FOTBAL  »  LIGA 3  »  STADION STEAUA

EXCLUSIV Barajul CSA - FCSB 2 pe noul stadion Steaua? Când preia MApN arena + planul pentru inaugurare

Stadionul Steaua poate fi gata în mai 2021 +13   FOTO
Stadionul Steaua poate fi gata în mai 2021

Articol de - Publicat luni, 12 aprilie 2021 11:05 / Actualizat luni, 12 aprilie 2021 11:45

CSA Steaua s-a calificat matematic pentru barajul de promovarea în Liga 2, cu trei etape înainte de finalul sezonului, și ar putea juca meciul decisiv pe noul stadion din Ghencea.

Sursele GSP din cadrul Companiei Naționale de Investiții susțin că noul stadion va fi gata în scurt timp, astfel că returul din finalei barajului de promovare s-ar putea acolo.

Stadionul Steaua poate fi gata în mai 2021

„În maximum două săptămâni vom face protocolul de predare către MApN. În toamnă a fost acel eveniment, când s-a început recepția. Au fost ceva probleme cu branșamentul de curent pentru că nu s-a putut lua curent decât din zonele Răzoare și Timpuri Noi, fiind nevoie de două branșamente.

Deja s-au obținut avizele de recepție a lucrării, de la ISU, iar după ce încheiem protocolul, MApN trebuie să depună documentația pentru avizele de funcționare de la ISU, DSP, MAI și Jandarmerie. Dar Jandarmeria a fost mereu pe șantier și chiar am făcut unele modificări la sugestia primită de la jandarmi.

Totul e în regulă și nu ar trebui să mai dureze foarte mult acel protocol cu MApN de predare. De exemplu, pentru stadionul din Craiova s-au obținut toate avizele în două săptămâni de la predare și s-a putut juca”, a spus surse din CNI pentru Gazeta Sporturilor.

În plus, la CSA, care va prelua stadionul de la MApN a început formarea unei echipe care se va ocupa de întreținerea a stadionului și va avea 80-90 de oameni. În plus, timp de 6 luni de predarea către MApN, reprezentații constructorului vor asigura continuitatea în administrarea stadionului și instruirea echipei de la CSA. 

+9 FOTO

CSA Steaua, eveniment pe 7 mai

Din informațiile Gazetei, oficialii de la CSA Steaua lucrează intens pentru organizarea unui eveniment pe 7 mai, cu ocazia a 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

Clubul Sportiv al Armatei vrea să strângă într-un cadru restrâns mai multe glorii ale clubului. „Militarii” ar vrea, dacă este posibil, și ca publicul să fie prezent. În caz contrar, se va organiza un eveniment restrâns, cu o testarea rapidă a participanților și cu un număr redus de invitați, atât cât va permite legea în acel moment.

CSA Steaua – FCSB 2 pe Ghencea?

Dacă stadionul va fi predat către MApN și se vor obține toate avizele în cel mai scurt timp, meciul CSA Steaua – FCSB 2, din returul finalei barajului de promovare în Liga 2 ar putea avea loc pe noua arenă.

Cel mai probabil, cele două vor termina pe primele două poziții în seria lor și vor evolua în semifinale, cu locurile 1 și 2 din Seria 3, în prezent CS Afumați și ACS Mostiștea Ulmu.  Dacă CSA Steaua își menține poziția de lider la finalul sezonului, atunci va juca returul finalei pentru baraj, pe 29 mai, pe teren propriu și ar putea da peste FCSB 2.

Când se joacă barajul pentru promovarea în Liga 2:

  • Runda 1: 8 mai 2021 – tur, 15 mai 2021 – retur
  • Runda 2: 22 mai 2021 – tur, 29 mai 2021 – retur

Caracteristici Stadion Steaua:

  • Capacitate: 31.254 de locuri;
  • Cost: 94.700.000 euro
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație;
  • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă;
  • Suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi.

VIDEO Cum arată bijuteria de 100 de milioane de euro din Ghencea filmată cu drona

Vezi și: 

Imagini spectaculoase din exteriorul arenei Rapid! Cum arată șantierul din Giulești

La malul Mării răsare o arenă ultramodernă » GSP a vizitat șantierul de la Constanța

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
partea47mea
partea47mea  •  12 Aprilie 2021, 15:35

Steaua va juca meciurile de baraj pe noul stadion. Dar cel cu fcsb2 tot pe terenul 5 il vor juca, numai asa de kiki.

forumeer
forumeer  •  12 Aprilie 2021, 15:00

Prin "surse", va referiti la Natiunea Stelista, unde a fost invitat Cefalan, directorul CNI, nu? Ca am vazut si eu emisiunea, asta nu inseamna ca am surse la CNI. E adevarat ca predarea stadionului catre MApN si Steaua se va face in curand, iar avizele de la ISU, DSP etc se vor lua in maximum o luna de cand se oficializeaza predarea. Asta inseamna ca prin iunie, da, TEORETIC, se pot juca meciuri. Practic, mai greu. Oficialii stelisti au zis de N ori ca primul meci, adica inaugurarea, va avea loc doar in conditiile in care suporterii stelisti vor putea fi prezenti, ceea ce ar mai putea dura. Sunt sanse mici ca fcfcsbeii mici sa vada vreodata stadionul pe viu. Stelistii, insa, vor inaugura noul Templu. Ca mai trebuie sa asteptam 2 luni sau 5 luni, asta e. Cert e ca STEAUA va inaugura noul Templu si STELISTII isi vor disputa aici meereu meciurile. Restul, doar daca le permite administratrul stadionului si legea.

cata255
cata255  •  12 Aprilie 2021, 14:52
Postat de bogdan1 pe 12 Aprilie 2021, 14:37

,,Naţiunea Stelistă'' ... jenant! Azi mâine o să îşi aroge toţi suporterii cum au facut cu *** pe banii statului.

Emisiune moderată de unul care spunea ca FCSB este Steaua dar pentru ca persoane din MAPN se pare ca i-au promis un post in cadrul clubului si-a schimbat discursul. Ce mare lucru? Antrenorul CSA spune ca FCSB este Steaua iar juniorii lor vin la antrenament in echipament FCSB

Vezi toate comentariile (33)
Comentează