FOTBAL  »  LIGA 3  »  BRAȘOV

Viitorul secției de fotbal de la Corona Brașov s-a decis

Ionel Gane, antrenorul lui Dinamo în acest moment, a condus-o pe Corona în Liga 1, în sezonul 2013/2014
Ionel Gane, antrenorul lui Dinamo în acest moment, a condus-o pe Corona în Liga 1, în sezonul 2013/2014

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 martie 2021 10:27 / Actualizat vineri, 12 martie 2021 14:12

Astăzi, în ședința Consiliului Local al municipiului Brașov, a fost dezbătută desființarea secției de fotbal a clubului Corona. Cu 12 voturi pentru și 15 împotrivă, propunerea susținută de primarul Allen Coliban (41 de ani) a picat.

  • Orașul Brașov are în acest moment două echipe care se luptă pentru promovarea în Liga 2: Corona Brașov, echipă susținută de autorități, și SR Brașov, formația fanilor.
  • Sebastian Rusu, unul dintre viceprimarii municipiului Brașov și președinte interimar al organizației municipale a PNL Brașov, dorește o „uniune de forțe” între cele două cluburi. 

UPDATE ora 14:05 - Corona Brașov va avea în continuare secție de fotbal

Consilierii locali din Brașov au votat asupra desființării secției de fotbal seniori a clubului Corona. Propunerea primarului USR Plus a picat, cei 11 consilieri PNL și 4 consilieri PSD prezenți votând împotrivă. Astfel, cele 12 voturi pro-desființare, toate din partea USR Plus, nu au fost suficiente. Corona Brașov va avea în continuare secție de fotbal seniori, finanțată din bugetul local

Știrea inițială

Astăzi, începând cu ora 12:00, a avut loc o ședință a Consiliului Local din Brașov, una dintre teme fiind desființarea secției de fotbal seniori a Clubului Municipal Corona. Primarul ales din partea USR Plus enumeră motivele pentru care susține această idee:

  • „Această secție de fotbal a fost înființată doar pentru a satisface orgoliile politice ale celor care au condus acest oraș. Aceasta înghite, în momentul de față, sume importante, generând performanțe apropiate de cele ale altor cluburi brașovene, care nu beneficiază de susținere din banii publici”;
  • Din perspectivă sportivă, Corona Brașov nu poate depăși Liga a doua, funcționând pe actualul tip de organizare”;
  • „Fotbalul există pentru suporteri, iar suporterii fac din fotbal cel mai iubit sport de pe pământ. De ce ar fi altfel la Brașov? Indiferent ce perspectivă am aborda, nu putem ignora acest aspect: Corona nu are suporteri”.

Potrivit primarului, PNL dorește ca desființarea secției de fotbal Corona să aibă loc la finalul sezonului. „Dorința e lipsită de fundamentare bugetară, municipalitatea cheltuind cu această secție în următoarele luni peste 1 milion de lei. Numai și din această perspectivă, secția de fotbal seniori a Coronei trebuie desființată de îndată”, explică Coliban.

Corona Brașov, reînființată de fostul primar din Brașov

Corona Brașov, echipă reînființată la nivel de seniori în 2019, pe vremea fostului primar George Scripcaru, este pe primul loc în Seria a 5-a a Ligii a 3-a, iar SR Brașov, echipă înființată de fanii „stegari” după falimentul lui FC Brașov (2017), se află pe locul trei în aceeași serie. „Apele” nu au fost deloc limpezi în ultimii doi ani între cele două, iar odată cu anunțul primarului, pare greu de crezut că un proiect comun al tuturor factorilor fotbalistici locali - așa cum dorește PNL - se va putea realiza.

Corona a fost înființată prima dată în 2009 și a avut o ascensiune fulminantă, promovând după numai 4 ani în Liga 1. Experiența la nivelul primei ligi a fost însă dezastruoasă. Echipa a terminat pe ultimul loc după ce a obținut doar două victorii și un total de 14 puncte. Imediat după retrogradare, Corona s-a desființat.

Poziția suporterilor SR Brașov

Liga Suporterilor Stegari și SR Brașov nu își vor asocia niciodată numele cu un club nereprezentativ în oraș, cunoscut mai mult pentru scandaluri de dopaj și corupție decât pentru rezultate sportive, cunoscuți drept infamii Corona Brașov. 

Nu am acceptat fuziunea propusă în 2019 de fostul regim politic, nu o vom face nici în 2021. Solicităm viceprimarul Brașovului, Rusu Sebastian Mihai, să renunțe la declarațiile politice, să își ceară scuze pentru deformarea numelui clubului nostru, pentru confiscarea imaginii unui proiect depus la instituția primăriei la care au lucrat suporterii stegari și pentru modificarea lui în alte scopuri decât cele ale unui proiect fotbalistic sănătos și transparent. De asemenea, faceți public numele acestor foști fotbaliști „stegari” cu care v-ați consultat, pentru că noi suntem curioși să aflăm cine sunt aceștia care din 2017 până în prezent nu au făcut nimic pentru FC Brașov și SR Brașov, ba din contra, și care acum vor să „ajute”. 

Cerem să faceți dreptate fotbalului brașovean și să desființați de urgență secția de fotbal seniori de la Corona, care cheltuie în mod obscen bani publici în Liga 3. Iubitorii fotbalului brașovean nu sunt de acord să fie cotizanți fără voia lor la Corona, ei au ales în 2017 și echipa se numește SR Brașov, continuatoarea morală de după falimentul lui FC Brașov. Vrem să clarificăm și faptul că orașul Brașov nu are în acest moment nici un stadion eligibil pentru competiții în Liga 2, nici nu va avea până la începutul campionatului viitor. Iar suporterii nu doresc un stadion nou imaginar în câmp, doresc refacerea Stadionului Silviu Ploeșteanu (Tineretului).

Citește și alte știri despre fotbalul din ligile inferioare:

FOTO Stadionul Farul își trăiește ultimele luni de viață! Reportaj GSP la Constanța: scaune distruse, cablul de nocturnă furat, dar se visează la o arenă de 50 de milioane €

Fanii lui U Craiova 1948 se revoltă! Amenințări după prima înfrângere: „Nu vă recomandăm, «dragi» purtători de tricouri ale Științei, să vedeți repercusiunile”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
robertmoro
robertmoro  •  12 Martie 2021, 16:47

Uraaaaaaaaaaaa !!! Consilierii locali vor mai sifona niște bani . Trăiască Partidu !!!

bogat
bogat  •  12 Martie 2021, 11:38

Si de ce in poza articolului apar Gane si Dinamo?!? Fake news, nu? sa atraga clickuri. Bravo.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează