FOTBAL  »  LIGA 3  »  SR BRAȘOV

EXCLUSIV Suporterii SR Brașov îi dau replica viceprimarului din Brașov: „O jignire! Brașovul a ales deja”

Suporteri SR Brașov // foto: Facebook @ SR Brașov
Suporteri SR Brașov // foto: Facebook @ SR Brașov

Articol de - Publicat joi, 22 aprilie 2021 14:14 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 15:21

Gazeta a cerut părerea fanilor, implicați direct la SR Brașov, iar Alex Filip a acceptat dialogul cu GSP, cu trimitere directă către interviul viceprimarului Sebastian Rusu.

Afirmațiile viceprimarului Sebastian Rusu din interviul oferit Gazetei Sporturilor au iritat partea suporterilor, susținătorii proiectului SR Brașov. Prin vocea secretarului general, Alex Filip, clubul fanilor i-a dat replica viceprimarului, susținând că declarațiile acestuia reprezintă o jignire la adresa „stegarilor”.

- Cred că ați citit cele spuse de domnul viceprimar, aș dori să ne spuneți cum primiți cele transmise de dânsul?
- Declararațiile de astăzi ale viceprimarului Sebastian Rusu sunt o jignire la adresa tuturor stegarilor. Nu poți alătura numele FC Brașov unui club bugetar care în toată istoria sa a stat în antiteză cu spiritul galben-negru. În Brașov există deja o echipă aleasă de comunitatea de suporteri. SR Brașov este aceasta, care a devenit al treilea brand al orașului.

Suporterii SR Brașov atacă: „Viceprimarul dezinformează opinia publică”

- Ok, însă voi ați avut vreo discuție cu oficialitățile în acest sens, de a reînvia brandul FC Brașov?
- Am depus anul acesta un proiect sportiv pentru seniori și academie, care include viziunea noastră legată de viitorul fotbalului brașovean și reînvierea lui FC Brașov, având la bază SR Brașov, dar și colaborări cu celelalte școli de fotbal din oraș. Periodic suntem în legătură directă cu Primăria Brașov prin intermediul domnului primar Allen Coliban. Din nefericire, încă sunt funcționari publici fideli fostului regim politic și ai clubului Corona, care încearcă să îngroape toate acuzațiile de dopaj și corupție de la Corona Brașov. Cu viceprimarul Sebastian Rusu am dori să discutăm, dar dumnealui momentan nu ne-a invitat la nicio întâlnire oficială, nici la vreo ședință de lucru. În schimb se afișează cu foști jucători care nu au făcut nimic pentru FC Brașov în ultimii patru ani.

- Domnul Rusu a susținut că ați fost săriți din schemă pe motiv că ar fi ceva probleme juridice, plus acele datorii...
- Dânsul dezinformează opinia publică. SR Brașov nu are probleme juridice, este o asociație sportivă cu CIS valabil. Nici măcar restanțele fiscale către ANAF nu mai sunt un mare impediment. În 2019, când suporterii stegari au preluat clubul, datoriile erau de aproximativ 600.000 lei. În prezent, mai avem 78.000 lei restanțe fiscale. Estimăm să le stingem de tot până la vară. Este posibil chiar de săptămâna viitoare să devenim eligibili pentru sponsorizări deductibile și proiecte de finanțare. Chiar dacă este greșit informat sau rău intenționat, modul în care ne elimină din start pentru proiect este rușinos.

- Să înțeleg că excludeți din start ideea ca posibilitatea transformării clubului Corona în FC Brașov să fie îmbrățișat de masa suporterilor.
- Brandul FC Brașov este al Primăriei, implicit al brașovenilor. Nu este al unui grup de interese care îl poate muta după cum dorește. Masa de suporteri este alături de noi, am vândut peste 5000 bilete online pentru meciurile de acasă din 2021, prin care am susținut independent activitatea echipei și am achitat o parte din restanțele financiare. Inclusiv pentru jocul de sâmbătă cu Corona, comercializăm bilete online. Avem cumpărători nu doar din România, cauza clubului nostru este îndrăgită inclusiv de străini. Avem membri cotizanți britanici, finlandezi și americani. Sumele obținute vor vor merge direct către ANAF. Dacă brașovenii au ales să susțină financiar SR Brașov, este clar că nimeni nu dorește reînvierea lui FC Brașov pe structura Coronei. Masa de suporteri este alături de noi, iar aceștia nu vor merge să susțină un FC Brașov pe structura Coronei.

- Credeți în planul pus la cale de Sebastian Rusu?
- Dau un exemplu foarte cunoscut de la Timișoara, cu două echipe, una a suporterilor și una a primăriei. La fel cum nimeni nu a agreat mișcarea cu ACS Recaș, nici la noi nu vor îmbrățișa ideea unui FC „Corona” Brașov. Planul său va aduce în Brașov și mai multă instabilitate pe plan fotbalistic, pentru că fanii stegari sunt dați la o parte deși sunt cei mai neinteresați financiar sau politic. Consider că Sebastian Rusu nu este cel mai în măsură să decidă pentru viitorul fotbalului local, tocmai pentru că are în jurul său doar oameni politici și foști jucători brașoveni care nu au făcut nimic de la falimentul lui FC Brașov.

Domnule Rusu, unde ați fost când FC Brașov s-a desființat? Unde ați fost când s-au demolat stadioanele în Brașov? Suporterii au fost mereu prezenți și din puținul lor au ajutat ca spiritul stegar să rămână în conștiința publică. - Răzvan Ionuț Dobrică, președinte SR Brașov

Viceprimarul s-a uitat la meciurile naționalei, nu la meciurile Brașovului. E amuzant să vedem rostite nume precum Hagi sau Popescu, care n-au legătură cu noi. Iar Lăcătuș sigur nu cunoaște mult din situația fotbalului local. Marian Ivan, al cărui fiu e la Corona, e singurul cu care Rusu a discutat în detaliu.

Am demonstrat că în Brașov se poate face fotbal și altfel, cu buget mic și inimă mare. În jurul lui SR sunt zeci de voluntari care acoperă toate departamentele. Corona are un buget imens, din bani publici, fără acordul brașovenilor. Câți bani au din sponsorizări? E trist că în plină pandemie au consumat sume mari pentru catonamente în hoteluri de lux.

Domnul Rusu cunoaște puțin din realitatea fotbalistică locală. Abia avem un stadion eligibil pentru Liga 3. Sunt șanse foarte mici ca până la vară să avem un stadion omologat pentru Liga 2. Vorbește doar despre căi scurte și bani din drepturi de televizare, dar nu cunoaște care sunt bugetele cluburilor din L2 și ce presupune un dosar de licențiere
 - Alex Filip, secretar general SR Brașov

VIDEO: interviul cu Sebastian Rusu, viceprimar Brașov: „Există o sete de fotbal la Brașov”

Mai multe știri din ligile inferioare:

Detalii din culise: de ce nu-l poate revoca Angelescu pe Nicolescu din funcția de vicepreședinte la Rapid + ce se întâmplă cu Daniel Niculae

Peluza Sud '97, atac la rivala CS U: „Mai are rost să spunem al cui e orașul? Le-am mai dat o lecție”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
max9
max9  •  22 Aprilie 2021, 18:13
Postat de 22cea pe 22 Aprilie 2021, 16:52

Reusita poza cu toti suporterii Steagului ,sunt vreo 150 ?

o echipa comunista. nume blant: steagu dar si rosu. dar treaba cu stadioanele in brasov e tragica in adevar

22cea
22cea  •  22 Aprilie 2021, 16:52

Reusita poza cu toti suporterii Steagului ,sunt vreo 150 ?

2889555054639412
Bogdan Hrimiuc  •  22 Aprilie 2021, 16:02

Mariandr și ripensitu, va întreb cu ce ați ajutat voi FC Bv actualul SR ca să va dați cu părerea? Măcar un bilet cu 5 lei ați cumpărat? Sunteți exact ca viceprimarul.... Prosti și invidioși.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează