FOTBAL  »  LIGA 3  »  RAPID - ÎNAINTE MODELU 1-0

VIDEO + FOTO Daniel Pancu și vechiul Giulești s-au retras! Rapid, victorie în ultima partidă pe stadionul vechi de 79 de ani

Articol de , - Publicat sambata, 24 noiembrie 2018 19:21

Rapid București s-a impus în fața celor de la Înainte Modelu, scor 1-0, în ultimul meci înainte ca stadionul Giulești să fie modernizat. A fost și ultimul meci din cariera lui Daniel Pancu, care a cântat alături de galerie la final.

La finalul meciului, Pancone, în lacrimi, a urcat în peluza fanilor giuleșteni, unde a primit cadou un tablou cu cele mai importante moment din carieră. Au urmat momente speciale, cu luminile nocturnei stinse, și sutele de torțe ale suporterilor luminând arena.

Mai mulți fani au luat scaune de pe stadionul Giulești ca amintire, dar jandarmii s-au opus ca suporterii să plece cu "suvenirurile". Arena inaugurată de Regele Carol al II-lea, în 1939, va fi demolată parțial și modernizată în vederea meciurilor găzduite de România pentru Euro 2020.

giulesti +47 FOTO

Desfășurarea meciului

Stadionul "Valentin Stănescu" a vibrat pentru ultima dată. Mii de fani au vrut să ia parte la un moment istoric. Meciul propriu-zis a avut un ritm bun, peste nivelul Ligii a 3-a.

Unicul gol al partidei cu Modelu a fost marcat de Marian Vlada, în minutul 41. Repriza secundă a fost marcată de două momente. Primul, în minutul 73, a fost coregrafia fanilor din peluză, care au întins o imagine superbă cu două ipostaze ale lui Pancone: jucător de legendă și antrenor.

Al doilea a fost momentul în care Pancu a intrat pe teren, în minutul 86, în cântecele frenetice ale fanilor. 

Rapid - Modelu 1-0 (Digi 4)
A marcat: Vlada '41

S-a terminat partida. 
min. 86: Daniel Pancu intră în locul lui Marian Vlada. Voicu îi oferă banderola de căpitan.
min. 73:
Drăgia scoate o minge din vinclu. 

A început partea secundă. 

S-a terminat prima repriză, cu giuleștenii în avantaj!

min 41, GOL RAPID! Marian Vlada reia imparabil cu capul din interiorul careului de 6 metri. 
min. 30:
Fanii îi cântă în permanență numele lui Pancu. În repetate rânduri, acesta s a oprit din indicații pentru a scandal trivialități la adresa Stelei.

min. 28:
Vlada reia slab cu capul din apropiere. Mingea este respinsă defectuos de defensiva adversă, dar nici Cîrstocea nu reușește să trimită mingea în poartă. 
min. 11:
Brazilianul Robinho scapă singur cu portarul, dar trimite slab, direct pe direcția lui. 
min. 9:
Rapidul are prima șansă de gol. Un șut de la 30 de metri este prins cu dificultate de portarul călăreșenilor. 

A început partida! Peluza giuleșteană e plină.

Peluza este aproape plină. Fanii și-au început numărul. Sunt zeci de steaguri și mii de fani care cântă încontinuu.

46773965 356969791534443 4742896895658033152 n

1

Legendele Rapidului și-au făcut apariția pe gazon. Rică Răducanu este, ca de obicei, sufletul petrecerii. 

Partida de azi va reprezenta totodată și meciul de retragere al lui Daniel Pancu, cel care ocupă acum funcția de antrenor al giuleștenilor.

GSP.ro vă prezintă în galeria foto de mai jos cum arată placheta pe care o va primi Pancu pentru întreaga sa carieră în tricoul alb-vișiniu și ultimul bilet de acces pe stadionul Giulești înainte de demolare.

Bilete pentru partida cu Înainte Modelu sunt unele speciale. Pancu le-a semnat, transmițându-le fanilor un mesaj: "Mereu unul dintre voi, mândru de destinul meu".

bilet +47 FOTO

Pentru acest eveniment au venit suporteri chiar și de la Alba Iulia: "Ținem cu Rapid din anii 80, de când eram copil. Am fost la primul meu meci în Divizia B, la o partidă Unirea Alba Iulia -Rapid din 1986. Aveam 12 ani. Dar țineam cu Rapud, nu cu Alba"

Stadionul Giulești va fi reconstruit pentru echipele naționale care vor veni în România la EURO 2020.

 Ionel Ganea se află pe lista invitaților pentru această seară: "Normal că am un sentiment de emoție pentru că se închide Giuleștiu. Aici am cunoscut cele mai frumoase momente din cariera mea, dar se va face un stadion nou, frumos și sper ca odată cu el echipa să revină acolo unde îi e locul, în prima ligă. După părerea mea ar fi trebuit să fie invitat și George Copos la acest meci pentru performanțele pe care echipa le-a făcut în perioada în care a condus Rapidul".

ganea +47 FOTO

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (43)
ucluj2011
ucluj2011  •  25 Noiembrie 2018, 11:35
Postat de Radu Fifea pe 24 Noiembrie 2018, 16:37

Amaratii astia vor stadion mai mare de 14.000 de locuri, iar ei nu pot strange mai mult de 5.000. E clar, decedatii psd-isti sunt pe cale de disparitie!

Tot bătut în cap și frustrat ai rămas. Au fost 11.500 de spectatori pentru că NU sau vîndut mai multe bilete și asta în Liga a-3-a!!! Adică cam la fel de mulți cât strînge fcsb în 4-5 meciuri de Liga I. Stai jos ai nota UNU.

ucluj2011
ucluj2011  •  25 Noiembrie 2018, 11:28

Respect RAPID!!! Respect PANCU!!! Respect neasemuiților și fabuloșilor SUPORTERI ai Rapidului!!! Sper să ne revedem cât mai curând în Liga I.

para.para
para.para  •  25 Noiembrie 2018, 00:09
Postat de aress123 pe 24 Noiembrie 2018, 20:30

Le face statul...desteptule si sunt ale statului. Astia vor plati chirie ca si FCSB. Sunt curios prin ce coclauri va juca rinamo 2...3 ani cat va dura constructia stadionului. Pe urma sa vedem daca isi va putea permite plata chiriei.

Cat va dura constructia stadionului care se va face in complexul sportiv, in locul vechiului velodrom, rinamo o sa joace pe propriul stadion pe care-l cunoaste deja toata planeta, ala din Stefan cel Mare. La faza ti-ai luat teapa bai gesepistule.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează
Close