FOTBAL  »  LIGA 2  »  OȚELUL GALAȚI

EXCLUSIV Poveste incredibilă de viață a noului atacant de la Oțelul Galați: „Am fugit de război, apoi am trăit cu frica deportării”

Berisha în tricoul Chindiei, ultima echipă din România la care a jucat
Berisha în tricoul Chindiei, ultima echipă din România la care a jucat

Articol de - Publicat joi, 07 iulie 2022 08:53 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 09:29

Valmir Berisha (26 de ani), noul atacant al Galațiului, are o poveste de viață impresionantă, reușind să se salveze, împreună cu familia lui, din calea războiului declanșat în Kosovo.

Valmir Berisha a revenit în România, semnând cu Oțelul Galați la începutul săptămânii. Suedezul a fost golgheter pentru naționala sa la Campionatul Mondial U17 în 2013, marcând atunci de 7 ori, iar echipa „Tre Kronor” a luat medalia de bronz, după 4-1 cu Argentina, Valmir reușind un hattrick. 

Concluziile ivorianului din Liga 2, după 3 ani petrecuți în diverse orașe din România: „Am văzut la voi o chestie care mă uluiește”
OȚELUL
Concluziile ivorianului din Liga 2, după 3 ani petrecuți în diverse orașe din România: „Am văzut la voi o chestie care mă uluiește”

Vârful nordic a crescut la Halmstad, a fost și la AS Roma Primavera, a evoluat în Grecia, în Olanda, în Norvegia, în Islanda, în Bosnia și în Malta, iar între ianuarie 2020 și septembrie 2021 a fost la Chindia Târgoviște.

„Așteptările sunt mari pentru toată lumea, atât de la club, cât și din Galați. Avem facilități remarcabile, staff tehnic, jucători buni, dacă aș spune că nu țintim promovarea aș minți. Vrem să ne batem la promovare, dar trebuie să o luăm meci cu meci”, a punctat atacantul imediat după ce a semnat.

8 ani de chin după ce-a scăpat de bombardamente

Ultimul sosit la fosta campioană din 2011 a României are o poveste de viață impresionantă. S-a născut în Kosovo, iar la vârsta de 2 ani, din cauza războiului, a fugit alături de familia sa în Suedia. Valmir a rememorat clipele crude petrecute în urmă cu două decenii. 

Situația sa nu a devenit mai bună după ce el și ai săi au fugit din calea războiului din Kosovo, la finele anilor '90. „Eram prea copil, nu am simțit eu războiul. Dar am înțeles, am văzut eu cu ochii mei, cum generația tatălui meu a fost lovită crunt. Am pierdut tot atunci, case, pământ, tot ce posedam, am plecat în Suedia doar cu ceea ce aveam pe noi. 

Fiecare cum a putut, dintre rudele noastre, a fugit în Elveția, în Germania, în Norvegia, în Suedia. Noi aveam un unchi în Suedia, care locuia acolo cu 2-3 ani înaintea noastră, ne-a zis să venim acolo. Ne-a luat 8 ani ca să facem rost de acte, legale, ca să putem locui fără frică acolo. 

În perioada aceea a fost foarte greu ca părinții mei să-și facă rost de serviciu, eram foarte săraci, nici unchiul meu nu avea cine știe ce pe acolo. N-a fost deloc ușor până când părinții n-au făcut rost de actele de ședere”, a povestit Valmir.

Berisha: „Nu stăteam toți în aceeași casă, nu învățam toți la aceeași școală”

Familia Berisha s-a confruntat cu problemele post-război, a fugit din calea bombardamentelor, dar a nimerit într-o viață crudă. 

„Trăiam cu teama de poliție. Neavând actele în regulă, deși părinții voiau să muncească legal, nu reușeau să-și găsească ceva stabil din cauză că nu aveau documentele necesare. Eu, sora și fratele meu mergeam la grădiniță, la școală, dar fiecare la alta. Pentru că dacă era să ne prindă, să nu ne deporteze pe toți, în grup! 

De aceea locuiam și în apartamente diferite, pe la rude. Am trăit mulți ani cu frica în sân că ne vor deporta, ne vor trimite înapoi în Kosovo. Ai mei au reușit să facă rost de acte, au început să învețe, au mers și ei la școală acolo, am intrat în normal. 

Privind în urmă, știu cât de greu mi-a fost, cât de greu le-a fost părinților, de aceea apreciez fiecare bucată de pâine pe care o am pe masă, apreciez tot ceea ce-mi oferă viața”, a mai spus fotbalistul

5 goluriîn 49 de meciuri a reușit atacantul pentru Chindia

Poveste incredibilă de viață a noului atacant de la Oțelul Galați: „Am fugit de război, apoi am trăit cu frica deportării”
Berisha a semnat cu Oțelul Galați, sâmbătă seară va juca împotriva FCSB, în amical

Mie îmi place fotbalul românesc, jucătorii autohtoni au calitate bună, trebuie avută încredere în el.

Poate că în ultimii ani, România și-a pierdut renumele pe care-l avea în fotbalul internațional, dar am încredere că fotbalul de aici își va reveni. Să fie ca atunci când Dorinel Munteanu, antrenorul nostru, juca fotbal.

Avem condiții de top la club, iar suporterii oferă o energie pozitivă, care sigur ne va împinge spre multe victorii. De-abia aștept să joc pentru ei, să-i aud cântând în tribună. Ca atacant, doresc să le ofer ceea ce-și doresc.

- Valmir Berisha, atacant Oțelul Galați

Valmir Berisha: „Nume clasice în Liga 2, CFR Cluj va fi campioană iar”

Berisha este familiarizat cu fotbalul românesc. „Mă bucur că am revenit în România, voiam de mai multă vreme, dar nu s-a putut. Sunt fericit că am semnat cu Oțelul Galați, un nume de top în România. Știam de mai mulți ani despre acest brand, fiindcă a fost un documentar în Suedia, despre această echipă, campioană în 2011 și care ulterior a intrat în faliment. 

Sunt bucuros și mândru să reprezint Galațiul. Am văzut că mai sunt și alte nume istorice în Liga 2, alături de Oțelul, cum ar fi Steaua, Dinamo, va fi o luptă crâncenă pentru play-off”, a spus Berisha, care a marcat în Liga 1 contra lui Dinamo și a CSU Craiova, printre altele. 

„Campioană în Liga 1 cred că va fi tot CFR Cluj, ar fi a 6-a oară la rând, nu?, asta cred, asta văd. Echipa e «blindată», se așază mereu bine cu transferurile, aspiră titlurile”, a mai comentat nordicul.

VIDEO Justin Ștefan amenință cluburile cu probleme financiare: „Le-am transmis clar că nu se mai pune problema să găsim soluții”

Citește alte știri din Liga 2:

Portar format de Inter pentru Claudiu Niculescu » E al 15-lea transfer al verii!
TRANSFER
Portar format de Inter pentru Claudiu Niculescu » E al 15-lea transfer al verii!
Unirea Slobozia își face lot de play-off în Liga 2: „Am schimbat strategia, aducem jucători cu nume!”
Slobozia
Unirea Slobozia își face lot de play-off în Liga 2: „Am schimbat strategia, aducem jucători cu nume!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
aqualung02
aqualung02  •  07 Iulie 2022, 12:23
Postat de digitalmasacrer pe 07 Iulie 2022, 11:27

Incredibil!! Nemaivazut!! De neimaginat!! Mai scutiti-ne cu titlurile astea de fituica proasta, nu puteti sa scrieti o propozitie fara sa apelati la asemenea cuvinte pe care le-ati tocit intr-atat, incat nu mai trezesc niciun sentiment? V-ar prinde bine sa repetati clasele gimnaziale, poate va mai extindeti vocabularul.

Da, am citit povestea. Spre deosebire de ce scrie în titlu, e cât se poate de credibilă.

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  07 Iulie 2022, 11:27

Incredibil!! Nemaivazut!! De neimaginat!! Mai scutiti-ne cu titlurile astea de fituica proasta, nu puteti sa scrieti o propozitie fara sa apelati la asemenea cuvinte pe care le-ati tocit intr-atat, incat nu mai trezesc niciun sentiment? V-ar prinde bine sa repetati clasele gimnaziale, poate va mai extindeti vocabularul.

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  07 Iulie 2022, 10:01

Asta da poveste de viata. Din pacate ar fi bine sa o citeasca si romanasi de ai nostri care fug de scoala si de munca.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează