FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC ARGEȘ - DINAMO

FC Argeș anunță cum se va război cu Dinamo: „Vă dau scris că nu câștigăm la Comisii”

FC Argeș a lansat un scenariu incredibil înaintea returului barajului de promovare/menținere în Superliga, contra lui Dinamo: a cerut oficial retragerea licenței de Liga 1 a „câinilor”
FC Argeș a lansat un scenariu incredibil înaintea returului barajului de promovare/menținere în Superliga, contra lui Dinamo: a cerut oficial retragerea licenței de Liga 1 a „câinilor”

Articol de - Publicat vineri, 02 iunie 2023 19:40 / Actualizat vineri, 02 iunie 2023 20:50

FC Argeș a lansat un scenariu incredibil înaintea manșei secunde a barajului de promovare/menținere în Superliga: a cerut oficial retragerea licenței de Liga 1 a lui Dinamo. Viorel Tudose, sponsorul oficial al piteștenilor, susține că echipa lui are șanse mari de reușită cu acest caz, la TAS.

  • FC Argeș - Dinamo (manșa secundă a barajului) are loc pe 3 iunie, sâmbătă, de la ora 21:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Orange Sport 1, Digi Sport 1 și Prima Sport 1.
  • În tur, Dinamo s-a impus cu 6-1 pe Arena Națională.
Conducerea lui Dinamo reacționează dur după „bomba” detonată de FC Argeș: „Să își asume cineva consecințele, pentru că vor exista”
FC ARGEȘ - DINAMO
Conducerea lui Dinamo reacționează dur după „bomba” detonată de FC Argeș: „Să își asume cineva consecințele, pentru că vor exista”

Viorel Tudose: „Procentajul să câștigăm la TAS este destul de ridicat”

„La Comisii, vă dau scris, nu o să câștigăm, dar la TAS procentajul este destul de ridicat. Avem un precedent în fotbalul românesc, cel din 2013, Rapid - Chiajna. E un precedent periculos”, a declarat Tudose în emisiunea „Liga Digi Sport”. 

Ce s-a întâmplat în sezonul 2013-2014?

  • Comitetul Executiv a decis disputarea unui baraj între Rapid şi Chiajna pentru rămânere în L1. Rapid a câştigat partida, dar Chiajna a contestat la TAS dreptul giuleştenilor de a evolua pe prima scenă şi a avut câştig de cauză.
  • Deşi noul campionat s-a disputat, timp de două etape, cu Rapid, Chiajna a fost reprimită şi a fost nevoită să joace și meciurile din urmă.

Dinamo, reacție oficială: „Termenul de contestație pentru acordarea licenței cluburilor a fost depășit”

Prin intermediul administratorului special Vlad Iacob, Dinamo a publicat un comunicat pe Facebook intitulat „Totul se joacă pe teren!”.

„Câinii” susțin că licența lor pentru Liga 1 nu mai poate fi contestată, întrucât termenul pentru astfel de cereri a expirat, și că există un plan de reorganizare deja aprobat de instanță.

În primul rând, termenul de contestație pentru acordarea licenței cluburilor a fost depășit, încă din data de 31 mai. Orice contestație ulterioară este considerată tardivă

În al doilea rând, clubul Dinamo 1948 S.A. a obținut licența pentru Liga I prin prisma existenței unui plan de reorganizare deja aprobat de către instanța competentă, în conformitate cu care societatea funcționează astăzi. Demersurile actuale făcute de către club și administratorul judiciar sunt în vederea modificării planului în vigoare. 

Totodată, cu privire la pretinsele creanțe menționate de către FC Argeș, acestea au fost evaluate atât de către instituția competentă de acordare a licențelor, anume Federația Română de Fotbal, cât și de un auditor independent, extern, contractat de către aceasta. 

Concluzia la care au ajuns ambele părți este că Dinamo 1948 S.A. îndeplinește integral cerințele de licențiere pentru Liga I, sezonul competițional 2023-2024”, informează Dinamo.

„Dinamo a îndeplinit cerințele regulamentare de participare în Liga 1”

Apoi, Dinamo îi bate obrazul Argeșului și îi asigură pe suporteri că promovarea în Superliga depinde doar de rezultatul final al barajului:

„Considerăm că acest demers este totalmente nefondat. De asemenea, acesta a fost efectuat tardiv de către FC Argeș în cunoștință de cauză - acest club deținând o licență de Liga I și cunoscând foarte bine termenul pentru contestații. 

Considerăm că acest gest nu face cinste unui club cu o asemenea tradiție! 

Clubul Dinamo 1948 S.A. a îndeplinit cerințele regulamentare de participare în Liga I, începând cu sezonul următor, iar singurul pas rămas va avea loc pe terenul de fotbal, în partida disputată mâine, la Mioveni. 

Așteptăm cât mai mulți dinamoviști alături de noi și suntem convinși că jucătorii și Ovidiu Burcă își vor face din nou datoria în teren, acolo unde trebuie decis totul! Fie ca cel mai bun să învingă și avem convingerea că la finalul partidei ne vom bucura, împreună”.

FC Argeș cere retragerea licenței de Liga 1 acordată lui Dinamo și câștigarea barajului la „masa verde”

Piteștenii solicită retragerea licenței de Liga 1 primită de clubul din „Ștefan cel Mare” și câștigarea barajului împotriva „câinilor roșii” la „masa verde”, ceea ce ar însemna că „vulturii violeți” ar urma să rămână în Superliga și în sezonul următor.

Într-o adresă trimisă în cursul zilei de astăzi Federației Române de Fotbal, oficialii clubului FC Argeș au cerut retragerea licenței de primă ligă acordată lui Dinamo și au invocat faptul că, pentru ca un club să primească licența de Liga 1, trebuie să demonstreze că nu mai are datorii restante după data de 31 martie.

Toate detaliile - AICI.

VIDEO. Avancronica partidei FC Argeș - Dinamo:

Mai multe articole de actualitate:

Ofertă tare pentru Daniel Paraschiv » Toate detaliile transferului internaționalului de la Hermannstadt Sibiu
HERMANNSTADT
Ofertă tare pentru Daniel Paraschiv » Toate detaliile transferului internaționalului de la Hermannstadt Sibiu
Măsuri drastice luate de FC Argeș, înainte de returul cu Dinamo
FC ARGEȘ
Măsuri drastice luate de FC Argeș, înainte de returul cu Dinamo

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
istet10
istet10  •  03 Iunie 2023, 20:43
Postat de vanbasten_85 pe 03 Iunie 2023, 00:26

O fi corect ca o echipa de Stat sa se asocieze cu o firma privata aflata in insolventa pentru a participa in Liga 1? Nea Tudose, dupa ce a tepuit furnizorii in privat spala bani prin sponsorizarea clubului de Stat si apoi cere retragerea licentei lui Dinamo in conditiile in care el a iesit din insolventa in decembrie.

NU.

io.s_ge.
io.s_ge.  •  03 Iunie 2023, 18:23

Mey Heihei stand calm si uitandu'te'n istoria antedecembrista, daca asta vrei, vei gasi ca celebra FC Arges este continuitoarea lui Dinamo... Pitesti. Cinic, nu'i asa? Să nu va faceti ingerasi că nu sunteti, ati avut si voi parte de "povestile" voastre. Le putem repovesti aruncand cu *** unii in altii, dar erau alte vremuri si nu mai au nici o legatura cu situatia de acum. Doar asa ca o scuză jenantă.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  03 Iunie 2023, 16:37
Postat de nightought pe 02 Iunie 2023, 23:51

Nu castigati oricum nicaieri , nu doar la comisii ! FC ARGES e cea mai penibila echipa din istoria campionatului Romaniei care dupa ce a incasat un set nu e in stare sa isi asume infrangerea cu demnitate si apeleaza la cele mai marsave manevre pentru a supravietui intr-o liga din care nu poate face parte pe criteriul sportiv !Daca nu am avut niciodata nimic cu acest club , de azi inainte sper sa putrezeasca pe vecie prin ligile inferioare si sa nu mai revina niciodata in liga 1 . Fc Arges a demonstrat ca e un club marunt , care e lipsit de cea mai mica farama de sportivitate ! Sa incasezi un set si totusi sa speri sa te mentii in liga 1 prin tertipuri de 2 bani, asta inseamna sa fii penibil !!!Rusine !!!!

Eeei, hai sa nu exageram. E adevarat ca e penibil ce fac cei doi conducatori ai echipei, dar de aici si pana la a face cu ou si cu otet istoria clubului Fc Arges e cale lunga. Uita-te numai la cate nume mari a dat fotbalului romanesc aceasta echipa si te vei calma. Daca e sa vorbim de rusini, sa nu uitam totusi ca Dinamo este fosta echipă a securitătii comuniste, si ca fara forta ocrotitoare a acelei institutii diabolice nu ar mai fi avut istoria pe care o are. O fi avand Fc Arges doar 2 titluri, dar macar le are castigate pe bune, spre deosebire de majoritatea titlurilor castigate de Dinamo. Una peste alta, acum Fc Arges e o echipa distrusa, nu de catre Dinamo ci de catre proprii conducatori. Asta nu inseamna ca trebuie sa detesti echipa. Ce fac Gentea si Stanciu nu ne reprezinta deloc pe noi, iubitorii fotbalului argesean. Sper sa se vada asta la viitoarele alegeri electorale. In rest, daca se va merge sau nu la TAS, daca vor fi sau nu sorti de izbanda, habar nu am. Un lucru e cert, si daca Argesul ar avea castig de cauza, tot ar trebui sa joace un alt baraj, cu urmatoarea echipa care indeplineste criteriile, din liga a doua.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează