FOTBAL  »  LIGA 3  »  CSU CRAIOVA 2 - FC U CRAIOVA 1948 1-1

VIDEO Derby-ul orgoliilor terminat nedecis! CSU 2 și FC U au remizat, 1-1, într-un meci plin de incidente

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 noiembrie 2018 14:26

CS U Craiova II și FC U Craiova 1948 au remizat pe "Extensiv", 1-1, într-un meci din Liga a 3-a. Mulți suporteri n-au putut urmări meciul și au rămas în afara stadionului, cu ochii în telefoane.

Pe vremuri, Parcul Romanescu era locul de întâlnire al fanilor Universității înaintea meciurilor propriei echipe de pe vechiul "Ion Oblemenco". Azi, datele problemei au fost cu totul altele. Scindați de războiul dintre Mititelu și autorități, fanii au fost nevoiți să se împartă, să aleagă lângă care echipă să fie, CS U Craiova II sau FC U Craiova 1948.

Lucru ciudat, mai ales că ambele tabere știu una și bună. Sunt fani Universitatea Craiova. Numai că percepțiile sunt diferite. Ultrașii din Peluza Sud au ales să rămână fideli echipei lui Mititelu, s-au întâlnit la debarcader și au plecat în mod organizat spre stadionul Extensiv. Ceilalți au venit pe partea opusă și au luat loc la tribuna I.

300 și atât!

La ora 12:00, când mai erau două ore până la meci, se auzeau deja primele cântece și scandări ale ultrașilor. Minutele treceau, numărul suporterilor lui FC U creștea, gândurile erau amestecate. Oare câți vor fi pe stadion? Conducerea gazdelor a fost categorică.

Doar 300 vor intra la meci. Restul pot urmări pe internet meciul. S-a plecat în corteo spre stadion. S-au aprins fumigene, s-a cântat cu patos împotriva rivalei. După un drum anevoios parcurs jumătate prin parc, jumătate prin câmp și mărăcini, fanii au ajuns în buza stadionului. Au fost opriți de jandarmi, care au dejucat planul ultrașilor de a intra în masă pe arenă. Au intrat 300, restul au fost lăsați la porți.

Poftiți la stream!

Sute de suporteri, de ambele părți, au fost nevoiți să urmărească meciul pe telefoane, din jurul stadionului. Pe stream. "Nu ne lasă să intrăm. Vreau să cumpăr bilet și nu sunt de vânzare. Pe stadion sunt galeriile și atât. Tribuna a 2-a e goală!", s-a plâns unul dintre fani.

Jandarmii au apelat la gaze lacrimogene pentru a-i convinge pe suporteri să se îndepărteze de zona protejată. Oamenii au apelat la telefoane, s-au strâns în grupuri de 3-4 în jurul unuia care "împărțea" semnal din stadion. Imagini din meciul CS U Craiova II cu "oaspeții" sau "vizitatorii", așa cum au fost numiți, ironic, pe tot parcursul jocului de către comentatorul și crainicul gazdelor.

Fotbal puțin, nervi mulți

Cu Calancea, Popa, Bic și Baicu printre titulari, CS U Craiova II a controlat jocul. A pasat mai mult. A încercat să joace mai mult. Realizările au fost puține. De fapt, singurul eveniment notabil al primei reprize a fost reprezentat de eliminarea lui Ovidiu Dănănae, fundașul lui FC U Craiova.

A doua repriză a început cu la fel de mulți nervi, însă mutați în tribună. Peluza Sud a aruncat cu petarde în teren, iar arbitrul Alin Olaru a trimis la cabine echipele. 13 minute de liniște pe arenă. Moment perfect pentru suporteri să-și trimită câteva ironii prin intermediul unor bannere.

Luis, erou pentru CS U

Imediat după reluarea jocului, CS U Craiova II a beneficiat de un penalty. De care Ovidiu Bic și-a bătut joc. A trimis în bară, spre bucuria fanilor de la tribuna a II-a. Golul a picat până la urmă în poarta formației lui Mititelu. Luis Nițu a trimis un șut plasat de la marginea careului direct în vinclu (72).

Cu 1-0 și om în plus pe teren, CS U II se văzuse deja câștigătoare, numai că o gaură în defensivă l-a lăsat pe Florin Costea, introdus pe parcurs, singur cu portarul. Șut la colțul scurt și a venit golul care a dezlănțuit galeria oaspete.

Fanii lui FC U Craiova au dat foc unor obiecte, iar fumul negru și gros l-a făcut pe arbitru să oprească din nou meciul până când Jandarmeria a evacuat susținătorii formației lui Nicolo Napoli. S-a terminat egal, așa cum s-a tot întâmplat la întâlnirile din Liga a 2-a, când FC U Craiova 1948 întâlnirea însă prima echipă a celor de la CS U Craiova.

CSU CRAIOVA 2 - FC U CRAIOVA 1-1
aU MARCAT: nIȚU '72 / Fl. cOSTEA 81

min. 82: Galeria lui FC U a fost evacuată după ce a incendiat o parte a sectorului unde stătea.
min. 81: GOOOL FC U CRAIOVA! Florin Costea egalează după ce a primit perfect mingea în centrul careului.
min. 72: GOOOL CSU CRAIOVA 2! Luis Nițu înscrie de la marginea careului!
Bic execută lovitura de pedeapsă, dar trimite în bara laterală și scorul rămâne 0-0.
Penalty pentru CSU Craiova! Ovidiu Bic execută!

Partida a fost reluată după 13 minute!
min. 55: Meciul a fost întrerupt temporar și cele două echipe au plecat la vestiare. Totul a plecat de la câteva obiecte pirotehnice pe care galeria lui FC U le-au aruncat către jucătorii celor de la CSU Craiova.

min. 45:
 
Ovidiu Dănănae a văzut cartonașul roșu pentru două avertismente luate în 10 secunde. Tot de la oaspeți a fost eliminat și portarul de rezervă, Mogoșanu.

Vezi AICI meciul VIDEO!

clasment

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (71)
indolentu
indolentu  •  03 Noiembrie 2018, 19:09
Postat de echilibrat pe 03 Noiembrie 2018, 08:35

Fabulos, mai Nedelea ce scrii tu : "S-a terminat egal, așa cum s-a tot întâmplat la întâlnirile din Liga a 2-a, când FC U Craiova 1948 întâlnirea însă prima echipă a celor de la CS U Craiova.". Pe bune, tu esti pe statul de plata al lui Mititelu ? Cum poti sa scrii ca cele doua echipe s-au intilnit in liga 2, cind actuala echipa a lui mititelu s-a infiintat anul trecut, iar fosta a falimentat ?

zau?ia citeste baprostule dezechilibrat aici:" CS U Craiova - FC U Craiova 0-0. Niciun gol în două jocuri pentru rivalele din Oltenia 23.11.2013, Craiova s-a împărţit în două la derby-ul local dintre echipa autorităţilor, CSU, şi cea patronată de Adrian Mititelu. Pentru FC Universitatea, a fost primul meci disputat pe arena Ion Oblemenco de la dezafiliere, după mai bine de doi ani de pauză. Chiar şi din postura de vizitatoare, echipa lui Mititelu a avut de partea sa publicul, pentru că în jur de 15.000 de spectatori au venit la meci. Partida, însă, n-a avut parte de goluri, ci doar de ocazii, cele mai mari în ultimele zece minute. Oaspeţii au ratat prin Baird, blocat în ultimul moment de Brac. Replica gazdelor a venit la "capul" lui Precup, care s-a dus puţin pe lângă poartă. La fel ca în tur, la Severin, duelul celor două echipe din Craiova s-a terminat nedecis şi fără goluri, 0-0."deci unde n are dreptate nedelea ***?si citeste cu atentie de partea cui a fost publicuprostule

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

itzicbitzic
itzicbitzic  •  03 Noiembrie 2018, 09:13
Postat de echilibrat pe 02 Noiembrie 2018, 18:14

Fals. Exista destule stadioane in Craiova pe care putea juca clona lui mititelu - dar booveanul nu a dorit asta. Stadionul CFR (pe care s-au jucat meciuri de liga 2), stadionul din Isalnita, stadionul Electroputere (la un moment dat s-au jucat acolo meciuri de liga 1) etc. Booveanul a vrut stadion moca de la primaria PSD din Severin.

Booveanul cred ca ar trebui sa aiba grija dosarului sau penal de la tribunal, ca parca vad ca o sa calce pe urmele lui Niculae de la Astra.El ar fi vrut sa joace doar pe noul Oblemenco , pentru ca doar asa putea sa rupa din suporterii CSU .

echilibrat
echilibrat  •  03 Noiembrie 2018, 08:35

Fabulos, mai Nedelea ce scrii tu : "S-a terminat egal, așa cum s-a tot întâmplat la întâlnirile din Liga a 2-a, când FC U Craiova 1948 întâlnirea însă prima echipă a celor de la CS U Craiova.". Pe bune, tu esti pe statul de plata al lui Mititelu ? Cum poti sa scrii ca cele doua echipe s-au intilnit in liga 2, cind actuala echipa a lui mititelu s-a infiintat anul trecut, iar fosta a falimentat ?

Vezi toate comentariile (71)
Comentează
Close