FOTBAL  »  LIGA 3  »  OȚELUL GALAȚI

Petre Grigoraș a revenit la Galați » Va prelua Oțelul, după demiterea lui Alexandru Ciobanu

Petre Grigoraș alături de managerul executiv al clubului, Cristi Munteanu
Petre Grigoraș alături de managerul executiv al clubului, Cristi Munteanu

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 august 2020 18:34 / Actualizat sambata, 29 august 2020 19:05

SC Oțelul din Liga 3, echipa suporterilor din Galați, pe care o consideră succesoarea formației ce a luat titlul în 2011, a anunțat întoarcerea lui Petre Grigoraș, 55 de ani, pe bancă.

„SC Oțelul Galați anunță revenirea pe banca tehnică a echipei a unuia dintre cei mai îndrăgiți antrenori din istoria clubului roș-alb-albastru, Petre Grigoraș. Clubul nostru și tehnicianul în vârstă de 55 ani au ajuns la o înțelegere contractuală ce se va întinde pe durata acestui sezon, cu drept de prelungire pentru încă o stagiune.

Petre Grigoraș este născut pe 15 noiembrie 1964, în comuna Poduri din județul Bacău. A debutat ca atacant la Aerostar Bacău, iar de-a lungul carierei a mai evoluat pentru FCM Bacău, Steaua București, Dobrudzha Dobrich, Levski Sofia, Lokomotiv Plovdiv, Universitatea Cluj și Farul Constanța. La formația constănțeană s-a retras din cariera de jucător și tot la malul mării a început antrenoratul, mai întâi ca secund, iar apoi ca principal, reușind chiar să promoveze Farul în prima ligă. A mai antrenat pe FC Onești, Petrolul Moinești și din nou Farul Constanța, după care a făcut pasul la Oțelul, unde a reușit un parcurs senzațional în doar câteva sezoane: de la o salvare de la retrogradare miraculoasă până la câștigarea Cupei UEFA Intertoto și participarea în preliminariile Cupei UEFA.

După o perioadă în care a pregătit pe Politehnica Iași și Pandurii Tg. Jiu, Grig a revenit pentru un scurt timp la Oțelul, iar apoi a mai trecut pe la CFR Cluj, Pandurii Tg. Jiu, ASA Tg. Mureș, Poli Timișoara, Farul Constanța (formația pe care a promovat-o în liga secundă), iar în ediția precedentă de campionat a pregătit-o pe Foresta Suceava, în aceeași serie cu formația noastră.

Cunoscut pentru stilul său ofensiv și pentru faptul că a „inventat” mulți jucători care au jucat la cel mai înalt nivel, Petre Grigoraș revine în această vară la Oțelul, la clubul unde și-a câștigat un loc în inimile oțelarilor și alături de care este pregătit să scrie o nouă filă de istorie roș-alb-albastră. Alături de staff-ul deja existent, Daniel Lovin (antrenor secund) și Iulian Olteanu (antrenor cu portarii), va fi cooptat și Sorin Haraga (antrenor secund și delegat).

Bine ai revenit pe banca Oțelului, Petre Grigoraș!”, scrie clubul, pe site-ul oficial.

După amicalul pierdut cu Dacia Unirea Brăila, 1-3, clubul moldav anunțase că l-a demis pe antrenorul Alexandru Ciobanu. Antrenorul, infectat cu noul coronavirus, fusese absent fizic de la pregătiri și amicale timp de două săptămâni, implicându-se doar online.

VIDEO Cum era să fie bătut Petre Grigoraș de coechipieri pentru că nu a luat parte la un blat

OFICIAL Echipele secunde ale celor de la Dinamo și Rapid vor juca în Liga 3! FRF ar putea crea o serie-șoc, care să le includă pe CSA Steaua și FCSB 2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează