FOTBAL  »  LIGA 3  »  BARAJ PROMOVARE L3

GALERIE FOTO Granzii s-au întors! 5 echipe de tradiție au promovat în weekend în "C"

Bucuria de la final a Petrolului a fost sărbătorită cu șampanie alături de suporteri Foto: Ștefan Constantin +6   FOTO
Bucuria de la final a Petrolului a fost sărbătorită cu șampanie alături de suporteri Foto: Ștefan Constantin

Articol de - Publicat luni, 26 iunie 2017 09:00

Petrolul, Oțelul, U Cluj, Farul și Progresul au promovat în weekend în "C". 

13.914 fani la Ploiești cu Dentaș Tărtășești, 9.000 de suflete la Galați cu Unirea Mircești, sute de clujeni în deplasarea de la Târgu Lăpuș și 4.000 de constănțeni la meciul Farului de acasă cu Pescărușul Sarichioi. Acestea au fost cele mai interesante patru partide desfășurate sâmbătă seară, în manșele secunde ale barajului de promovare în Liga a 3-a. Tot sâmbătă a urcat în "C" și Progresul Spartac, la capătul unui retur dubios cu Crevedia. 

Petrolul Ploiești - Dentaș Tărtășești 2-2 (în tur 3-0)


Fără îndoială, capitala fotbalului românesc a fost, sâmbătă seara, Ploieștiul! Aproape 14.000 de "lupi" au luat cu asalt arena "Ilie Oană" pentru a realiza coregrafii 3D fabuloase, unice pentru Liga a 4-a din România. Pe o pânză uriașă, cât toată peluza, au fost înfățișați gladiatori vopsiți în galben-albastru, iar la baza tribunei, mesajul: "Mereu în luptă să apăr ce am învățat să iubesc de la tine, tată... Sunt vremuri tulburi, știu ce ne așteaptă!".

La tribuna a 2-a a fost pusă în scenă o altă coregrafie 3D, completată de cartoane galbene și albastre, iar fundalul sonor a fost asigurat de la stația de amplificare cu o piesă de rock epic. Golul marcat de Petrolul i-a făcut pe fani să scoată arsenalul de luptă! Zeci de fumigene galbene au invadat arena. 


Nici în Liga 1 la Ploiești nu veneau 14.000 de fani la partidele cu echipele mai slab clasate Foto: Ștefan Constantin

Oțelul Galați - Unirea Mircești 2-0 (în tur 0-1)

La Galați, stadionul s-a umplut din nou ca în vremurile bune, când Antal și compania aduceau titlul pe Dunăre. Deși intrarea a fost liberă, spectatorii au decis să susțină proiectul și au donat 8.300 de lei, la care s-au adăugat 2.270 lei obținuți din vânzarea de materiale promoționale cu însemnele oficiale ale clubului.

Fanii au fost la înălțime, au venit cu fulare, eșarfe și steaguri și-au recreat atmosfera marilor meciuri disputate pe arena din Galați. "Avem un proiect frumos, viabil și trebuie să continuăm drumul ascendent pe care ne aflăm, împreună cu fanii putem reda strălucirea de altădată Oțelului și a fotbalului gălățean", spune Iulian Apostol, directorul de imagine al clubului de la Dunăre. 

otelul
Imagine panoramică cu arena din Galați, meciul jucându-se în noctură Foto: Sorin Pană (Sportul Ilustrat)

 Lăpușul Tg. Lăpuș - U Cluj 0-6 (în tur 0-8)

Micuța arenă din județul Maramureș a fost arhiplină cu ocazia revenirii Universității Cluj la Târgu Lăpuș, după o pauză de 17 ani!

Peste 300 de fani ai "șepcilor roșii" au asigurat fondul sonor încă din primul minut și-au avut un banner cât toată peluza: "Un prim pas, o simplă promovare. Către al nostru vis, o primă realizare!". Alți 1.200 de suporteri s-au înghesuit pentru a vedea la lucru jucători ce altădată jucau în nocturnă în prima ligă: Goga, Abrudan sau Giurgiu.

"Am făcut un prim pas și ne dorim să o ținem tot așa de la an la an, până la revenirea în Liga 1. Ca de fiecare dată, suporterii noștri și-au respectat blazonul, au dovedit că se identifică perfect cu spiritul Universității", a spus Marius Popescu, antrenorul lui U, la finalul meciului. 


Ca la toate meciurile din acest sezon, jucătorii lui U au beneficiat de o galerie mereu la înălțime Foto: Cristian Cosma (FC Universitatea Cluj)

Voința Crevedia - Progresul Spartac 2-6 (în tur 3-0)


Au împărțit 25.000 de euro?!
Mai multe surse au povestit pentru GSP că jucătorii de la Crevedia ar fi primit sume uriașe pentru a o lăsa mai moale în returul cu Progresul. "Jucătorii de la Crevedia și-au împărțit 25.000 de euro după eșecul din manșa a doua a barajului!", a declarat una dintre surse. La Crevedia, printre alții, joacă Arman Karamian, Vali Bădoi, Vali Negru și Nicolae Zuluf. Ilfovsport.ro a atenționat de pe 19 iunie: "Aveți grijă, domnilor de la Crevedia, că se umblă la jucători! Vor fi unii care nu vor juca corect. Se dau bani frumoși. Spartac umblă cu bani la jucători. Aveți grijă că anumiți jucători de la dumneavoastră se vor vinde!". (Alin Grigore) 

Save

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
progresist.dintotdeauna
progresist.dintotdeauna  •  28 Iunie 2017, 09:32

De ce scrieţi de bine despre celelalte echipe, şi inventaţi o situaţie nasoală pentru Progresul? Pentru că e o echipă cu mai puţini susţinători, şi vă trebuia şi un personaj negativ în acest articol despre promovările echipelor de tradiţie? Vorbiţi despre un meci la care nu aţi fost, şi despre oameni pe care nu-i cunoaşteţi, catalogându-i pe nedept ca blatişti, păcat. Nu se poate să arunci cu acuzaţii atât de grave fără să le poţi dovedi. E doar scandal de 2 lei. Eu am fost la meci şi s-a văzut şi din satelit că a fost, în mod evident, pe bune. Am o mie de argumente, dar dacă mă apuc să le înşir e ca şi cum aş vrea să mă dezvinovăţesc, ceea ce nu e cazul. Voi, cei de la gsp, ati fost la meci? Evident că nu.

1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  26 Iunie 2017, 23:14

Sa-mi zica si mie cineva daca in toata istoria ei a incurcat Crevedia pe cineva :D Si slava domnului, acolo au jucat o gramada de mari jucatori. Cel mai bine stie cum stau lucrurile pe acolo Rica Raducanu. Eram copil si ma bucuram la greu de blaturile echipei mele. Erau amuzante, la fel ca si jucatorii ei de altfel :D

gazistu
gazistu  •  26 Iunie 2017, 10:53

Cluj Napoca (cel mai mare oras dupa bucuresti, populatie 324,576 locuitori (2011) + navetisiti +studenti nerezidenti , peste 400.000 loc. +++ Constanta (297.000 loc, in 2011) +++ Galati (populatie 250.000 locuitori in 2011, fara studenti rezidenti, navetisti) +++ Ploiesti (210.000 loc. 2011, fara studenti rezidenti, navetisti) +++ Progresul Bucuresti( peste 2 mil. loc)...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează