FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGA 5

VIDEO+FOTO Juca în Olanda, era văzut drept urmașul lui Cosmin Contra, însă totul a luat-o la vale. Destinul de coșmar al fundașului de 22 de ani care se luptă cu depresia în Liga a 5-a: "Lupt să trec peste"

Mălin (în mijloc) pe vremea când era la Twente / Foto: Facebook +3   FOTO
Mălin (în mijloc) pe vremea când era la Twente / Foto: Facebook

Articol de - Publicat miercuri, 07 decembrie 2016 12:32

Acum la 22 de ani, Mălin Iordache nu mai are carieră. Fotbalistul a ajuns acum să evolueze în Liga a 5-a din România, la Asalt București. Fundașul a acceptat să ofere un interviu în exclusivitate pentru GSP.ro în care a povestit cum a luat sfârșit o carieră promitățoare.

  • Mălin Iordache debuta în 2013 pentru echipa U21 a olandezilor de la Twente, la doar 18 ani;
  • Fundașul român era văzut de toată lumea drept urmașul lui Cosmin Contra, dar lucrurile au luat-o razna, totul din cauza unei accidentări;

- Mălin, în 2013 erai văzut un mare talent. Acum te văd jucând în Liga a 5-a. Ce s-a întâmplat?
- Așa e, în urmă cu 3 ani eram în Olanda. Dar la sfârșitul lui 2013 am avut o întâmplare nefericită, o accidentare destul de gravă. Am suferit o ruptură de ligamente încrucișate.

- Și din acel moment nu ți-ai mai revenit?
- Am venit în țară refăcut complet, însă nu am primit șansa să joc mai sus de Liga a 3-a, iar în timpul unui antrenament am fost lovit din nou la genunchi. Și acolo s-a terminat pentru mine cu fotbalul profesionist.

- Dar n-ai încercat să te pui pe picioare și să revii pas cu pas în fotbalul profesionist?
- Am fost foarte dezamăgit de fotbalul din România de la nivel de organizare într-un club, la modul cum se comportă cu jucătorii și am decis să mă opresc pentru că era diferență mare de unde veneam și unde ajunsesem.

- Ce diferențe ai sesizat între fotbalul românesc și cel olandez?
- Sunt diferențe foarte mari. De la condițiile de pregătire la modul în care se comportau oamenii din cadrul clubului cu jucătorii. România nu se poate bate niciodată cu Olanda.

- Cei de la Twente s-au mai interesat de tine după ce te-ai accidentat?
- Încă mai țin legătura cu femeia din cadrul clubului care se ocupa de mine în timpul liber. În rest mai sunt câțiva colegi cu care mai țin legătura, dar nimeni din cadrul clubului.

- Cu ce fotbaliști ai mai rămas în relații bune?
- Vorbesc în continuare cu Quincy Promes (n.r. 24 de ani, joacă la Spartak Moscova și are deja 14 selecții la naționala mare a Olandei), pe care-l și cunosc. Îmi petreceam foarte mult timp cu el.

- Acum, în afară de fotbalul în Liga a 5-a te-ai apucat și de muncă?
- Muncesc acum! Dar încă nu mi-am revenit din ceea ce s-a întâmplat. Pot spune că ceea ce s-a întâmplat a cauzat o depresie de lungă durată pentru mine și acum încă mă lupt să trec peste. Pentru mine a reprezentat o trecere de la vis la coșmar.

- Cum arată acum o zi din viața ta?
- Mie nu-mi place să stau și cum spuneam acum m-am angajat. În zilele libere alerg, merg la tenis cu piciorul. Dar îmi și pregătesc planul pentru propria afacere. În restul timpului liber mă uit la foarte multe documentare.

- Unde te vezi peste 5 ani?
- Pentru viitor am două variante. Ori reușesc să mă implic într-un proiect pentru a duce jucători tineri în Olanda. Iar cea de a doua variantă este să conduc propria mea afacere. Dar tot timpul pe primul loc va fi familia, în special prietena și părinții mei.

În 2010, Mălin debuta pentru Juventus București la doar 15 ani în Liga a 3-a și promova în al doilea eșalon cu formația din Colentina, care acum se luptă pentru un loc în Liga 1.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează