FOTBAL  »  LIGA 2  »  EURO 2020

VIDEO & FOTO // Vești excelente pentru fanii Rapidului! Au început să se monteze tribunele la noul stadion din Giulești

Articol de , - Publicat miercuri, 26 februarie 2020 16:45

România se pregătește de Campionatul European, iar la stadionul Giulești se muncește la intensitate maximă. De ieri dimineață pe șantier au început să fie aduse tribunele, iar de astăzi ele au început să fie montate la tribuna I, dar și a II-a.

Noua capacitate a stadionului va fi de 14.050 de spectatori. Conform oficialilor de la Compania Națională de Investiții, săpătura este realizată în proporție de 100%, betonul de egalizare în proportie de 95%, hidroizolația la nivelul fundațiilor în proportie de 95%, iar elemente din suprastructura de beton armat în proporție de 15%. Valoarea contractului este de 98,3 milioane de lei fără TVA.

Antrenorul Rapidului, Daniel Pancu, speră ca giuleștenii să revină acasă în toamna acestui an: "În mod normal, în toamnă ar trebui să fie gata stadionul. Sper să ne prindă în prima ligă. Într-o zi am văzut și un steag al Rapidului pe o macara", a spus Pancu.

Cum va arată noul Giulești

Noua arenă va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri cu nivel de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiţii cu public la nivel naţional şi internaţional. Arena va cuprinde şi zona de sărituri în lungime, şi zona pistei de alergare 60m outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice. Totodată, va beneficia şi de spaţii de cazare pentru sportivi, precum şi de spaţii de alimentaţie publică sau spaţii administrative.

+12 FOTO

REMEMBER » Inaugurat în 1939

Oficial, stadionul Giulești a fost inaugurat pe 10 iunie 1939, cu ocazia "Ceferiadei", în prezenţa Familiei Regale. S-au jucat însă meciuri pe arenă chiar din 1938, printre care și o finală de Cupă, Rapid - CAM Timișoara 3-2. În perioada 1977-1984, Rapid a mai fost în pribegie, Grantul intrând în reparaţii care au durat însă foarte mult. În acei ani, giuleștenii au jucat partidele de acasă pe Republicii, 23 August și Steaua. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
ares.123
ares.123  •  27 Februarie 2020, 21:40
Postat de Vladimir Mihailescu pe 26 Februarie 2020, 19:42

Doar 14 mii ? Cam puțin... rapidul merita mai mult...

rapid e doar o echipa de cartier. Si asa e ...prea mult. Noroc cu psd...

mosierul
mosierul  •  26 Februarie 2020, 22:28

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  26 Februarie 2020, 21:39
Postat de Daniel Irimescu pe 26 Februarie 2020, 21:21

Cind mergeam pe giulesti parca eram la concert la ateneul roman ! Aceeasi acustica

Da poza cu lastunu de la politehnica o mai ai?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează