FOTBAL  »  LIGA 3  »  DECIZIE

Sezonul din Liga 3, înghețat! Ce se întâmplă cu promovările + reacție vehementă a președintelui Forestei

Sezonul din Liga 3 va fi înghețat // Sursă foto: Facebook @Progresul Spartac +4   FOTO
Sezonul din Liga 3 va fi înghețat // Sursă foto: Facebook @Progresul Spartac

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 mai 2020 12:36

Sezonul din Liga 3 a fost înghețat, în urma unei videoconferințe care a avut loc ieri între reprezentanți ai Federației Române de Fotbal și conducătorii cluburilor. Decizia urmează să fie aprobată de Comitetul Executiv, pentru a fi pusă în aplicare.

Concluziile ședinței:
- Pentru a se decide echipa promovată, acolo unde distanța dintre locul 1 și locul 2 este de maxim 3 puncte, se va disputa un meci de baraj între cele două
- Unde distanța este mai mare de 3 puncte, echipa ce ocupă prima poziție promovează
- Nicio echipă nu va retrograda

  • Dacă se vor păstra măsurile prezentate de Răzvan Burleanu, doar Aerostar Bacău și FC U Craiova 1948 ar promova direct. Ceilalți 3 lideri din C, Unirea Slobozia, Progresul Spartac și Fotbal Comuna Recea, vor juca un meci de baraj cu ocupantele locurilor 2. Barajele ar fi Slobozia - Mostiștea Ulmu, Progresul Spartac - Slatina și Comuna Recea - Minaur Baia Mare.

Sezonul din Liga 3, înghețat. Președintele Forestei se opune

Andrei Ciutac, președintele Forestei, echipă care ocupă în acest moment locul 2 în Seria 1 (35 de puncte, la 7 distanță de liderul Aerostar Bacău) nu este de acord cu această modalitate de încheiere a sezonului.

„Dacă propunerile făcute în videoconferintă vor fi aprobate de către Comitetul Executiv în forma în care au fost prezentate de către domnul președinte Burleanu, considerăm aceste decizii ca fiind luate în afara regulamentelor în vigoare, în totală contradicție cu spiritul de echitate între participante. În urma unei eventuale decizii aprobate în Comitetul Executiv, clubul Foresta Suceava îsi va căuta dreptatea în instanțele competente, atât civile cât și sportive!", a spus Andrei Ciutac pentru Gazetă.

„Nu suntem de acord cu această variantă, considerând că FRF a discriminat clubul ACS Foresta Suceava, luându-i încă odata șansa de a lupta pe teren până la capăt pentru promovarea in liga secundă. După ce variantele de reluare a campionatului au căzut, nu va exista nici posibilitatea de a lupta pentru promovare pe teren, prin alternativa barajului cu locul 1, din cauza unei decizii total greșite și discriminatorie a FRF”

Comunicat oficial Foresta

Clasamentele în acest moment din Liga 3:

Conform propunerii FRF privind structura sezonului 2020/2021 din Liga 3, ediția viitoare de campionat ar urma să aibă la start 90 de echipe, împărțite în 5 serii a câte 18 formații.

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri de actualitate:

Cristiano Bergodi e noul antrenor al Craiovei! Ce salariu va avea italianul + cine a insistat pentru el pe lângă Rotaru

Baza Pro Rapid se transformă în mall!? Care e situația la zi + va câștiga și George Copos?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
catalynn
catalynn  •  08 Mai 2020, 21:21
Postat de johnwick_chapter3 pe 08 Mai 2020, 16:50

Comuna Recea e finantată de uat, la fel ca și Chiajna, Voluntari sau H'stadt, nu de minister (departament in zisa americănească). Iar ai dat cu nuca-n perete, talparinistule

Laslas, hai cu linkul ala care spune ca echipele finantate de primarii dar nu si cele finantate de ministere au drept de joc in ligile profesioniste :-)))) De data asta nu iti mai cer de pe siteul UEFA ca acolo stiu ca nu te descurci, insa incearca pe la FRF, Legea Sportului Sportului (69/2000 parca) in fine, din astea de pe la noi, mioritice :-))))

univ_craiova1
univ_craiova1  •  08 Mai 2020, 21:09

De ce a fost mutata fc iapa din seria care a fost anul trecut??? Ca sa promoveze ușor??

gikiewicz93500
gikiewicz93500  •  08 Mai 2020, 18:26
Postat de kordell pe 08 Mai 2020, 17:29

Deci Cseaul mai sta un an intr-a patra :)))

ai vrea tu dar nu sta, asa ca muta-ti gandul. citeste cu atentie la finalul articolului ca editia viitoare va avea 5 serii a 18 echipe fiecare serie spre deosebire de actuala care avea 16 echipe in serie deci vor fi 10 echipe in plus, adica 2 echipe in plus in fiecare serie;citez: ,, Conform propunerii FRF privind structura sezonului 2020/2021 din Liga 3, ediția viitoare de campionat ar urma să aibă la start 90 de echipe, împărțite în 5 serii a câte 18 formații."

Vezi toate comentariile (8)
Comentează