FOTBAL  »  LIGA 4  »  TELEVIZARE

EXCLUSIV Academia Rapid și CSA Steaua salvează fotbalul bucureștean » Suma uriașă pe care cele două au adus-o la AMFB

Articol de - Publicat luni, 26 martie 2018 14:08

Academia Rapid și CSA Steaua au adus în prima parte a campionatului din Liga a 4-a peste 10.000 de euro la bugetul AMFB după ce au cumpărat drepturile de televizare pentru 9 meciuri de pe teren propriu.

Opt meciuri ale Academiei Rapid și unul al celor de la CSA Steaua au fost transmise în direct de TV Telekom Sport până acum. Pentru fiecare partidă transmisă gazdele au plătit către AMFB în jur de 7.000 de lei.

Avocatul AMFB, Marian Mihail, a explicat pentru GSP.ro de ce cluburile care vor să le fie transmise meciurile trebuie să plătească această taxă către AMFB.

- Domnule avocat, de ce trebuie să plătească cluburile această taxă către AMFB și nu e invers ca la Liga 1 unde echipele primesc bani din televizări?
- AMFB are un statut diferit de FRF sau de LPF. Potrivit acestui statut, AMFB deține exclusivitatea asupra drepturilor TV care reies din competiții, inclusiv dreptul de televizare. Din această cauză n-a trebuit să fie obținut acordul cluburilor din Liga a 4-a pentru televizare. A fost suficientă încheierea contractelor direct cu persoana care a vrut să achiziționeze drepturile de televizare.

- 7.000 de lei e suma pe care o primește AMFB pentru a oferi drepturile de televizare la fiecare meci?
- Un singur meci al CSA Steaua a fost televizat până acum din postura de gazdă, dar nu clubul a cumpărat drepturile de televizare, ci o terță parte, probabil o altă persoană juridică apropiată de ei. Aceeași situație e și la Academia Rapid. Suma care se achită pentru televizarea unuia sau mai multe jocuri e confidențială. Nu știu exact cât e pentru un meci pentru că au fost situații când s-au făcut pachete pentru mai multe jocuri. E posibil să iasă această sumă de care spuneți dacă împărțiți meciurile.

- Concret ce reprezintă această taxă?
- Această sumă reprezintă o taxă de licențiere, e prețul drepturilor de televizare pentru jocul sau perioada din campionat în cauză.

- Acești bani rămân la AMFB sau merg mai departe la cluburile din Liga a 4-a?
- Din ce știu eu încă sunt discuții. Momentan acești bani intră în veniturile AMFB, dar din ce s-a discutat în ultima ședință a Comitetului Executiv vor ajunge înapoi la cluburile din Liga a 4-a și a 5-a. Proporția cea mai mare va rămâne tot la Liga a 4-a. Raționamentul din spatele acestei decizii e că nu ar exista Liga a 4-a fără Liga a 5-a sau fără fotbalul de juniori.

"AMFB nu are contract cu casele de pariuri"

- Câți bani ia AMFB pentru a lista meciurile din Liga a 4-a la pariuri?
- Din păcate nu există niciun contract și legea e total nefavorabilă AMFB în această situație. Organizatorul de pariuri sportive trebuie să achite o sumă doar federațiilor sportive naționale. Asta înseamnă că indiferent dacă meciul e de Liga 1 sau de Liga a 4-a tot Federația încasează banii. Nu știu să vă spun dacă pentru Liga a 4-a s-a plătit ceva din partea vreunui organizator de pariuri, dar dacă s-a plătit s-a plătit la FRF. Corect ar fi fost să existe un contract și cu AMFB, dar cred că atunci când s-a reformat și s-a făcut legea nouă a pariurilor sportive nu cred că s-a gândit nimeni vreodată că un meci organizat la nivel județean va fi listat.

clasament

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (37)
cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  27 Martie 2018, 21:04
Postat de rjka pe 26 Martie 2018, 23:47

Cum poti sa dai exemplu legat de cum al cheama pe unu in buletin si dupa casatorie te cheama altfel asa e ,dar in cazul steaua creditorul echipei nu a cumparat brendul steaua, lui paunescu ia dat dezlegare la jucatori in schimbul datoriei pe care o avea la gigi .ca asa se faceau pe timpuri privatizarile se lasau deliberat in paragina in speta steaua ,a fost deliberat lasata in faliment ca sa vina stapanul sa o ia pe doi lei dar la momentul ala actele de vanzare cumparare nu sau facut ,pentru .ca steaua este si a fost un obiect de patrimoniu pe care nul poate ministerul sal vanda dar poate sal concesioneze iar instanta sa pronuntat in speta clar,adevarul a iesit la iveala, dar uni fecesebisti care probabil au crescut si au venit la meciuri in perioada in care a aparut gigi si nu ai ce sa le faci iei o tin pe a lor,cu toate ca fcsb in actele lui gigi spune clar sporting bucuresti pai daca ai fi steaua de sa schimbi numele in fcsb pentru .ca instanta sa pronuntat clar fcsb nu e steaua .

Exemplul era o metafora, ce tie nu ti s-a intamplat sa vorbesti despre o strada si sa folosesti vechiul nume? Sau sa zici piata scanteii, etc? De vandut s-a vandut lotul si locul in L1, l-au pacalit pe fraier si nu i-au dat si marca. Dar asta are mai putina importanta, locul si palmaresul e la jiji indiferent ce zice barbugiul ala care, culmea, i-a vandut personal actiunile lui. Ma rov, e oltean, ce poti astepta de la el, e la fel de corect cum e si la cazino.

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  27 Martie 2018, 14:14

Daca e asa cum zici tu piturca cum de a vandut actiunile? Doar ale lui erau alea bune?

rjka
rjka  •  27 Martie 2018, 11:43

Pai Păunescu a făcut o asociație de la care Gigi a luat doar jucatori dar acea asociație a fost lichidata de Păunescu ne având dreptu de cumpărare sa făcut accea asociație pe acțiuni iar LPF și FRF știu mai bine și Mitica sa auto denunțat când a zis dacă va aduceți aminte ca Gigi a furat Steaua pai ce vreți mai mult fraților asta vreți săi Spune-ți fcsbeului Steaua Spune-ți dar actele vorbesc și deciziile judecătorești dar Steaua nu valora la accea vreme 4-6 mil de dolari cât a dat el cu bani ăștia cumpărau doar jucatori dar dacă Gigi avea un act de vânzare cumpărare instanța ai dădea dreptate dar nu are el a fost continuatorul dar nu proprietarul stelei

Vezi toate comentariile (37)
Comentează