FOTBAL  »  LIGA 3  »  DESFIINȚARE

Oficial spre faliment! Un club important din România dispare » Decizia instanței

AC Poli Timișoara în 2016, pe vremea în care încă evolua în Liga 1
AC Poli Timișoara în 2016, pe vremea în care încă evolua în Liga 1

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 octombrie 2021 19:25 / Actualizat vineri, 08 octombrie 2021 19:38

ACS Poli Timișoara, ultima dată în Liga 3, e la un pas de faliment. Clubul era exclus încă de luna trecută din competiție, pentru două neprezentări consecutive.

În sezonul 2016/2017, ACS Poli Timișoara evolua pe prima scenă a fotbalului românesc, juca finala Cupei Ligii și atingea faza semifinalelor în Cupa României. Din acel moment a urmat un regres constant. Un an mai târziu retrograda în liga secundă, apoi ajungea în Liga 3.

Punctul minim a fost atins în acest an, când din cauza problemelor financiare și a lipsei jucătorilor, ACS nu s-a putut prezenta la partidele cu Pobeda Star Bisnov și CS Frontiera 2004 Curtici. Bănățenii, excluși din Liga 3, au intrat acum oficial în procedura de faliment.

Scenariul probabil pentru viitorul apropiat? Lichidarea patrimoniului și dispariția celor peste 10 milioane de euro datorii acumulate, conform liga2.ro.

„Admite cererea creditoarei ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE TIMIŞ. Admite cererea administratorului judiciar S.C.P. ALFA & QUANTUM CONSULTING S.P.R.L. Deschide procedura generală a falimentului privind debitoarea ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV A.C.S. POLI TIMIŞOARA. Desemnează lichidator judiciar provizoriu practicianul în insolvenţă S.C.P. ALFA & QUANTUM CONSULTING S.P.R.L.Document: Hotărâre intermediară 968/2021 07.10.2021”, este minuta instanței.

13 ianuarie 2022este data ultimului termen al procedurii de faliment

Oficial spre faliment! Un club important din România dispare » Decizia instanței
ACS Poli Timișoara, spre faliment

ACS Poli Timișoara dispare

„În ciuda tentativelor conducerii de a găsi o soluție care să ne permită prezența la debutul sezonului 2021/2022 al Ligii a 3-a, nu vom reuși să facem acest lucru. Membrii asociați și creditorii clubului nostru nu au posibilitatea să asigure necesarul financiar pentru a acoperi cheltuielile asociate cu prima etapă a acestui sezon.

Astfel, am fost nevoiți să trimitem o adresă către FRF prin care să notificăm faptul că Poli Timișoara nu se va prezenta la partida programată sâmbătă, 28 august, cu începere de la ora 18, la Dudeștii Vechi.

Ne cerem scuză față de adversarii noștri, Pobeda Stár Bišnov, care urmau să celebreze pe această cale și promovarea obținută în această vară în fața propriilor suporteri. Ne cerem scuze și față de suporterii alb-violeți, care merită mai mult decât incertitudinea care a dictat soarta lui Poli în ultimii ani.

Vom încerca să obținem o finanțare pentru săptămâna viitoare, însă situația este una deosebit de complicată”, a comunicat ACS Poli după prima etapă a sezonului din Liga 3 la care nu s-a prezentat.

Cânu a vorbit despre presupusul blat de la Timișoara: „Ca fundaș, nu ai cum să nu greșești”

Citește mai multe știri de actualitate:

„Fără atacanți cu Germania!” » Îndemn dinspre Generația de Aur: „Să nu ne ridiculizeze!”

Încă un titular s-a „rupt” înainte de Germania - România » Înlocuitorul, anunțat

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
balotelli
balotelli  •  10 Octombrie 2021, 00:32
Postat de mehighms pe 09 Octombrie 2021, 09:45

cum saracie sa fie reprezentat un oras de o singura echipa? la madrid pe cine desfintam aatunci? la milano? si se pot da N exemple!

Ma refeream strict la fotbalul romanesc. După cum am subliniat în comentariu, rivalitatea între echipele de tradiție mi se pare logica în cazul Bucureștiului:FCSB-DINAMO-RAPID. De aici pana la a înființa noi echipe din orgolii politice, în urma unor promisiuni electorale cum a fost cazul la Craiova, sau a unor hotărâri ale instantelor care cunosc prea puțin fenomenul fotbalistic (vezi cazul Csa-Fcsb) e o diferență majora. Practic, rivalitatea care s-a creat acolo nu își are rostul. Pentru ca pana acum 10 ani toti susțineau aceeași echipa: Știința, adică U Craiova în cazul oltenilor, respectiv Steaua în cazul fanilor echipei din Ghencea. Iar orașele de provincie erau reprezentate pana prin 2000 de câte o singura echipa în Liga 1 și parca era mai frumos asa. Echipe de tradiție cu stadioane pline, nu clone sau formații fără suporteri încropite de diverși primari prin Ilfov. Eu unul nu m-aș uita la Clinceni-Voluntari nici dacă s-ar bate la titlu. Prefer derby-urile între echipe de tradiție chiar dacă sunt în Liga 2.

je__
je__  •  09 Octombrie 2021, 14:26

Parca si noi aveam o datorie catre aceasta echipa. Nu ca i-am fi si inapoiat-o, dar ar fi un fomist mai putin la masa credala.

mehighms
mehighms  •  09 Octombrie 2021, 09:45
Postat de balotelli pe 09 Octombrie 2021, 02:55

Exact asta ma intrebam și eu când am văzut despre cine era vorba în articol. Nu știam dacă a dispărut o echipa de tradiție sau una recent înființată. Asu Poli, ACS Poli, care e continuatoarea Politehnicii? Îmi aduc aminte de o fuziune cu Fulgerul Bragadiru, parca, pe vremea lui Toni Doboș, de palmaresul și culorile confiscate de Claudio Zambon, de perioada de "glorie" 2009-2011, când Marian Iancu se bătea la titlu cu alte defuncte ca Urziceniul, Vasluiul sau Otelul Galați. Oare aceea era continuatoarea echipei care bătea pe Atletico Madrid prin 90? Sigur, logic ar fi ca un oraș sa fie reprezentat de o singura echipa, care sa unească toți suporterii și sa facă performanta indiferent de nume, sigla, palmares sau tradiție. Acolo, în Banat, sunt convins ca se poate. Nu ma aștept sa se întâmple asta în Cluj, sau mai ales în București. Totuși, nu pot sa nu observ cum sunt falimentate echipele cu galerii numeroase. Uniți, suporterii reprezinta o forță. De aceea mulți s-au folosit de galerii la proteste. Însă în momentul în care acea forță poate reprezenta o amenințare, e greu de controlat. E clar că și în cazul Stelei, divizarea fanilor s-a făcut din interese politice. La Craiova e și mai clar. In Cluj e vorba și de conflicte etnice care alimentează rivalitatea. Dar Timișoara e un simbol pentru ceea ce înseamnă forța colectiva, iar prezenta pe prima scena fotbalistica a unei echipe puternice nu este o varianta agreata de cei care își doresc un control stabil al maselor.

cum saracie sa fie reprezentat un oras de o singura echipa? la madrid pe cine desfintam aatunci? la milano? si se pot da N exemple!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează