transmis antrenorului său că nu se simte bine, că nu mai vede, dar miza meciului l-a făcut pe tehnician să nu ia în seamă rugăminţile fotbalistului. Colegii de echipă ai lui Cruceru confirmă doar în parte: "S-a simţit rău încă din minutul 90, dar nu a spus antrenorului. A zis că trage de el, să ne calificăm!".

 

Conectat la aparate

Aseară, pronosticul oferit de surse medicale era scurt şi cutremurător: "Şanse foarte mici, creierul este inundat de sînge, nu ştim încă în ce proporţie. Pacientul este conectat la aparate". Patronul echipei Posada e sunat la ora 23:00 de medicii de la Bagdasar: "Pacientul e fumător? Consumă alcool sau droguri?".

Între timp, sora şi cumnatul lui Cruceru ajung la Bucureşti. Portarul îi recunoaşte, însă imaginea e zguduitoare: "A ieşit din comă, am simţit că mă recunoaşte cu privirea, dar tremura tot, foarte palid şi legat cu fire", povesteşte cumnatul fotbalistului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
sorinescu
sorinescu  •  22 Iunie 2012, 21:01
Postat de sorinescu pe 22 Iunie 2012, 20:59

spersi doresc sa-si revina... marele 'gandul' , mi-a refuzat comentariul... desi ei dadeau stirea ca nu e primit acolo... oare fiindca n-avea fular ?????

ps : ca nu-i primit la floreasca

sorinescu
sorinescu  •  22 Iunie 2012, 20:59

spersi doresc sa-si revina... marele 'gandul' , mi-a refuzat comentariul... desi ei dadeau stirea ca nu e primit acolo... oare fiindca n-avea fular ?????

1745flo
1745flo  •  22 Iunie 2012, 15:42

ar trebui amanate toate meciurile daca afara sunt peste 30 de grade! o spune medicul si mai ales bunul simt, care lipseste cu desavarsire forurilor noastre competente! sa te tii circ cand va incepe campionatul la temperaturi de stat in casa!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează