FOTBAL  »  LIGA 4  »  CHELTUIELI

EXCLUSIV Cât a costat-o pe AMFB organizarea meciului Academia Rapid - CSA Steaua pe Arena Națională! Avem toate cifrele: deficit de peste 10.000 de euro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iunie 2018 10:45

Meciul decisiv din play-off-ul Ligii a 4-a, unde Academia Rapid a învins-o pe CSA Steaua, scor 2-0, s-a disputat pe Arena Națională. AMFB a organizat primele două etape în Giulești, alegând doar ca disputa dintre cele două mari rivale să se joace pe cel mai mare stadion al țării. 

Și decizia a fost cât se poate de înțeleaptă. Oricum Asociația Municipală de Fotbal București a pierdut bani după acest ultim meci. Doar 10.106 oameni au fost duminică pe Arena Națională (platitori), iar prețul mediu al unui bilet vândut a fost de 21,5 lei (aproximativ 4,6 euro). 

Ceea ce înseamnă venituri de 46.500 de euro, bani insuficienți pentru a acoperi măcar costurile pentru inchirierea stadionului, fără amenzile care au mai venit după terminarea evenimentului. 

36.700 oamenisuporteri au asistat la meciul retur din sezonul regulat dintre CSA Steaua și Rapid 

Cheltuielile AMFB-ului pentru acest meci 

  • închirierea stadionului: 13.000 de euro
  • servicii de operare: 10.000 de euro
  • firma de pază (460 de agenți): 16.000 de euro 
  • firma de salubrizare: 9000 de euro 
  • Ambulanța + pompieri: 3000 de euro 
  • Plată scaune rupte: 4000 de euro 
  • Alte amenzi: 6000 de euro 

Așadar, AMFB-ului a plătit circa 61000 de euro pentru organizarea meciului de pe Arena Națională și a generat încasări de 46.500 de euro din bilete. Drepturile TV au fost cesionate cu titlu gratuit către Telekom și Digi. "Ne-am dorit ca acest eveniment să aibă o expunere cât mai mare. Să fie văzut de multă lume, să fie o reclamă frumoasă pentru Liga a 4-a", a explicat Claudiu Baboia pentru GSP. 

14.500 €este deficitul aproximativ după calculele GSP. Un raport exact va fi prezentat de AMFB în zilele următoare 

Comparația cu meciul din sezonul regulat 

CSA STEAUA CRITERIU AMFB
36700 SUPORTERI 10.106
Da (Meciul a fost întrerupt în repetate rânduri din cauza incidentelor de la peluze și T2) INCIDENTE  Nu (N-au fost înregistrate probleme)
Bun  GAZON  Prost (S-a disputat un turneu de copii pe o durată de 3 zile)
1100 de euro  AMENZI 10.000 de euro
PLĂTITE DREPTURI TV GRATIS

"Calculele dumneavoastră se apropie foarte mult de cele făcute de noi. Dar sunt unele provizorii. Nu avem o imagine exactă a acestui bilanț. În câteva zile vom cunoaște exact situația. Din păcate timpul a fost scurt și nu am atras sponsori. Noi ne bucurăm că am dus acest meci pe cel mai mare stadion, am făcut toate eforturile să nu se mai repete incidentele din sezonul regulat și cred că ne-a ieșit. Am arătat că un meci de Liga a 4-a poate fi un spectacol frumos pentru spectatorii de pe stadion și telespectatori" Claudiu Baboia, secretar AMFB

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
ucluj2011
ucluj2011  •  06 Iunie 2018, 12:52

Una la mână:---Pe stadion au fost undeva la 18-20 de mii de oameni după cum BINE sa putut vedea și toți au apreciat. Această minciună se numește spălare de bani.!!! A doua la mână:--Este vina AFMB-ului că nu au venit MAI mulți fani decît la primul meci: Sa luat decizia pe care stadion se va juca derby-ul DEABIA Joi , iar bilete au fost puse în vânzare DEABIA Vineri.... și alea pe bucăți: peluzele doar la stadioanele Giulești și Ghencea... Tribunele doar pe Net (deci nu puteai să comanzi biletul și să-ți vină acasă pentru că nu era timp suficient , trebuia să te duci să-l ridici , dar NU în ziua meciului). FOAAAARTE mulți oameni printre care și eu și-au spus: "Îmi bag picioarele , îl văd la TV". Asta este.!!! FOAAARTE proastă organizare. Parcă se urmărește ALUNGAREA spectatorilor , nu aducerea lor pe stadion.

rumunek
rumunek  •  06 Iunie 2018, 12:26

Pentru un meci cu incidente grave, organizatorul a primit 1100 de euro amenda. Dar erau glorioșii, nu oricine. Fraierii de la AMFB, pentru un meci fără incidente, au luat 10 mii amenda. De-aia e bine sa fii de stat in România. In plus, daca au fost doar 10000 de plătitori rezulta ca doar rapidiștii au plătit? Ca lui Filoti ii ieșiseră peste 20 de mii, înseamnă ca au fost mulți invitați in afara lui Talpan. Propaganda reînviată!

104343947122875
Anton Pan  •  06 Iunie 2018, 12:11

Cine sa vina sa vada un pluton de ordonante, racani, recruti (care nu se califica nici macar pentru a fi copii de mingi la meciurile Stelei din cupele europene), condus de un antrtenor ratat, *** si disperat sa obtina avantaje din banii publici si sustinut de o ciurda de brute salbaticite din peluza sud. In Romania anului 2018, membra UE, nu mai este loc pentru armata in fotbalul profesionist, asa ca inapoi in cazarma, la instructia de front, pe sectoare si la tragerile de zi si noapte!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close