FOTBAL  »  LIGA 3  »  RAPID

Buget COLOSAL, dar haos la Rapid! Suporterii ar putea părăsi echipa dacă pleacă și Pancu! Cine e omul de afaceri care ar asigura bugetul

FOTO: Cristi Preda +2   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 19 iulie 2018 09:00

Deşi au asigurat un buget colosal pentru Liga a 3-a, un milion de euro, giuleştenii se confruntă cu tensiuni la nivelul conducerii după ce Daniel Niculae a plecat şi şanse infime să mai revină.

Ar fi trebuit să fie liniște în Giulești, după ce echipa lui Daniel Niculae, Pancu, Maftei şi Voicu a obținut tot ce își propusese sezonul precedent: promovarea în Liga a 3-a și câștigarea Cupei României, faza pe București.

Mai mult, finanțarea este asigurată. Susținător al Rapidului, primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a confirmat că "avem discuții foarte avansate cu Victor Angelescu, care va prelua 50% din acțiunile clubului. Chiar Daniel Niculae l-a adus. E un băiat tânăr, foarte inimos, care a mai avut legături cu lumea fotbalului. Celelalte 50% vor fi acoperite de alți investitori, pe care îi voi aduce la club. Am promis că voi sprijini această echipă. Primăria nu se poate implica financiar, nu ne permite legea. Oricum, bugetul Rapidului pentru Liga a 3-a și obiectivul promovării va fi de un milion de euro!".

O sumă-record, un buget fără precedent pentru nivelul celui de-al 3-lea eșalon. Cu mult peste cel pe care îl avusese Petrolul în sezonul precedent, 700.000 de euro!
Cu toate acestea, e tensiune în Giulești, în urma plecării lui Daniel Niculae, unul dintre inițiatorii și vectorii de imagine ai proiectului.

A fost sărit de la discuții

În urmă cu o lună, când primarul Dan Tudorache a anunțat că avocatul Andrei Nicolescu și Ovidiu Burcă vor face parte din Consiliul de Administrație, Daniel Niculae, prezent la acea întâlnire, nu a avut nicio obiecție. Deși era știută adversitatea sa față de cei doi.

După două săptămâni însă, atacantul anunța că renunță la Rapid, motivând că nu vrea să lucreze cu Nicolescu şi cu Burcă. Ulterior, în club s-a aflat că, deși președinte în organigramă, Daniel Niculae a fost "sărit" de Nicolescu la mai multe dintre întrunirile conducerii clubului.

Avocatul ar fi încercat să aibă o discuție directă cu Niculae, însă acesta l-a evitat. Și, deocamdată, fostul internațional tace, sporind misterul. Apropiaţi de-ai săi spun că lucrurile sunt clare: dacă Nicolescu și Burcă nu pleacă, el nu mai revine la Rapid!

Pancu și Maftei între ciocan și "Nico"vală

Daniel Pancu nu a dat încă un răspuns clar în privința viitorului său în Giulești. Pe de-o parte îl leagă prietenia cu Daniel Niculae, pe de alta atașamentul față de Rapid.

Deocamdată, Pancone nu s-a prezentat la antrenamente, dar a avut câteva discuții cu conducătorii clubului. "Pancu va rămâne la Rapid!", e convins primarul Tudorache. Jucătorul a anunțat că își dorește un meci de retragere la finalul lui septembrie, când va avea loc, cel mai probabil, ultimul meci pe vechiul "Giulești", înainte de modernizarea lui pentru Euro 2020.

Pancone este însă foarte aproape să își dea acordul pentru a rămâne director sportiv la Rapid.

Într-o situație asemănătoare este un alt veteran, Vasile Maftei. Acesta a făcut antrenament cu echipa luni și marți, însă ieri a lipsit. Este însă foarte probabil ca, în ciuda relației pe care o are cu Nico, fundașul să continue alături de giuleșteni, dacă va ajunge un acord pentru un nou contract.

Suporterii sunt bulversați

Toate aceste jocuri din spatele cortinei au stârnit confuzie și în rândul suporterilor Rapidului. "Noi nu știm cine e președinte, cine e vicepreședinte, cine conduce. Nici nu vrem să ne implicăm, dar nici nu putem să asistăm pasivi, la infinit, la ce se întâmplă", spun fanii.

Nu este exclus ca, în cazul în care nici Pancu nu ar rămâne în proiect, suporterii să nu mai sprijine echipa. 

"Lui Niculae i s-a propus să rămână și președinte și să-și aleagă doi oameni de încredere în Consiliul de Administrație, pe lângă cei doi propuși de primarul Dan Tudorache. Votul lui ar fi fost decisiv, în caz de egalitate. Dar nu a acceptat"Sursă din cadrul clubului Rapid

"Între Niculae și Nicolescu sunt niște orgolii la mijloc. În iarnă, Nico i-a reproșat că nu a rezolvat problemele legate de brand, de palmares. Dar acum totul este în regulă și eu cred că cei doi se pot înțelege"Dan Tudorache, primar sector 1 București

"Proiectul Rapid va merge mai departe chiar și fără Daniel Niculae, dar ar fi păcat, eu îmi doresc ca el să rămână alături de Rapid"Dan Tudorache, primar sector 1 București

Cine este Victor Angelescu

În vârstă de 34 de ani, Victor Angelescu este director pe Europa al companiei cehe APS Holding, specializată în investiții, recuperare de credite neperformante, imobiliare. El a mai avut la începutul anului intenția să investească, la FC Snagov, din Liga a II-a, dar s-a retras odată cu plecarea antrenorului Vivi Răchită. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
badeadorian
badeadorian  •  19 Iulie 2018, 11:45

Articol artificial , uite ca va propun alt titlu : "Buget COLOSAL, dar haos la Rapid! ECHIPA ar putea părăsi SUPORTERII dacă pleacă și Pancu ! Cine e omul de afaceri care ar NU asigura bugetul ...." Merge si asa , ca este tot aia !!!

1258802267479225
Marian Ghergus  •  19 Iulie 2018, 11:33
Postat de Radulescu Horatiu pe 19 Iulie 2018, 07:05

Curată ***, pe banii noștri!

pe ce lume traiesti ***?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

771545396317549
Eugen Iustin  •  19 Iulie 2018, 10:38
Postat de legendavisinie pe 19 Iulie 2018, 01:34

Spre deosebire de Steaua (UM 02301), Rapidul chiar atrage investitori și suporteri. Îți înțeleg frustrarea, ați intrat într-un anonimat din care cu greu veți mai izbuti să ieșiți.

da, atrage investitori din psd.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează