LIGA 3  ·  SR MUNICIPAL BRAȘOV

Club cu suporteri, caut finanțare » Probleme mari pentru un oraș cu tradiție în Liga 1: "Sunt jucători care au familii, soții, copii. Trebuie să îi întrețină"

Articol de — Joi, 27 Septembrie 2018

Deși părea, pe la începutul sezonului oficial, că lucrurile intră pe făgașul normal la SR Municipal Brașov, situația este departe de a fi roz, chiar și după victoria din etapa trecută, 1-0 la AFCM Alexandria. 

Înaintea duelului cu Flacăra Horezu, antrenorul Florin Stângă a prezentat deschis problemele financiare cu care se confruntă echipa sa, unele care aduc incertitudine și asupra zilei de mâine, darămite asupra visului unei noi promovări.

„Această incertitudine mi-a creat multe probleme. Este greu să gestionezi un moment în care jucătorii vin și îți spun că vor să meargă să se angajeze, pentru că la echipa noastră nu există siguranța zilei de mâine. E greu să îi capacitez, să îi fac să se gândească la fotbal când îi văd că discută că e posibil să nu mai jucăm meciul următor.

Sunt multe lucruri pe care nu am vrut să le spun, pentru că am crezut că împreună putem să le depășim. I-am rugat ca și în aceste condiții să încercăm să câștigăm pe teren, să terminăm turul pe primul loc, să demonstrăm că suntem cea mai bună echipă, iar din iarnă fiecare să facă ceea ce crede că e mai bine pentru el.

Avem jucători de mare caracter și sunt convins că sâmbătă, cu Horezu, vom face un meci mare. Dar vreau să trag un semnal de alarmă și îi rog pe cei care țin la sportul și la fotbalul brașovean, autorități și oameni de afaceri, să vină lângă noi. Ar fi păcat ca acest proiect în care toate lucrurile sunt la suprafață și nu s-a ascuns nimic, să nu continue.

Vreau să trag un semnal de alarmă, ca lumea să înțeleagă că este momentul, că trebuie să vină lângă echipă, Consiliul Județean, Primăria, investitori, sponsori. Sunt convins că se poate și la Brașov, cum se poate în alte locuri din țară. Nu sunt vorbe aruncate. Cred că trebuie să știm cum să îi convingem pe primarul George Scripcaru și pe președintele Consiliului Județan, Adrian Veștea. Sunt sigur că amândoi se vor alătura echipei. Fotbalul este un fenomen social”, a spus antrenorul lui SR Municipal, echipă care se află pe locul 6, cu 9 puncte, la doar două în spatele liderului Turris Turnu Măgurele.

Un vechi suporter va plăti salariile pe august

Președintele Vasile Dochița, cel care s-a implicat în proiect încă de la înființare, are în prezent probleme de sănătate și se vede nevoit să stea departe de fotbal, iar managerul sportiv Paul Enache, după o lună în care a plătit salariile jucătorilor și staff-ului, undeva la 30.000 de euro, se pare că nu mai poate duce aceste cheltuieli din propriul buzunar.

Singura promisiune este în prezent cea a fostului vicepreședinte Nicu Badea, suporter „stegar” de zeci de ani, care a promis că va plăti salariile pe luna august, însă nici această variantă, să te bazezi pe binevoitori, nu poate merge la infinit.

„Pe mine mă ține tata, dar am colegi cu copii acasă!”

„Pentru mine și pentru cei tineri este o șansă mare să jucăm la această echipă. Pe noi, partea financiară nu ne stresează. Suntem copii în familiile noastre. Eu, chiar dacă îmi primesc salariul sau nu, nu am o problemă, părinții mă ajută. Dar sunt jucători care au familii, soții, copii și ei trebuie să îi întrețină. Lor nu le dă nimeni. E greu pentru ei. Eu nu trebuie să hrănesc pe nimeni acasă, eu sunt hrănit, dar alții trebuie să își hrănească familiile”, a spus și tânărul Ștefan Răchișan.Iulia Albu a comentat rochiile Teodorei Becali, dar un detaliu i-a lăsat mască pe toți! Nu a mai spus asta niciodată

Libertatea

Comentarii (1)

doze  •  27 Septembrie 2018, 16:15

apucati-va de munca. de cersit nu mai merge, smecheriile sunt pe sfarsite. daca esti jucator bun, castigi bani, nu esti bun, apuca-te de altceva. mergi la muncile agricole, e nevoie mare la cules acum.

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
15:00 Tenis, ATP

Turneul din Antwerp

Digi 3, Look Sport 3
17:15 Baschet M

BCMU Pitești - U-BT Cluj-Napoca

Digi 4
18:00 Fotbal, Liga 1

Hermannstadt - Voluntari

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
19:45 Baschet M

CSM CSU Oradea - Dinamo

Digi 3
20:30 Fotbal, Liga 1

Dinamo - Gaz Metan Mediaș

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Turcia

Galatasaray – Sivasspor

Look Sport 2
21:30 Fotbal, Bundesliga

Frankfurt - Leverkusen

Digi 3, Look Sport 3
21:45 Fotbal, Ligue 1

Nice - PSG

Digi 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1

Acum, în direct

Urmărește aici

acum!
×