FOTBAL  »  LIGA 3  »  DECIZIE

„Am fost și la șamani, am trecut prin mai multe secte oculte” » Fostul internațional a luat o decizie radicală și a mărturisit: „La 16 ani eram într-o bandă”

George Florescu, (numărul 10)/ foto: Imago Images
George Florescu, (numărul 10)/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2023 20:58 / Actualizat vineri, 31 martie 2023 21:39

George Florescu (38 de ani), mijlocaș la Sănătatea Cluj și fost internațional, a decis să se pocăiască.

Fostul „decar” al naționalei a povestit mai multe episoade din viața sa înainte de a se pocăi. A dezvăluit și primul moment în care a avut o revelație.

Andrei Coubiș „nu vrea să mai audă de România” » Episod halucinant la U19: „Cei din staff-ul naționalei i-au reproșat că a vorbit să piardă meciul cu Italia. A dezvoltat o ură incredibilă”
ROMÂNIA U19
Andrei Coubiș „nu vrea să mai audă de România” » Episod halucinant la U19: „Cei din staff-ul naționalei i-au reproșat că a vorbit să piardă meciul cu Italia. A dezvoltat o ură incredibilă”

George Florescu a decis să se pocăiască

„Mă numesc George Florescu, am trei copii și al patrulea este pe drum, Slăvit să fie Domnul, sunt botezat de curând, împreună cu soția, pe 10 iunie anul trecut, ne-am botezat împreună, în același timp. Sunt din Cluj și, probabil că unii dintre voi, care mă cunoașteți din lumea sportului, știți că am fost cel mai slab număr 10 din istoria echipei naționale.

Cel mai important aspect din viața mea de adolescent a fost la vârsta de 16 ani, când deja făceam parte dintr-o bandă. Eram, în același timp, foarte bun la școală, un sportiv foarte bun. La 16 ani, deja, semnasem un contract cu Universitatea Cluj, cu echipa mare, dar, în timpul liber, făceam parte și dintr-o gașcă de cartier. 

Într-o seară ne-am adunat la spart semințe și am intrat într-o altercație cu trei studenți, noi eram vreo 15- 20, iar săracii studenți s-au ales cu răni destul de grave și multe zile de spitalizare. A urmat partea mai puțin plăcută, noi am crezut că suntem tari, suntem șmecheri, i-am bătut pe ăștia, suntem puternici, mușchii noștri sunt tari, însă a venit reversul medaliei și am fost prinși de polițiști. 

Așa am ajuns inculpați. La 16 ani puteam să-mi ratez toată cariera. Ce experiență a fost pentru mine la acea vârstă, în boxa inculpaților, la tribunal, la strigarea numelui: «Inculpat Florescu! Vă rog să vă ridicați!»”, a dezvăluit George Florescu pentru Creștin Total Media.

George Florescu: „Am fost la șamani, am trecut prin mai multe secte oculte. Dumnezeu m-a protejat”

„O carte care mi-a atras atenția se numește «Dă sens vieții». O citeam în avion și am avut prima dată revelația de a-l căuta pe Dumnezeu. Am început să plâng. Era o bucurie de nedescris. Mi-am dat seama în momentul ăla cât m-a protejat Dumnezeu. Ăsta a fost primul moment când am simțit chemare. 

Eu nu știam despre creștinism, penticostali, baptiști. Știam de ortodocși, catolici și musulmani. Am început să caut. Prima dată am îmbrățișat religia ortodoxă. Am fost la Muntele Athos și am trăit niște experiențe care m-au făcut să caut și mai mult. Mi-am dat seama că Dumnezeu este viu. 

Este un Dumnezeu apropiat, al relației. Apoi am început să caut în ocultism, am început să-l caut pe Dumnezeu în ocultism. Eu eram atras și de supranaturalul lui Dumnezeu. Am făcut și yoga, am fost și la șamani, am trecut prin mai multe secte oculte. Nu știam ce este, credeam că îl caut pe Dumnezeu. El m-a protejat și acolo”, a mai dezvăluit Florescu.

George Florescu: „Dumnezeu m-a protejat în carieră”

George Florescu a vorbit despre influența lui Dumnezeu în cariera lui și a oferit și exemple concrete: „Acum văd cât de mult m-a protejat Dumnezeu și în cariera mea, pentru că nu am avut, niciodată, vreo accidentare gravă. 

Și puteau să se întâmple foarte multe lucruri. Din cauza exceselor, lucrurilor nechibzuite pe care le făceam. Țin minte că veneam în vacanță, când jucam în străinătate și, într-o vacanță de o lună de zile, 80% din nopți erau pierdute, distracții, alcool, țigări, anturaje”.

VIDEO. George Florescu, episod inedit în Tiraspol: „Am sunat la club și au venit patru băieți zdraveni, cu cefele late”

Citește și: 

Nou lider în play-off-ul din Liga 2, după duelul Poli Iași - Gloria Buzău » Clasamentul ACUM

Charalambous, știi unde ai revenit? » Liga 1 s-a transformat total: 7 schimbări majore în ultimii 10 ani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
contrabas3
contrabas3  •  01 Aprilie 2023, 18:54
Postat de cpt.ahab pe 01 Aprilie 2023, 09:28

Sectele își racolează clienții exact din rândurile ăstora cu viață prăbușită. Sunt mai ușor de convins.

Sunt sigur că nu ai citit niciodată toată Biblia, nici nu știi câte cărți are Vechiul Testament sau câte are Noul Testament, nici numele celor 12 apostoli sau cine a luat locul lui Iuda, nici că doar uitându-te la o femeie și poftind-o ai și săvârșit adulter în inima ta, cum zicea însuși Domnul Iisus - dar ți-ai dat și tu cu părerea despre secte. Definește “sectă” fără să cauți cuvântul în dicționar, prealuminatule! Tu și toți antisteliștii sunteți o sectă specifică. Lol!

ortega
ortega  •  01 Aprilie 2023, 16:38

Păi și ca fotbalist ai fost din benzi desenate ...

cpt.ahab
cpt.ahab  •  01 Aprilie 2023, 15:02
Postat de marius1979 pe 01 Aprilie 2023, 13:03

Adormitul zice dormi in continuare. Adormit am fost 25 de ani. Apoi am deschis ochii si am vazut prostimea din jurul meu

Da, da. Ai deschis ochii...:))))

Vezi toate comentariile (15)
Comentează