FOTBAL  »  LIGA 3  »  INTERVIU

EXCLUSIV // VIDEO Viorel Dinu are 41 de ani și încă este cel mai bun din Liga 3: „Am învățat multe de la Răzvan Lucescu și Mihai Stochiță”

Articol de GSP - Publicat marti, 12 noiembrie 2019 16:53

Viorel Dinu (41 de ani) a jucat în Liga 1, dar și în Liga Campionilor alături de Sheriff Tiraspol, iar acum evoluează la SC Popești-Leordeni, în Liga 3, și nu se gândește încă la retragere.  

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP.ro, Viorel Dinu a vorbit despre cariera sa și despre plăcerea de a juca fotbal chiar și la 41 de ani.

- Viorel, joci fotbal de mai bine de 30 de ani. Care e secretul? 
- Încă îmi place fotbalul. Mi-a plăcut de mic copil și cred că de aceea joc și la vârsta asta.  

- Care este motivația ta zilnică? 
- Antrenamentele au fost întotdeauna plăcerea mea. Îmi place să joc fotbal, îmi place atmosfera din jurul echipei. Vreau să joc în continuare și să o fac cât pot de bine încă un an cel puțin.  

- Unora dintre colegi le-ai putea fi tată. Cum este relația cu ei? 
- Este o relație bazată pe respect în primul rând. Sunt niște copii foarte cuminți, respectuoși și nu avem probleme. Îi ajut și eu cum pot prin tot ce am acumulat în cariera mea.  

- Ce sfaturi le dai? 
- Cel mai important sfat este să vină cu plăcere la antrenament, să joace fotbal cu plăcere. Dacă vin cu plăcere, totul o să decurgă bine.  

- Ai împlinit recent 41 de ani, ai văzut multe în carieră. Care crezi că este cheia succesului în fotbal? 
- Seriozitatea, în primul rând. Dacă ești serios și te dedici muncii pe care o faci, cred că vei reuși în viață.  

- Ești de departe cel mai experimentat din echipă. De ce nu vrei să porți banderola de căpitan? 
- Niciodată nu mi-a plăcut să fiu căpitan. Îi las pe alții. Eu am fost un lider, dar mai mult pe teren. 

3 meciuri în Liga Campionilor  

În sezonul 2005-2006, Viorel Dinu a jucat trei meciuri în Liga Campionilor în tricoul celor de la Sheriff Tiraspol: Sheriff - Sliema Wanderers 4-1 în tur, 2-0 în retur și Sheriff - Partizan 0-1 în tur.  

În Moldova a jucat alături de George Florescu, Răzvan Cociș, Sebastian Huțan, Cristian Ionescu și Dan Lăcustă.  

- Ai jucat în Liga 1 la noi și în Moldova, dar destul de puțin. Ce crezi că ți-a lipsit să joci o perioadă mai lungă la un nivel mai înalt? 
- Când am jucat pe afară, nu m-am acomodat așa bine cum speram eu. La noi, cred că dacă aveam un pic mai multă seriozitate, jucam mai mult.  

- Cum a fost perioada din Moldova? Ai jucat și trei meciuri în Liga Campionilor. 
- Fotbalistic, era bine, dar nu m-am acomodat cu viața de acolo. Nu fusesem plecat niciodată și mi-a fost un pic greu. Mi-au lipsit familia și prietenii. 

A colaborat cu Răzvan Lucescu și Mihai Stoichiță 

Viorel Dinu a evoluat la Electromagnetica București, Constructorul, FC Tiraspol, Rapid București, Sheriff Tiraspol, FC Brașov, FC Snagov, Astra Ploiești, Astra Giurgiu II FC Voluntari, CS Ștefănești și FC Costuleni. Acesta a colaborat cu Răzvan Lucescu și Mihai Stochiță și, spune el, a învățat multe de la cei doi antrenori. 

- Ai colaborat cu Răzvan Lucescu, la Rapid, și Mihai Stoichiță, la Astra. Cum a fost să lucrezi cu ei?  
- Este o onoare că am lucrat cu ei. Sunt doi antrenori foarte buni, experimentați, care mi-au dat multă încredere. M-au ajutat în carieră și țin să le mulțumesc, pentru că și datorită lor mai joc și la vârsta aceasta. Am învățat multe de la dânșii: să am încredere, cum să mă comport în teren și în afara lui. Domnul Răzvan Lucescu era de o seriozitate dusă la extrem, care te ajută în viață. 

EXCLUSIV // VIDEO Viorel Dinu are 41 de ani și încă este cel mai bun din Liga 3: „Am învățat multe de la Răzvan Lucescu și Mihai Stochiță”

FOTO: Facebook Gloria Popești-Leordeni // Lotul echipei ilfovene în sezonul 2019-2020

Viorel Dinu la pătrat

Până în sezonul trecut, a fost antrenat la Popești de către Viorel Dinu II (39 de ani), plecat ulterior la Al Wasl U21. Cei doi au fost colegi și pe teren la Concordia Chiajna și U Cluj și au colaborat foarte bine în ambele situații. 

- La Popești, ai colaborat cu Viorel Dinu II. Deși e mai tânăr decât tine, ți-a fost antrenor. Ai reușit să îl asculți? 
- Nu aveam cum atlfel. Pentru faptul că el era antrenorul meu, trebuia să îl ascult. În afara terenului, eram prieteni, dar la stadion el era antrenorul și eu jucătorul. Nu am avut nicio problemă din punctul ăsta de vedere, ne-am înțeles foarte bine.  

- Care este cea mai frumoasă amintire a ta din fotbal? 
- Cred că debutul e cea mai frumoasă amintire. Eram copil, la Electromagnetica. Îmi doream atât de mult să joc fotbal, iar atunci când s-a întâmplat chiar au fost niște momente deosebite. 

- Dar amintiri neplăcute ai? 
- Amintiri neplăcute... nu știu dacă le pot numi așa. Cred că faptul că nu am jucat mai mult unde trebuia... puteam să joc mult mai multe meciuri. De fapt, ăsta este un regret mai mult.  

"Începe lumea să se uite urât dacă nu mă retrag"

- Ai spus că ai vrea să mai joci cel puțin un an. Te gândești la retragere? 
- Nu m-am gândit până acum 100% la retragere, de aceea mai și joc fotbal. Nu m-am gândit neapărat că mă voi lăsa peste un an sau doi, dar cred că ușor-ușor va fi cazul. Începe lumea să se uite urât la noi dacă o forțăm prea mult (n.r. râde). 

- Totuși nu se vede în teren că ar trebui să te retragi. Ești cel mai bun de aici, multă lume spune asta.  
- Păi, cred că și datorită lor mai joc fotbal, pentru că lumea mă respectă, îmi dă încredere. Și cei din cadrul clubului la fel. Toți mă respectă. De asta continui și pentru că îmi place.  

- Ce vei face după ce te vei retrage? 
- Cred că antrenor la copii. M-am tot gândit dacă aș vrea să lucrez la seniori, dar îmi plac copiii și mi-aș dori să lucrez cu ei.  

„Nu mai fac altceva pe lângă fotbal. Am grijă de familie. Este greu să te întreții din fotbal, dar pasiunea mă ține încă în fenomen” - Viorel Dinu  

13 meciuria jucat Viorel Dinu în Liga 1

27 de goluriîn 123 de meciuri în Liga 2 a marcat Viorel Dinu

VEZI ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează