FOTBAL  »  LIGA 3  »  "U" CLUJ

FOTO Reunire fără antrenor! Universitatea Cluj a început pregătirile pentru sezonul de Liga a 2-a

FOTO: Raymond Fustos +5   FOTO
FOTO: Raymond Fustos

Articol de - Publicat luni, 25 iunie 2018 20:35

Fotbaliștii de la "U" Cluj s-au reunit astăzi înaintea noului sezon în care speră să bifeze cea de-a treia promovare consecutivă după restartul din vara anului 2016.

La adunarea de pe Cluj Arena au participat 24 de jucători, au lipsit însă George Florescu și chiar antrenorul echipei, Adrian Falub, acesta invocând motive medicale.

"Studenții" au efectuat prima ședință după vacanță sub privirile managerului general Ioan Ovidiu Sabău, la antrenamentul condus de "secundul" Marius Suller fiind prezenți și cei 8 jucători nou-veniți, printre ei și fostul "feroviar" Marius Coman, 21 de ani. Valentin Lemnaru (33 de ani), fost atacant la Dinamo, Steaua sau Pandurii Tg. Jiu s-a despărțit de echipă, reziliindu-și contractul cu "șepcile roșii".

Conștienți de diferența de valoare dintre eșaloane, veteranii care au rămas în lotul lui Falub, în frunte cu Giurgiu, Goga, Abrudan, Albuț sau Cordoș, sunt convinși că duelurile cu echipele de tradiție vor atrage un public numeros la Cluj-Napoca, iar principalele favorite la promovare sunt tocmai grupările istorice, precum Petrolul, UTA Arad, Farul Constanța sau FC Argeș.

"S-a terminat vacanța, acum vine o perioadă deloc ușoară pentru noi, dar trebuie să ne pregătim bine și sperăm că vom repeta ceea ce am făcut sezonul trecut, să promovăm. Adversarii vor fi la un nivel mai bun, va fi mult mai dificil, dar cred că după o pregătire bună vom fi gata de ceea ce ne așteaptă. Vor fi deplasări foarte lungi, contează foarte mult începutul sezonului. Poate era mai interesant dacă erau și Rapidul și Steaua în această serie", a declarat căpitanul echipei, Gabriel Giurgiu, campion al României cu Oțelul Galați.

"Lupta la promovare se va da între echipele cu nume, eu sunt convins că vor fi multe meciuri cu mai mulți suporteri decât la cele din Liga 1. Îmi plac partidele cu miză, avem experiența acestor meciuri și acesta este avantajul nostru, sper să rezolvăm problema promovării cât mai repede posibil! Plănuiesc să am mai multe sezoane în Liga 1 la "U"!"
Dorin Goga

Pe lângă Carol Taub, Jevrem Kosnic, Doru Dumitrescu, Tiberiu Căpușă și portarul Cosmin Dur-Bozoancă, Marius Coman este una dintre noile achiziții ale "studenților", fotbalistul sosit la CFR în vara anului trecut de la Clinceni schimbând acum cartierul. Cu toate că a legat mai multe prietenii în perioada petrecută în Gruia, proaspătul atacant al Universității susține că CFR Cluj este un capitol încheiat, dorind chiar să dea piept cu fosta formație în Cupa României.

"Am stat doar un an la CFR, nu am sufletul acolo. Am venit să primesc mai multe șanse să joc, cred că nu o să fie probleme cu suporterii, mă vor primi. Am avut și alte oferte, dar aici m-au dorit cel mai mult. Cu Petrolul ne vom bate la promovare!", susține Marius Coman, fotbalist cu 5 prezențe în toate competițiile în sezonul trecut pentru campioana României.

Falub la Voluntari?

Aflat și pe lista Astrei Giurgiu, lipsa lui Adrian Falub de la prima ședință a "șepcilor roșii" a ridicat semne de întrebare, mai ales după declarațiile lui Ioan Andone, proaspătul manager general al celor de la FC Voluntari.

"Eu îl vreau acum, îl vreau oricând pe Adi Falub, e foarte priceput, e un om de caracter și un antrenor excelent! Eu mereu l-am dorit lângă mine pentru că îl știu foarte bine. Uite, îl chem acum. Haide la Voluntari, te vrem antrenor! Dar nu va veni, pentru că el s-a înhămat la un proiect extraordinar la Universitatea Cluj. Au făcut și transferuri, sunt planuri mari acolo, iar Adi e de-al casei. Cred că e singurul antrenor din România care are trei promovări din «B» în «A», nu știu să fie altul. Să promovezi din Liga a 2-a din prima e ca și cum ai câștiga campionatul.

Și nu uitați, e mult mai greu să promovezi din «B» în «A» decât să retrogradezi din «A» în «B»! Eu îl știu foarte bine pe Adi și îl apreciez enorm, e un profesionist desăvârșit. Nu va lăsa el Universitatea, nu acum, cel puțin. Mi-ar plăcea să promoveze U Cluj, e o mare echipă a României, cu o istorie fantastică și ar fi nemaipomenit să intre din prima acum. Pentru suporterii lui U ar fi extraordinar, pentru publicul acela de la Universitatea. Să promoveze, să avem din nou în prima ligă derby-ul U Cluj–CFR, un meci care ne lipsește acum. Cât despre Adi Falub, a mai avut oferte, stați liniștiți. Dar e un om de mare caracter și asta e un lucru destul de rar pe la noi", a declarat "Fălcosul", conform actualdecluj.ro.

Programul Universității înaintea startului de sezon:

  • 4 iulie (18:00): amical cu FC Avrig
  • 7 iulie (18:00): amical cu Luceafărul Oradea
  • 11 iulie: cantonament de 12 zile și meciuri amicale în Italia

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
coco_86
coco_86  •  26 Iunie 2018, 04:12

Ce pot sa spun de caracterul lui Falub......a semnat cu UTA, a stat o saptamana si apoi a fugit la Cluj pe ascuns....asta da caracter!

traian_v
traian_v  •  25 Iunie 2018, 23:26

Logica tip And one - gandire profundal: "Și nu uitați, e mult mai greu să promovezi din «B» în «A» decât să retrogradezi din «A» în «B»! " Asa e oriunde ;)

indolentu
indolentu  •  25 Iunie 2018, 22:16

ando vezi ca si alexa are 3 promovari cu timisoara rapid si calarasi anu asta

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close