FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID - CFR SUCEAVA 1-1

VIDEO Boemul vișiniu » Meci de poveste pe Giulești: rapidiștii au ratat două penalty-uri și au scos un egal cu CFR Suceava, 1-1

Articol de - Publicat marti, 27 octombrie 2015 00:00

Rapidul nu se dezminte, a remizat cu CFR Suceava după ce a fost condusă la pauză și la 1-1 a ratat două lovituri de pedeapsă.

A fost odată Rapid, o echipă ce năștea pasiuni nebănuite, care bloca un cartier în ziua meciului, indiferent de adversar. Fanii giuleșteni au cîntat ani buni "Podul de piatră s-a dărîmat, a venit apa și l-a luat. Vom face altul și mai frumos, să-ți dăm ... George Copos!". Numai că din podul ce era odată acum mai e doar un podeț șubred. Din Rapidul de altădată a mai rămas doar o parte din galerie și atît!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Acum, vremurile s-au schimbat. Să mergi în Giulești e ca o călătorie în timp și nu doar din cauza stadionului dărăpănat. Bătrînii cu nepoțeii de o mînă și cu un ziar în cealaltă vin la meci. Ei au rămas fideli, chiar dacă pe cînd Rapidul juca în Europa poate că nu prindeau un bilet: "În '63 bunicul m-a adus pe mine, acum sînt fericit că mai am încă ce să-i arăt puștiului".

S-a dus jumătate din sezon, dar oamenii din tribună nu știu încă numele favoriților. Echipa s-a schimbat de la an la an. Cei de acum nu știu nimic despre ce înseamnă Rapidul. Își fac doar meseria, dar e greu fără suflet, mai ales cînd nici recompensa financiară nu e însemnată.

Sucevenii deschid scorul repede cu un autogol. Mai supărați decît elevii lui Alexa sînt Pancu și Maftei, care privesc cu tristețe din tribună. Giuleștiul pare un vulcan stins, nici tribunele nu mai pun presiunea de altădată. Rapidul încearcă să egaleze, dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

Anonimii Rapidului, simțindu-se probabil fotbaliști cu 2.000 de oameni cîntînd în tribune, se autodepășesc căutînd golul egalizator, dar apărarea moldovenilor rezistă. Privind la lotul Rapidului, suporterul giuleștean regretă chiar și cel mai prost transfer din era Copos. Pînă la urmă se marchează (73). O face Martin, un veteran al Giuleștiului la 23 de ani.

Stadionul revine la viață, rapidiștii presează, dar Rapidul a rămas la fel. Nu se simte bine dacă nu suferă și Trandu irosește un penalty (77)! Ca să fie treaba treabă, Josl vede roșu cu 10 minute înainte de final și misiunea rapidiștilor pare imposibilă.

Chiar și în 10, giuleștenii mai ratează cîteva ocazii, iar în prelungiri mai primesc un penalty. Totuși, Rapidul rămîne Rapid și Luque trimite peste poartă! Se termină așa! Remiza nu e o tragedie pentru clubul din Grant, dar promovarea e foarte departe.

Va fi foarte greu cu niște jucători ce nu merită tricourile pe care le îmbracă, dar nu e vina lor. Vina e altora, unii ce nici nu mai vin la meciuri și care cer 2 milioane de euro pentru a pleca. Atunci cînd a plecat, Copos a renunțat la vreo 15!

Cu duba și taxiul

Alb-vișiniii au avut probleme în a ajunge la stadion aseară. Rapidiștii au plecat de la Pro Rapid cu autocarul, dar mașina s-a defectat pe drum. După ce șoferul le-a transmis că autocarul nu poate fi reparat în timp util, giuleștenii au plecat spre stadion cu o dubă a jandarmeriei și cu mai multe taxiuri.

Penalty-uri ridicole

Pe mai multe site-uri de pariuri a circulat informația că meciul dintre Rapid și Rapid CFR Suceava e unul aranjat. Mai exact, s-au pariat mulți bani 2 pauză, 1 final, adică giuleștenii cîștigă după ce erau conduși la pauză.

După ce moldovenii au condus la pauză, iar Rapid a egalat în minutul 73, sucevenii au făcut două penalty-uri rușinoase. Mai întîi, Dănilă a faultat grosolan în careu, dar Niga a apărat, iar în prelungiri, Onciu a comis un henț evident, ca la volei. Însă rapidiștii au ratat din nou, Luque trăgînd peste!

"Îmi pare rău pentru Dan Alexa, fostul meu coleg, că am terminat la egalitate. Am venit să jucăm un fotbal frumos. A fost și o atmosferă excelentă pe Giulești, cum era de așteptat"
Dorin Semeghin, fundaș Rapid CFR Suceava

"Cînd ratezi două penalty-uri în ultimele 10 minute trăiești o mare dezamăgire. Trandu e un jucător important, cu mult sînge rece, nu-l pot acuza de nimic. Nu e ușor să nu cîștigi atunci cînd domini. Mai sînt foarte multe meciuri, nu e nimic bătut în cuie"
Dan Alexa, antrenor Rapid

"La Buzău am fost eliminat că m-am bucurat, acum că am părăsit spațiul tehnic. Cred că am fost eliminat pe nedrept"
Dan Alexa, antrenor Rapid

Rapid - CFR Suceava 1-1

Au marcat: Martin (73) / Kusnir (12 - autogol)

Rapid: Romero - Kusnir, Robuste, Grassi, Josl - Moke - Tudoran, Raiciu (Cioablă, 46), Trandu, I. Popa (Martin, 27) - Djalo (Luque, 69). Antrenor: D. Alexa.

CFR Suceava: Niga - D. Bălan, Ferariu, S. Ciobanu, Semeghin - Sumanariu (Sfrijan, 55), Aeroaiei (Dănilă, 68) - Golofca, M. Negru (Onciu, 71), Vrabie - Enciu. Antrenor: B. Tudoreanu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ucluj2011
ucluj2011  •  27 Octombrie 2015, 15:49

2.000 de oameni? Din ceea ce a spus comentatorul la TV și din ceea ce SA VĂZUT la TV cu tribuna II-a aproape plina... au fost peste 5.000 de suporteri fanateci la meci adică mult peste ceea ce vine la meciurile de Liga I.... suporteri care au făcut o atmosferă cum NUMAI pe Giulești se poate vedea. Vorbiți și voi vorbe să vă aflați în treabă... se vede că ești de la cimitirul Ghencea... mă refer la autorul articolului.

supereduardo10
supereduardo10  •  27 Octombrie 2015, 12:19

steauamoartaforefer..ai vazut meciul sau ***? nu afot blat nu astepti in minutul 90 sa faci blat apoi suceava a avut si ea ocazii in a 2 repriza asa ca ciocu mic ca a fost un meci si o atmosfera superba cum cei care *** nu mai au parte de muuult :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  27 Octombrie 2015, 11:27

deci articolul ne spune ca a fost un blat ordinar distrus numai de neputinta unora sa inscrie din penalty? Cum adica? Anticomunistii, corectii, *** echipa cu cea mai frumoasa galerie, echipa racketului moldovean......face blaturi? Nuuuuu, e greu de crezut asa ceva. Sunt curios daca cineva da in judecata ziarul, daca nu, inseamna ca ....au avut dreptate.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează