FOTBAL  »  LIGA 3  »  INEDIT

„La fel ca în «O scrisoare pierdută»” » Ce a putut să facă un primar în Liga 3, pentru a nu pierde meciul la „masa verde”

Primarul din Râmnicu Sărat a alertat toate instituțiile din oraș ca să reprogrameze un meci cu Dinamo Bacău, pe care gazdele l-ar fi pierdut cu 0-3 / Sursă foto: Facebook
Primarul din Râmnicu Sărat a alertat toate instituțiile din oraș ca să reprogrameze un meci cu Dinamo Bacău, pe care gazdele l-ar fi pierdut cu 0-3 / Sursă foto: Facebook

Articol de , , - Publicat joi, 28 octombrie 2021 15:16 / Actualizat joi, 28 octombrie 2021 15:49

Ce se mai întâmplă prin liga a treia: primarul din Râmnicu Sărat a alertat toate instituțiile din oraș ca să reprogrameze un meci cu Dinamo Bacău, pe care gazdele l-ar fi pierdut cu 0-3. Dar a picat semnalul, a existat un accident rutier și medicul a întârziat cu două minute și jumătate. 

Cine se mai miră de scandalurile din prima ligă trebuie să știe că un primar care conduce o echipă e în stare să agite multe instituții din oraș doar ca să reprogrameze un meci din „C” a cărui miză nu prea există. 

Ambiția primarului 

Contextul: pe 10 septembrie ar fi trebuit să aibă loc partida CSM Râmnicu Sărat - Dinamo Bacău, din seria a doua a ligii a treia. Nici una dintre echipe nu speră să promoveze, ele nu sunt printre formațiile bune din competiție. 

„La fel ca în «O scrisoare pierdută»” » Ce a putut să facă un primar în Liga 3, pentru a nu pierde meciul la „masa verde”
Sorin Cîrjan (în dreapta), alături de Răzvan Burleanu

Arbitrul a constatat că la stadion nu exista medic la ora 17:00, când ar fi trebuit să pornească jocul, a mai așteptat un sfert de oră, așa cum prevede regulamentul, și nu a mai fluierat pentru start. Râmnicu Sărat ar fi urmat să piardă cu 0-3 la „masa verde”.

 Primarul Sorin Cârjan, conducătorul clubului, a deschis un proces în comisiile Federației, pe care l-a și câștigat. Ca să obțină reprogramarea partidei în locul înfrângerii cu 0-3, edilul a implicat spitalul din oraș, o firmă de telecomunicații, doi medici, un service auto.

Chirurgul a avut o operație, alt medic n-a avut semnal 

În motivarea deciziei de a reprograma jocul, comisia FRF a descris evenimentele într-un stil polițienesc-amuzant:

  • Arbitrul Alexandru Burloiu a scris în raport că nu a pornit meciul fiindcă la stadion nu exista medic: „Doctorul nu a ajuns în termen de 15 minute de la ora stabilită pentru începerea jocului, 17:00. Menționez că un medic a sosit totuși la teren după 17 minute și 30 de secunde". La arenă apăruse o ambulanță la ora 16:56, cu patru minute înainte de start, doar că în mașină se afla un asistent medical, nu un doctor 
  • CSM a cerut reprogramarea susținând că absența medicului a fost datorată unui caz excepțional: „Doctor Tudor Doina Mihaela, care asigură asistența medicală la clubul nostru, se deplasa spre stadion când autoturismul s-a defectat în zona «Crucea Comisoaiei», zonă în care nu există semnal telefonic, așa că nu a putut să comunice cu delegatul clubului” 
  • Delegatul gazdelor a apelat Spitalul Municipal și a solicitat un alt medic: „Managerul spitalului l-a trimis pe chirurgul Savga Silviu. În timp ce se îndrepta spre stadion, doctor Savga Silviu a fost întors de la poarta spitalului pentru a prelua un alt caz medical, victima unui accident rutier”
  • Clubul a atașat declarația managerului spitalului, un deviz de lucrări dintr-un service auto, un tabel desfășurător cu convorbirile telefonice și o adresă a unei firme de telecomunicații care confirmă că în zona „Crucea Comisoaiei” nu există semnal GSM. Plus declarații ale celor doi medici implicați în poveste.

CSM Râmnicu Sărat, echipă pe care o finanțează Primăria, s-a obligat să suporte, la reprogramarea partidei, toate costurile echipei oaspete, deși victoria nu prea contează. 

Echipa e a 7-a din 10 în clasament și nu e implicată în lupta pentru promovare, nu are vreun obiectiv clar și important. Dinamo Bacău a făcut recurs după prima decizie a Federației, de reprogramare a meciului. Evenimentele spectaculoase pe care le-au descris gazdele din Râmnicu Sărat au convins și a doua comisie, a rămas că meciul va fi jucat la o altă dată, pe cheltuiala Primăriei.

„La fel ca în «O scrisoare pierdută»” » Ce a putut să facă un primar în Liga 3, pentru a nu pierde meciul la „masa verde”

Motivarea deciziei de la «Disciplină» arată ca «O scrisoare pierdută». Nici regulamentul nu mai e ceea ce era odată. Comisia a stabilit acum un precedent, cine nu va avea medic va putea să reprogrameze un meci" 

- Remus Pozinărea, președintele Dinamo Bacău

Primarul din Râmnicu Sărat a fost implicat, a mers la Federație ca să prezinte probe, în condițiile în care instituțiile care au semnat sunt, direct sau indirect, în subordinea lui. Clubul de acolo e finanțat puternic de primărie, ar trebui să-și permită să aducă o salvare cu medic, nu să aducă un doctor de la 42 de kilometri!

- Remus Pozinărea, președintele Dinamo Bacău

Citește și alte știri din Liga 1:

EXCLUSIV Fostul fotbalist de la FCSB semnează azi cu Dinamo! » Ce spunea în 2015: „Rădoi e idolul meu”

EXCLUSIV Ofertă de 500.000 de euro pentru „noul Belodedici”, fotbalistul dorit și de FCSB: „Nici n-am stat de vorbă!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
paolo13
paolo13  •  29 Octombrie 2021, 06:50

Trei jurnaliști pentru o poveste de 3 lei?

freddy
freddy  •  28 Octombrie 2021, 17:46
Postat de legio.sud pe 28 Octombrie 2021, 16:58

Mai înainte mă refeream la implicarea politicului , a se vedea relația Burleanu - sistem , cazul titlurilor câștigate de CFR … tragic și ceilalți proprietari de cluburi tac , aici exclud primarii care sunt ghiocei din interes .

Absolut. Primarii sunt cu cașcavalul. Nu prea contează fotbalul. Din liga 3 pana în liga 1.

esperando
esperando  •  28 Octombrie 2021, 17:34

Nu este un caz singular acesta ... In urma cu multi ani (atunci a inceput urcarea Unirii Urziceni din liga a-III-a in Liga I ) la un meci Unirea Urziceni- Metalul Plopeni, echipa gazda, Unirea, nu a avut medic la meci, nici asistenta medicala prezenta nu avea documentele necesare ... arbitrul a scris in raport cele intamplate, meciul nu s-a jucat, deci 0-3 pentru Metalul Baicoi, dupa circa 2 saptamani echipa din Baicoi este anuntata ca ... meciul se rejoaca, fara vreo explicatie. In meciul disputat la rejucare va dati seama ce s-a intamplat ... japcă in stil barbar, scor final Unirea-Metalul 3-2 . Asa ca ce se intimplă acum ... nu sunt noutati. ???????? * meciul s-a rejucat la 3 saptamani dupa cel initial, intre timp a aparut la stadionul din Urziceni 2 tribune noii, cu scaune ????

Vezi toate comentariile (6)
Comentează