FOTBAL  »  LIGA 3  »  PETROLUL

BOMBĂ în fotbalul românesc! Un grup francez lider mondial preia o echipă cu 4 titluri! Obiectiv clar: bătaia cu granzii în Liga 1

Galeria galben-albaștrilor visează deja la noi performanțe prin venirea Veolia la Ploiești +1   FOTO
Galeria galben-albaștrilor visează deja la noi performanțe prin venirea Veolia la Ploiești

Articol de - Publicat sambata, 08 aprilie 2017 00:00

Sucursala din România a grupului francez Veolia, lider mondial în managementul apei, va anunța oficial săptămâna viitoare preluarea Petrolului, cu țintă promovarea an de an până în L1.

Petrolul e lider în campionatul județean Prahova, va intra aproape sigur în barajul pentru promovarea în L3, aduce în mod constant 5.000-6.000 de oameni în tribune, iar de săptămâna viitoare va spune adio și grijilor financiare. Aproape sigur!

Clubul urmează să intre într-un parteneriat cu Veolia România, societate implicată în managementul apei, al deșeurilor și în servicii de energie. Grupul-mamă este lider mondial în domeniu.

Liantul a fost Mădălin Mihailovici, omul care coordonează în prezent activitatea națională a companiei, originar din Ploiești. Și posesor de ani de zile al unui abonament la meciurile de acasă ale "lupilor".

Iar OK-ul final pentru finanțare va sosi la începutul săptămânii viitoare de la Praga, de care ține filiala din România, însă "lucrurile sunt deja tranșate în proporție de 99 la sută", spun surse GSP.

Implicare în situația mărcii "Petrolul"

Ar mai exista, momentan, o singură chestiune de lămurit: dacă Veolia România va intra momentan ca sponsor principal sau va deveni chiar patronul clubului prin preluarea unui pachet majoritar.

Indiferent de formulă, Veolia va avea un reprezentant în structura de conducere, iar strategia competițională propusă va fi aceea ca Petrolul să atace an de an promovarea până în L1, fără a se încerca sărirea unor trepte divizionare prin diferite formule administrative.

În plus, Veolia ar urma să se implice în rezolvarea problemelor legate de marca "Petrolul", aflată în proprietatea Primăriei. Înaintea sărbătorilor de Paști va apărea, probabil, raportul de evaluare din partea unui PFA din Câmpina.

Apoi, va trebui ca autoritățile să decidă dacă palmaresul și sigla vor fi cesionate unei entități sau vor fi scoase la licitație.

Lyon devine "sora mai mare"

"Compania va merge însă acolo unde sunt suporterii și comunitatea", au explicat surse din Veolia, implicată în viața județului prin două societăți din grup, Apa Nova Ploiești și Veolia Energie.

În plus, e posibil să se structureze deja o colaborare sportivă cu Olympique Lyon, unde Veolia se numără printre partenerii premium ai grupării. La stația de pe "Ilie Oană", Lyon este deja numită "sora mai mare din Franța" la partidele de acasă ale galben-albaștrilor!

4.000.000 €e suma pe care Veolia a vărsat-o în acest sezon la bugetul lui Olympique Lyon, cotat la un total de 235 de milioane de euro

50de puncte în 20 de meciuri (15 victorii, 5 remize) a acumulat Petrolul în L4, fiind la patru lungimi înaintea locului secund din campionatul județean, CS Blejoi

Playtech: ȘOC! Scene interzise minorilor la Vorbește Lumea. Cum a putut să apară o vedetă în fața Adelei Popescu FOTO


Comentarii (33)
kos_tyn
kos_tyn  •  08 Aprilie 2017, 22:47

Veolia romania a avut anul trecut (reg.comertului) un profit de 31 mil. euro. daca devine sponsor pot da 2% din profit, adica 620 mii euro. te bati cu granzii?

catalynn
catalynn  •  08 Aprilie 2017, 18:06
Postat de randoom_._ pe 08 Aprilie 2017, 17:49

para.para este antistelist si daca nu ma insel,chiar rapidist. *** de *** clonat aka petrolist.

Ai vrut sa spui *** ... pana la urma culorile *** sunt cele ale Petrolului?! Asa se audă ca si-a înscris ciobanul rușinea de echipa la LPF ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bigdeal
bigdeal  •  08 Aprilie 2017, 18:00
Postat de moshu_shukaru pe 08 Aprilie 2017, 13:31

Anunț: Cedăm (avantajos) Steaua / FCSB la schimb cu Rapid, Petrolul, FC Argeș,..., Progresul,...

Tot ce puteti voi sa cedati (seful vostru, nu voi) e hotelul ala unde esti trezit de cocos in fiecare dimineata.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează