FOTBAL  »  LIGA 3  »  SR BRAȘOV

GALERIE FOTO Start în Liga a 3-a pentru SR Brașov! Fanii au făcut un gest admirabil + detalii despre proiectul suporterilor

Articol de - Publicat vineri, 17 august 2018 22:23

Fanii “stegari” au dat o mână de ajutor pentru ca echipa lor, SR Municipal Brașov, să poată începe Liga a 3-a în singurul loc considerat de ei “acasă”

Apropierea startului sezonului de Liga a 3-a i-a adus la stadion pe suporterii “stegari”, dar nu doar la meciurile de pregătire ale lui SR Municipal Brașov, ci și la propriile lor meciuri. În dorința de pregăti bătrâna arenă “Silviu Ploeșteanu” pentru campionat, fanii s-au mobilizat și au organizat o amplă acțiune de curățenie.

“Ne-am strâns prima dată pe 8 august, în după-amiaza meciului cu Voluntari II, când au fost cam 15-16 oameni cu scule și s-a lucrat din plin. Apoi, cu efective mai reduse, s-a activat în fiecare zi lucrătoare. Mai avem de lucru, dar până la startul sezonului vom rezolva ce mai e”, au explicat fanii brașoveni.

Echipa brașoveană ar mai putea evolua în Liga a 3-a pe Stadionul Carpați, însă “Tineretului” reprezintă adevărata casă a “stegarilor”, atât jucătorii cât și suporterii dorindu-și să continue aici.

Stadion “bătrân”, situație incertă, degradare continuă

De ce au fost nevoiți să taie chiar ei buruienile dintre scaune? Pentru că vorbim de o echipă pe înființată de ei, după dispariția lui FC Brașov, în urmă cu un an. Dar mai mult decât atât, a fost vorba de o necesitate, stadionul fiind departe de a fi pus la punct pentru meciuri oficiale de nivel înalt, așa cum se întâmpla în urmă cu câțiva ani. Situația sa este una neclară, de multă vreme știindu-se că o parte aparține municipalității, iar alta fostului patron al lui FC, Ioan Neculaie.

Mai mult, SC FC Brașov SA se află în plin proces de faliment, iar abia la finalul formalităților ce țin de acesta s-ar putea lămuri mai multe și în ceea ce privește stadionul. Iar între timp, se degradează tot mai mult.

Nu sunt la prima ispravă de acest fel

Inițiativa nu a reprezentat o premieră. Într-un alt moment dificil, vara lui 2016, adunată cu greu, cu doar două săptămâni înaintea începerii Ligii a 2-a, ultima trupă a lui FC Brașov a beneficiat, de asemena, de sprijinul fanilor în acest sens. Suporterii “galben-negrilor” au curățat și atunci tribunele, de la peluze la VIP, și au făcut ca stadionul să arate decent în prima etapă disputată acasă, un 1-0 cu Juventus București.

  • În urmă cu două săptămâni, fanii lui SSC Farul Constanța au fost protagoniștii unui gest asemănător. "Marinarii" au disputat meciul cu ACS Poli pe arena lui Hagi din Ovidiu, iar la finalul partidei au rămas pentru a strânge toate gunoaiele din incinta stadionului (detalii + foto, AICI)

Proiect pornit de fani, emoții după promovare, gură de oxigen înaintea noului sezon

SR Municipal Brașov a fost înființată de fanii defunctei FC Brașov, a câștigat destul de lejer Liga a 4-a brașoveană și a trecut în barajul de promovare de campioana județului Covasna, Nemere Ghelința, 3-0 la general. În iarna trecută, echipa a fost preluată de o companie cunoscută din Brașov, care însă a renunțat să se mai implice la finalul sezonului.

Cu un viitor incert la acea oră, s-au făcut apeluri către autoritățile locale, iar Primăria și Consiliul Județean au decis să facă un prim pas și să susțină proiectul. Deocamdată doar cu partea de infrastructură și cu ceva bani pe un proiect de finanțare. Pe de altă parte, fostul conducător al lui FC Brașov, Paul Enache, a fost numit manager sportiv și pare a fi puntea de legătură către un grup de investitori care ar urma, de asemenea, să se implice. Așa că speranțele pentru o nouă promovare au rămas în picioare.

Se bat cu Craiova lui Mititelu și cu Turnu Măgurele

La împărțirea echipelor participante în Liga 3, SR Municipal a “prins” Seria a III-a, unde le va avea ca rivale în lupta pentru promovare pe FC U Craiova 1948, AFCM Alexandria și AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele, având de jucat și cu echipele satelit ale CS U Craiova, FC Voluntari, Astra Giurgiu și FC Hermannstadt. De altfel, derbyul cu echipa lui Adrian Mititelu va avea loc în etapa a doua, la Brașov.

Fanii, dar și oficialii formației brașovene, au fost extrem de nemulțumiți de faptul că vor fi nevoiți să se deplaseze în sudul țării, mai ales că celelate două echipe brașovene din L3, Olimpic Cetate Râșnov și AFC Hărman, au fost repartizate în Seria a V-a, cu echipe din Ardeal.

Miza pe brașoveni

Din lotul lui SR fac parte mulți jucători brașoveni, întorși acasă pentru acest proiect: Sorin Strătilă (ultima dată la UTA), Andrei Poverlovici, Răzvan Damian, Ciprian Răduțoiu și Marius Burlacu (toți la Sepsi OSK în turul sezonului trecut). Pe banca echipei se află Florin Stângă, și el brașovean, dar ani buni căpitan al Pandurilor Târgu Jiu.

AICI poți vedea programul complet al celor 5 serii din Liga a 3-a!

Vezi și: S-a tras la sorți programul Ligii a 3-a! Cu cine joacă Rapid și FC U Craiova în prima etapă + când se joacă Rapid - FCSB II și FC U Craiova - U Craiova II

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
895810720478740
Adrian Suciu  •  22 August 2018, 04:46

Viva Brasovu' Haide, haide Steagu' !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează