FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ - RIPENSIA TIMIȘOARA 2-3

VIDEO U Cluj - Ripensia Timișoara, ce thriller: răsturnări de scor, accidentări teribile și goluri spectaculoase + Scandal la finalul meciului

Articol de - Publicat vineri, 26 aprilie 2019 20:30

Universitatea Cluj a pierdut dramatic meciul de pe teren propriu cu Ripensia Timișoara, scor 2-3, într-o partidă cu răsturnări de scor, accidentări teribile și goluri spectaculoase. 

  • U Cluj face un pas greșit important în lupta pentru promovarea directă.
  • Echipa lui Lobonț e pe locul 3, poziție de baraj, la 4 puncte în spatele Chindiei Târgoviște, ocupanta locului 2, cu 6 etape înainte de final.

80 de ani, 6 luni și 23 de zile. O viață de om scursă de la ultimul duel de pe malul Someșului Mic dintre Universitatea Cluj și Ripensia Timișoara, primele finaliste ale campionatului național, dar și primele formații care au jucat cu trofeul Cupei României pe masă.

Astăzi, după mai mult de opt decenii, cele două tabere s-au întâlnit într-un meci banal, dar spectaculos de Liga a 2-a, în etapa cu numărul 32 a sezonului curent.

Cândva cele mai galonate echipe din fotbalul românesc, formațiile de astăzi au început modest partida, în nota fără ocazii notabile în primele minute de joc.

Gheața a fost spartă după 20 de minute, iar parfumul interbelic de pe vechiul teren din Parcul Central s-a simțit în tribunele moderne ale Cluj Arena. Ceea ce n-a reușit János cu poarta goală după ce Goga l-a scos din joc pe goalkeeperul advers (21), a reușit câteva secunde mai târziu golgheterul Universității, care a reluat simplu în poartă o minge venită de la Hațiegan.

Bucuria „studenților” a durat doar câteva minute, o greșeală copilărească costând scump defensiva lui Lobonț. Dumiter este pe fază, ciupește mingea trimisă eronat spre propria poartă de Taub, îl fentează pe Dur-Bozoancă și restabilește egalitatea pe Cluj Arena (26). A fost golul care i-a dat avânt lui „Ripi”,

Mai întâi Popovici, cu o minge trimisă peste „transversală” (`33), apoi veteranul Mansour, cu un șut care l-a luat la țintă pe goalkeeperul gazdelor (`34) și-au încercat norocul pe fondul unui joc care s-a înclinat în favoarea bănățenilor.

Lobonț, all-in din minutul 50

Cu două schimbări dintr-un foc, defensiva „Șepcilor roșii” a început cum nu se poate mai prost partea secundă. Același Dumiter scapă spre poarta lui Dur-Bozoancă după o pasă excelentă a lui Zaluschi și îl lobează elegant pe portarul împrumutat de la Viitorul, bifând „dubla” (50).

Cu scorul întors, Lobonț trăiește periculos și efectuează ultima schimbare în mai puțin de 10 minute de la reluarea jocului. Cu Florescu în locul „greului” Greu, Universitatea s-a avântat imediat spre poarta lui Moldovan, restabilind imediat egalitatea. Iuliu Hațiegan urmărește inteligent o minge respinsă de Hecsko la un șut violent al lui Goga și o bagă în ațe cu o lovitură de cap sigură (55).

După clipe intense de joc, glasurile vocalilor suporteri ”U” au amuțit în urma unui duel între Goga și Mansour, senegalezul fiind luat cu ambulanța după ce a rămas întins pe gazon și a fost intubat de medici.

În cele din urmă, senegalezul și-a revenit și n-a mai fost nevoie să meargă la spital.

mansour
Foto: Raymond Fustos


Cu jocul întrerupt pentru o bună bucată de vreme, minutele de prelungire se anunțau incendiare pentru cele două tabere.

Goga de două ori și Hațiegan au ratat o triplă ocazie la aceeași fază, exasperându-l pe Lobonț, care și-a descărcat nervii cu un șut sănătos într-o sticlă de apă.

La câteva secunde distanță, Gavra îl driblează pe Moldovan, dar trimite lamentabil spre poarta goală, iar fundașii adverși resping fără probleme (90+4).

Iar cum ocaziile se răzbună, „Ripi” a băgat cuțitul în inima Universității în cel mai dureros moment posibil. Nou-intratul Drăghici scapă spre poarta adversă și îl lobează pe Dur-Bozoancă în prelungirile prelungirilor (90+8). Spectatorii huiduie, galeria strigă „Promovăm!”, dar Universitatea face un pas uriaș în spate în lupta pentru Liga 1.

Nervii au cedat la final

Florescu a strigat spre un grup de suporteri care l-a înjurat: „Ce tot vreți, mă, ce tot vreți?! Numai bateți din gură!”. Apoi alți suporteri i-au sărit în apărare: „Ce-l înjurați? A venit și ne-a adus din Liga a 4-a, acum nu mai e bun?!”

U Cluj face un pas greșit important în lupta pentru promovarea directă. Echipa lui Lobonț e pe locul 3, poziție de baraj, la 4 puncte în spatele Chindiei Târgoviște, ocupanta locului 2, cu 6 etape înainte de final.

Universitatea Cluj 2-3 Ripensia Timișoara (1-1)

Stadion: Cluj Arena, Cluj-Napoca
Spectatori: 3.020
Marcatori: Gavra 21, Hațiegan 55 / Dumiter 26, 50, Drăghici 90+7
Cartonașe galbene: Florescu 56, Sepsi 67, Goga 76 / Stoi 71, Moldovan 90+3
Arbitri: Kovács Szabolcs (Carei) - Ciprian Iovu, Iulian Brânză (ambii Botoșani) - Cristian Codrea (Baia Mare)
Observatori: Constantin Gheorghe (Suceava), Traian Marcu (Sibiu)

Universitatea Cluj
C. Dur-Bozoancă - Al. Coman, A. Cordoș, L. Sepsi, C. Taub (N. Pîrvulescu 46), G. Giurgiu, R. Greu (G. Florescu 53), I. Hațiegan, D. Goga (cpt.), N. János (D. Berci 46), Cr. Gavra
Antrenori: Bogdan Lobonț & Adrian Iencsi

Ripensia Timișoara
H. Moldovan - Adr. Popa, T. Apró, M. Hecsko, C. Toma (cpt.), P. Stoi, A. Burdeț, Al. Popovici (S. Tinc 90+5), A. Dumiter, Adr. Zaluschi (O. Drăghici 85), G. Mansour (M. Anghelina 82)
Antrenor: Alexandru Pelici

Toate rezultatele din Liga 2 sunt AICI!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  27 Aprilie 2019, 00:10

Lobont alt experiment gen Ogararu !!!! Ovidiu Nelutu Sabau e timpul sa treci la conducerea bancii tehnice , nu te lasa la mana altor personaje pe care vrei sa le promovezi !

861553623922104
Gigel Borcanel  •  26 Aprilie 2019, 21:50

Mircea Cojocaru avea experienţă, autoritate, l-au schimbat; Lobonţ e bun eventual de stand up comedy ...

115486966066476
Edi Girnita  •  26 Aprilie 2019, 21:45

Daca Chindia câștigă la Snagov etapa următoare,pa,la revedere,s-a dus promovarea Clujului, poate barajul să-l mai prindă...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close