LIGA 3  ·  EXCLUSIV GAZETA

EXCLUSIV Suporterii ies în stradă la Brașov după ce au aflat ce plan are primarul George Scripcaru! Reacția oficialilor

Miercuri, 24 Aprilie

FC Brașov, una dintre cele mai cunoscute echipe din fotbalul românesc, este la un pas să-și piardă cu totul identitatea!

Primarul orașului Brașov, George Scripcaru, vrea să facă un parteneriat cu AFC Hărman, căreia să-i cedeze palmaresul echipei care nu de mult juca în prima ligă din România.

"Primarul Scripcaru vrea să distrugă cu totul Brașovul fotbalistic! Primăria vrea să facă un parteneriat cu AFC Hărman, căreia să-i dea brandul echipei de sub Tâmpa. Este fără precedent ce se întâmplă la Brașov!", dezvăluie sursele Gazetei.

A REFUZAT-O PE SR BRAȘOV, APOI A EȘUAT PROIECTUL CU CORONA

Despre ce este vorba? Scripcaru nu vrea să fie alături de SR Brașov, echipa suporterilor, care evoluează în acest moment în C3. Formația stegarilor ocupă locul 5 cu 40 de puncte, cu 16 mai puțin decât liderul seriei, Oltul T. Măgurele.

Surse din Brașov au dezvăluit că primarul a refuzat categoric un parteneriat cu SR Brașov, asta după ce au căzut toate negocierile cu reprezentanții clubului controlat de primărie, Corona. La acel moment, reprezentanții Corona au cerut SR Brașov să le cedeze acționariatul în totalitate, lucru refuzat clar.

Există informații că oficialii de la Corona au invocat unele datorii ale SR Brașov, dar care au fost făcute chiar de persoanele pe care aceștia ar fi vrut să le aducă din nou la cârma echipei.

Cum suporterii n-au fost de acord să cedeze acționariatul în totalitate, primarul s-a reorientat: vrea să bată palma cu cei de la Hărman, o formație cu un picior în Liga 4, căreia să-i cedeze brandul FC Brașov. 

La auzul veștii, fanii „stegarilor” au amenințat cu un miting fără precedent în oraș!

61810490

"Scripcaru își bate joc de suporteri și de istoria echipei noastre! Nu am primit niciun leu de la primărie, iar această echipă funcționează total independent. Fondurile obținute de noi în acest sezon au fost duble față de resursele pe care primăria le-a alocat către toate secțiile de la Corona!

Nu distrugeți fotbalul din Brașov! Nu vă bateți joc de un club legendar din fotbalul românesc! Respectați-vă promisiunile pe care le-ați făcut! Nu suntem de acord cu înstrăinarea brandului echipei pe care o iubim", spun cei de la SR Brașov.

3.400 de spectatori au fost prezenți sub Tâmpa la meciul cu FCU Craiova, în Liga a 3-a, iar la întâlnirea cu CSU Craiova II, 2.500 de fani

"Cei de la Corona mi-au prezentat stadiul discuțiilor la care au ajuns cu reprezentanții Steagul Roșu Brașov. Vrem să dăm o șansă pentru următoarele luni, iar din vară să înceapă o reconstrucție totală. Trebuie un proiect credibil, viabil, care să fie pus în aplicare cu toate datele existente în momentul de faţă"
George Scripcaru, primar Brașov, în februarie

Palmaresul FC Braşov

 • 1 Cupă Balcanică (câştigată în 1961 pe vremea când echipa se numea Steagul Roşu)
 • 7 titluri în campionatele Ligii a 2-a, cucerite sub toate denumirile – UAB, Steagul Roşu, FCM, FC (1943, 1956, 1969 1980, 1984, 1999, 2008)
 • 2 titluri Districtuale (1941 şi 1950)
 • titluri la juniori republicani (1985, 2001)

Le-a promis stadion în campanie, dar a rămas doar cu proiectul

889007 brasov

 • locuri: 25.000
  - cost: 30 milioane de euro
  - când voiau să-l inaugureze: nespecificat
  - cine a făcut promisiunile: George Scripcaru, primar
  - situație actuală: există proiectul, nu mai e de interes

Replica șefilor Coronei

„Ca urmare a articolelor apărute în presă în ultimele zile, din care reieşea că atât clubul Corona cât şi Municipalitatea, vor să distrugă fotbalul la ACS SR Municipal Braşov, preşedintele clubului Coroan Braşov, Liviu Dragomir a declarat că este nedrept ca imaginea clubului pe care îl conduce şi a Municipalităţii, să fie afectată de nişte neadevăruri. „Este foarte adevărat că la începutul acestui an, reprezentanţii ACS SR au venit către noi pentru a ne cere ajutorul şi am fost foarte aproape să semnăm un protocol. Ulterior, însă, tot ei ne-au informat că vor aştepta până la vară, deoarece au găsit resurse de a se decurca singuri. Ba mai mult, ei au fost cei care au dat un comunicat de presă prin care anunţau că deşi am căzut de acord asupra articolelor din protocol, o eventuală reluare a discuţiilor se va întâmpla, la vară, la finalul sezonului 2018-2019. Există la noi la club, chiar şi o «minută» semnată şi de reprezentanţii lor, prin care îşi asumă aceste decizii”.

Liviu Dragomir a mai punctat că tot ce a apărut în presă la adresa Coronei şi a Municipalităţii este deplasat, în contextul în care ambele au arătat deschidere către ACS SR Municipal Braşov. „Ce se întâmplă acum nu este corect nici faţă de noi şi nici faţă de Municipalitate, iar felul în care este dat mesajul nu este real. Nu a vrut nimeni să «fure» nici o echipă şi nici o identitate, ba dimpotrivă am vrut ca împreună cu ei să redăm Braşovului brandul FC Braşov. Reprezentanţii ACS SR erau parte activă şi aveau reprezentare atât în AGA cât şi în Consiliul Director. Am acceptat mare parte din condiţiile impuse de ei, Singurul lucru «impus» de Corona a fost ca ei să nu aibă SINGURI putere de decizia pe banii investiţţi de către Municipalitate. Vorbim de bani publici şi de nişte proceduri impuse de lege, care trebuie urmate”.

Conducătorul clubului braşovean a mai adăugat că indiferent de ce se va întâmpla, la secţia de fotbal a clubului Corona, strategia este aceeaşi ca şi la celelalte sporturi, şi anume de a creşte sportivi pentru Braşov. „Noi am mai spus-o şi o repetăm de fiecare dată dacă este nevoie. La Corona strategia este de a avea pepinieră proprie la fiecare secţie, aceasta fiind cea mai sănătoasă metodă de a ajunge la performanţă. Urmăm toţi paşii naturali de a creşte sportivi iar rezultatele pe care juniorii crescuţi la Corona le obţin stau dovadă că această cale este corectă. Nu s-a pus problema să forţăm lucrurile cu orice preţ, pentru a avea o echipă de seniori la acest moment. Dacă acest lucru se întâmpla era bine pentru fotbalul braşovean, dar nerealizându-se, nu înseamnă că fotbalul braşovean nu poate creşte în continuare aşa cum facem noi la Corona şi cum fac multe alte cluburi din oraş”.

 Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

Libertatea

Comentarii (3)

gazistu  •  25 Aprilie 2019, 00:36

stadionul promis de 25.000 locuri, si echipa steagul in A, asa da campionat...nu Chiajna voluntari si Snagov....daon colo de treaba! FORZA STEAGU!!

Lengyel Adrian  •  24 Aprilie 2019, 16:29

Mare greseala daca crezi ca politicienii nostri stiu cine-i Eminescu...

reteleanu  •  24 Aprilie 2019, 16:18

de necrezut! dupa ce saracul steagul rosu incearca si el sa reziste fara niciun sprijin, vine talharu' ala de primar (lasa, brasovenilor, ca ala e de o viata primar acolo) si-l calca pe cap. stergem orice memorie a trecutului daca nu e in interesul nostru. si pe urma ne minunam ca "baaa, da' englezii au cluburi de pe vremea lui eminescu..."

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
06:00 Tenis, WTA

Turneul din Osaka

Digi 2
06:00 Tenis, WTA

Turneul din Seul

Digi 4
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Guangzhou

Digi 3
13:45 Rugby

Japonia - Rusia

TVR 1
15:00 Tenis, ATP

Turneul din Metz

Digi 2, Telekom 3, Look Sport
18:00 Fotbal, Liga 2

U Cluj - Petrolul

Digi 1, Telekom 1, Look
20:30 Fotbal, Liga 1

Gaz Metan Mediaș - Universitatea Craiova

Digi 1, Telekom 1, Look
21:30 Fotbal, Bundesliga

Schalke 04 - Mainz

Digi 4, Telekom 3, Look Sport 3
21:45 Fotbal, Serie A

Cagliari - Genoa

Digi 3, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Premier League

Southampton - Bournemouth

Eurosport
22:00 Fotbal, La Liga

Osasuna - Betis

Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
Program TV complet

Liga 1