FOTBAL  »  LIGA 3  »  STADION STEAUA

VIDEO + FOTO Ghencea, ca „Wanda Metropolitano” » Detaliul spectaculos de la noua arenă din București

Luminile folosite la noul stadion Ghencea îl transformă într-o adevărată bijuterie // FOTO Robert Relitchi EXD (canpower.ro) +13   FOTO
Luminile folosite la noul stadion Ghencea îl transformă într-o adevărată bijuterie // FOTO Robert Relitchi EXD (canpower.ro)

Articol de , , - Publicat luni, 01 martie 2021 12:29 / Actualizat luni, 01 martie 2021 12:46

Imaginile cu stadionul Steaua, din dronă, au devenit virale pe internet, sistemul de iluminat fiind același ca la arena lui Atletico Madrid.

Pe 28 august 2018, primul buldozer lovea vechiul stadion, legendar, al Stelei. Acum, arena din bulevardul Ghencea e gata din luna noiembrie a anului trecut. În ultimele luni s-a mai lucrat la finisaje, dar în acest moment arena predată de CNI celor de la MApN e funcțională în totalitate.

De ridicarea de la zero a „Templului" s-au ocupat cei de la Construcții Erbașu, iar pentru partea de lumini și de dinamică, cei de la Signify și Pharos Controls. Iar imaginile realizate zilele trecute, noaptea, din dronă cu noul stadion Steaua sunt absolut spectaculoase.

+9 FOTO

„O parte importantă a proiectului, după agrearea lighting designului, a fost integrarea sistemului de iluminat arhitectural RGB, prin protocol DMX, în sistemul de control general și crearea scenariilor specifice diferitelor momente dedicate activității desfășurate pe stadion. Iluminatul ambiental arhitectural cu LED este perfect pentru iluminatul static sau dinamic și este executat cu produse speciale", spun cei de la Signify.

„Este posibilă proiectarea culorilor echipelor la fiecare meci, oferind un stimul suplimentar fanilor pe măsură ce intră pe stadion. De asemenea, sistemul poate schimba culoarea iluminării atunci când se marchează un obiectiv sau poate crea spectacole de lumină concepute special pentru fiecare ocazie, dând un alt imbold fanilor din tribună", mai spun cei care s-au ocupat de montarea acestui sistem pe stadion.

Toate produsele sunt proiectate și fabricate în Marea Britanie, iar garanția oferită este de cinci ani. Aceste sisteme de lumini mai sunt folosite de echipe galonate ca Juventus, Chelsea sau Atletico Madrid. 

Ce alte locații din lume folosesc sistemul utilizat la Ghencea

  • Roata din Londra 
  • Castelul din Edinburgh 
  • Turnul din Changzhou 
  • Podul Păcii din Tbilisi 
  • Podul Bosfor din Istanbul 
  • Turnul lui Smeaton din Plymouth 
  • Biblioteca Municipală din Lyon 
  • Hotelul Amstel din Amsterdam 
  • Catedrala Notre Dame din Anvers
  • Biserica St. Lukes din Liverpool
VIDEO + FOTO Ghencea, ca „Wanda Metropolitano” » Detaliul spectaculos de la noua arenă din București
Wanda Metropolitano văzută din dronă FOTO Twitter

  Caracteristici stadion Steaua:

  • capacitate: 31.254 de locuri;
  • suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație;
  • restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă;
  • suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi.

VIDEO Imagini senzaționale cu noua arenă din Ghencea, cu luminile aprinse 

Citește și: 

Război roș-albastru între CSA Steaua și FCSB! Ultrașii din Liga 3 îi aruncă mănușa lui Becali și apelează la generalul bolșevic care a înființat clubul militar

FCSB, ironizată de un câștigător al Cupei Campionilor Europeni: „Are o obiective extraordinare, să nu promoveze CSA Steaua”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
lupu68
lupu68  •  01 Martie 2021, 20:53
Postat de Cezar Vilcu pe 01 Martie 2021, 13:59

Da *** ai dreptate. Steaua București 1947, ros albastri(vitezistii) stadion Steaua versus fcfcsb înființată 2003 februarie( noaptea ca hotii) galben albaștri (oile) stadion=pe unde apucă!!!

Esti sanatos, amice? E vreo bruma de ratiune in ceea ce spui? Pai tocmai clona CSA este cea infiintata noaptea ca hotii, echipa EXISTÂND bine-mersi in acel moment. In ziua respectiva eram echipa STEAUA, cu jucatori, antrenori, conducatori, masori, soferi, magazineri si SUPORTERI, iar peste noapte ACELEASI persoane neschimbate nu mai reprezinta aceeasi echipa, ci alta?!? Ne crezi pe toti dusi cu pluta sau ce?

partea47mea
partea47mea  •  01 Martie 2021, 18:01

Pe acest articol poti suferi daca esti gigist!

415925675533032
Valeriu Dragomirescu  •  01 Martie 2021, 15:33

talpanii din clasa a 3-a primară să stea liniștiți,MApN nu e lpf sau frf sau ccr sau îccj să facă lucruri nefăcute.MApN va pune un militar normal la cap să gestioneze stadionul în așa fel încât să recupereze cât mai repede investiția făcută din BANI PUBLICI.Când vor face talpanii stadion din banii lor...atunci să emită pretenții de proprietari.Până atunci...să stea cu botul la firul ierbii!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează