FOTBAL  »  LIGA 3  »  LIGA 4

VIDEO + FOTO Doi foști steliști și un campion european la minifotbal fac senzație în liga județeană! Se luptă în barajul pentru promovare în L3

Mihai Guriță e vedeta Viitorului Liteni +12   FOTO
Mihai Guriță e vedeta Viitorului Liteni

Articol de - Publicat duminica, 16 mai 2021 11:14 / Actualizat duminica, 16 mai 2021 11:34

Daniel Bălan, 41 ani, și Mihai Guriță, 48 ani, sunt vedetele Viitorului Liteni, campioana județului Suceava, implicată în barajul pentru promovare în Liga 3, unde întâlnesc pe FC Odorheiu Secuiesc (16 și 23 mai). Câștigător al titlului continental la minifotbal, Sergiu Corban completează lista veteranilor cu pedigree din vestiarul formației de pe Siret.

Fotbalul mic e în continuare refugiu pentru foști jucători cu ștaif, iar barajul pentru promovarea în L3 aduce pe afiș o formație care a adunat în vestiar două titluri naționale, două Supercupe ale României, numeroase meciuri și goluri în cupele europene, plus un campion continental! 

E vorba despre campioana județului Suceava, Viitorul Liteni, care, după o experiență în 2005-2006, visează să prindă pentru a doua oară în istorie un loc în a treia divizie avându-i în lot pe foștii steliști Daniel Bălan și Mihai Guriță, precum și pe Sergiu Corban, aur la CE de minifotbal în 2013.

Daniel Bălan s-a reapucat după 2 ani de pauză

Ajuns la 48 de ani, Guriță evoluează din vara lui 2019 pentru clubul de pe malul Siretului, s-a numărat constant printre golgeterii L4, iar acum e gata să mai bifeze măcar un sezon în L3, dacă Viitorul va trece de barajul cu harghitenii de la Odorheiul Secuiesc. În schimb, Bălan, la 41 de ani, tocmai s-a reapucat de treabă după ce agățase ghetele în cui în 2019, la Rădăuți, unde era antrenor-jucător.

Liteniul, un oraș cu circa 10.000 de locuitori, situat la 30 km de Suceava, a defilat în liga județeană. Banii vin de la Primărie și de la o mână de sponsori regionali, iar planul curajos e ca Viitorul să pornească în curând inclusiv o mică Academie, care să capteze juniori din împrejurimi. De altfel, chiar la stadion e în construcție un minihotel, care ar urma să-i găzduiască pe puștii selectați.

VIDEO Mihai Guriță: „O să mă prindă pe gazon vârsta de 50 de ani"

„Cu Mihai am fost coleg la Suceava în anii ‘90, pe Daniel îl știu la fel de bine. Au acceptat să ne ajute și am făcut la Liteni un grup extraordinar. Credeți-mă că Guriță dă în continuare iama în adversari prin viteza lui proverbială, care i-a rămas aproape nealterată din vremurile când era un nume în Liga 1. Și, la fel ca și Daniel, are o viață sportivă exemplară, cum n-au avut nici în perioada în care erau sus!", a punctat antrenorul Demis Maranda.

„Mă țin pe picioare încă două sezoane, ca să mă prindă vârsta de 50 de ani pe gazon. Nici condițiile nu mai sunt chiar așa vitrege ca pe vremuri, adică găsești terenuri decente la județ, nu mai sunt bucăți din alea denivelate, de trebuia întâi să te uiți unde calci și apoi să te gândești cum lovești mingea", spune Guriță.

+8 FOTO

Iar Bălan îl completează: „La vârsta noastră, nu ne-am făcut deloc de rușine până acum. E un lot foarte bun la Liteni, ne strângem de plăcere, mai stăm și după meciuri la o bere și la o poveste. Copiii de 17-18 ani nu prea ne știu, dar ceilalți mai în vârstă sigur că ne recunosc și cresc ambițiile adversarilor. Dar peste tot ne-am simțit respectați".

2019e anul în care Viitorul Liteni a mai participat la un baraj de promovare în L3, pierdut însă în fața campioanei din județul Neamț, Ozana Tg. Neamț

372 de meciuriși 61 de goluri au strâns în L1 împreună Guriță și Bălan: 303/60 primul dintre ei, 69/1 cel de-al doilea

4 trofeea cucerit în carieră Daniel Bălan, toate cu Steaua: două titluri și două Supercupe ale României

Citește și: 

3 puști români așteptați să „explodeze” sezonul viitor: „Unul a semnat deja în Liga 1”

Ultrașii Rapidului i-au dus pe jucători pe noul stadion » Avertisment clar: „Ar fi calvarul vieții! Eu, Bocciu, vă promit asta în mod solemn”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează