FOTBAL  »  LIGA 4  »  STEAUA - RAPID

EXCLUSIV De ce a ales CSA Steaua să joace meciul cu Rapid la Chiajna! Toate motivele + ce părere au jucătorii și cine va televiza meciul

Articol de - Publicat duminica, 25 martie 2018 12:09

Steaua București va juca, în proporție de 90%, marele meci cu Academia Rapid, la Chiajna. Șefii Clubului Sportiv al Armatei au ales arena Concordiei din mai multe motive. Partida se va juca pe 14 aprilie.

Sursele GSP susțin că aceasta n-a fost singura variantă pe care șefii clubului au avut-o. Au fost luate în calcul mai multe stadioane, inclusiv Arena Națională. S-au făcut și demersuri pentru ca meciul să se dispute pe cel mai mare stadion al țării, dar costurile au stopat totul.

53.000 de euro (aproximativ 245.000 de lei) e suma totală pe care CSA ar trebui să o suporte pentru un meci pe acest stadion. E vorba despre un tarif standard întrucât arena nu se închiriază pe inele, așa cum s-a crezut inițial. În acești bani sunt incluse următoarele servicii, anunță surse GSP.

  • închirierea stadionului 13.000 de euro
  • servicii de operare 10.000 de euro
  • firma de pază (300 de agenți) - 11.000 de euro
  • firma de curățenie (ALPAB) - 9000 de euro
  • utilități - 10.000 de euro 

În plus, ar trebui angajată o firmă specializată pentru comercializarea biletelor, iar aceasta are un comision de 8-10% din încasările totale, susțin aceleași surse.

Chiajna, mai ieftin și pe placul jucătorilor

Varianta aleasă până acum este mult mai ieftină pentru Clubul Sportiv al Armatei și ajunge la maximum 40.000 de lei. Chiria stadionului costă doar 1.000 de euro, bani în care nu mai sunt incluse costuri pentru utilități sau firma de curățenie.

În plus, nici firma de pază nu va mai fi atât de scumpă, întrucât arena are doar 10% din capacitatea Arenei Naționale. Pe lângă toate acestea, sursele GSP susțin că și jucătorii își doresc să joace la Chiajna, fiind convinși că suprafața sintetică, una mai rapidă, îi va avantaja într-un duel cu fotbaliștii experimentați ai Rapidului.

Dintre cei 26 de jucători, 25 au fost pro variantei Chiajna, unul singur dorindu-și să joace pe Arena Națională, datorită atmosferei care s-ar fi creat la acest meci.

Întâlnire cu galeria

Comandatul Cristian Petrea a recunoscut că în proporție de 90% acest meci se va disputa în localitatea ilfoveană, însă varianta nu este bătută în cuie.

Aceleași surse susțin că Lăcătuș și jucătorii se vor întâlni cu liderii Peluzei Sud, pentru a lua o decizie împreună. Galeria este clar împotriva acestei variante și chiar a anunțat că e gata să boicoteze meciul.

Televizează Telekom!

Pe lângă toate aceste cheltuieli cu stadionul, Clubul Sportiv al Armatei trebuie să plătească 7.000 de lei către AMFB pentru a putea televiza meciul.

Reclamele de pe marginea terenului nu vor fi suficiente pentru a acoperi cheltuielile, însă Telekom Sport va plusa cu o sumă de bani și va televiza acest meci.

Discuțiile dintre cele două părți sunt foarte avansate și se așteaptă să se ajungă la un acord.

De nu se joacă pe Ghencea?

S-a pus problema ca acest meci, programat pentru data de 14 aprilie, să se dispute pe stadionul Steaua, ca un ultim meci înaintea demolării. Din păcate, acest lucru nu este posibil. 

Din informațiile pe care GSP le are, pe gazonul din Ghencea s-a antrenat, timp de un an, echipa de rugby a Clubului Sportiv al Armatei. S-a făcut o inspecție a suprafeței de joc, iar aceasta este impracticabilă.

Nu mai este timp pentru o nouă însămânțare, așa că varianta a picat destul de repede. 

1.000 de biletevor avea rapidiștii indiferent pe ce stadion se va disputa acest meci. Acesta este protocolul semnat în tur

5.100 de locuriare stadionul din Chiajna. În tur au fost mai bine de 11.000 de oameni pe Giulești

"Nu a fost alegerea domnului comandant. A fost dorința jucătorilor, care au ales din trei variante. Ei au ales Chiajna. Sigur că au fost discuții pentru a se juca pe Arena Națională. În orice caz, vă spun că nu este bătută în cuie această decizie a lor. Vom avea o discuție și cu liderii de galerie, dar pentru noi este important ce îți doresc jucătorii, care nu au fost influențați de nimeni. Ei cred că acolo vor avea o evoluție bună și terenul i-ar avantaja" Marius Lăcătuș la TV Digi Sport

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (90)
supereduardo10
supereduardo10  •  26 Martie 2018, 11:03

Eu zic ca veneau 15k pe AN mai mult ca sigur si acopereau costurile...sigur 5000 de rapidisti venrau. Era posibil s a vina chiar si 20k si atunci aveau profit, probail ca nu au vrut sa-si asume riscul, cum nici cei de la Rapid nu au riscat in tur dar e pacat.

169060557063831
Stefan Anghel  •  25 Martie 2018, 21:42

eugene cand io faceam instructie cu dan petrescu si ma jucam cu *** tu *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua.libera
steaua.libera  •  25 Martie 2018, 20:18

Ce umflate sunt preturile alea, cine a scris articolul gandeste haotic. 11000E - firma de paza - total nerealist curatenie - 9000 de euro - ahahahahahahahaha. costa 9k euro sa dai cu matura pe stadion? costuri de operare - 10.000 :))))))) mai exact ce? In realitate costa 13.000 stadionul, iar cu restul cheltuielilor maxim 20.000. Pare ca becali a ajuns la Petrea, altfel nu-mi explic deciziile cel putin ciudate ale CSA

Vezi toate comentariile (90)
Comentează