FOTBAL  »  LIGA 4  »  FACEBOOK SOCIOS

EXCLUSIV Idee UNICĂ: 100 de străini, de la masteranzi la Sorbona la handbaliști ori jurnaliști la NY Times, vor să preia o adversară a Stelei și a Rapidului din L4!

În weekend, Romprim (în albastru) a jucat împotriva
Progresului 2005 pe
stadionul Olimpic, fost
Energoutilaj
În weekend, Romprim (în albastru) a jucat împotriva Progresului 2005 pe stadionul Olimpic, fost Energoutilaj

Articol de , - Publicat marti, 17 octombrie 2017 09:00

Un grup de Facebook format din străini, împrieteniți pe rețelele de socializare, are o idee unică în fotbalul românesc. Să susțină o echipă de fotbal din Liga a 4-a, Romprim București. Pentru început, printr-un proiect de tip socios!

Inițiatorii sunt jurnaliști, împătimiți ai fotbalului din Europa de Est, sportivi, majoritatea cunoscându-se de pe twitter și atrăgând în ideea lor și alți apropiați.

De la NY Times în Berceni

Printre părinții noului plan se află și un jurnalist englez, colaborator al NY Times, CNN sau World Soccer, James Montague. Acesta s-a atașat de lotul actual de la Romprim, fost la echipa Frăția, când a făcut un reportaj aici în 2014.

Atunci, Montague prezenta povestea echipei bazate pe "frăție", antrenată de singurul tehnician de culoare din estul Europei, Aime Lema, și cu portar născut cu o singură mână, Tudorel Mihăilescu.

Echipa tuturor

Cei doi au migrat, între timp, către Romprim. Joacă pe stadionul omonim din cartierul Berceni și sunt formație de pluton în L4. Gazeta i-a vizitat în ultima etapă, 2-7 cu Progresul 2005, și a scanat proiectul deja existent.

"Am păstrat ideea de la Frăția. În echipa mea trebuie să existe toate categoriile. Îl avem pe Tudorel, care nu are o mână, ca portar. Am un rom. Am trei străini, un somalez și doi camerunezi. Băieții care vor să ne ajute ne propuseseră și un australian!".

20171013 141917

Tudorel Mihăilescu (stânga) și Aime Lema, cei doi oameni care pregătesc acum Romprim. FOTO: Alin Grigore (GSP)

O primă tranșă, 10.000 E

Mihăilescu și Lema spun că "ar fi complicat ca echipa să fie preluată, e și jumătatea sezonului, însă am aflat de la băieți că vor să ne ajute și, dacă o pot face, sumele ne-ar ajuta pentru a îi plăti, măcar, pe băieți".

Un calcul simplu, într-o discuție dezvoltată pe grupul Romprim, spune că noii acționari ar putea aduce, în primă fază, 10.000 euro printr-o donație de 100 de euro de persoană.

Donații care vor veni din circa 30 de țări. De la un norvegian din Tromso la un patron mongol, la handbalistul suedez Gustav Rydergard, fost la Dinamo, și la un avocat american! 

INTERVIU // "Fac masteratul la Sorbona pe fotbalul românesc în comunism"

hadrien francois
Hadrien Francois, alături de Gnohere

Ce spune unul dintre inițiatori, Hadrien Francois, fost student, actual masterand la cea mai cunoscută universitate din Franța

- Hadrien, de ce România?
- M-am îndrăgostit de când am vizitat Bucureștiul prima oară. Apoi, am venit la un Steaua - Dinamo și m-am atașat de echipa Armatei. Scriu și pe un site, footballski.fr, care abordează teme din fotbalul est-european în limba franceză.

- Acum vrei s-o ai drept adversară!
- Da, exact. Îmi place ideea, vrem să promovăm echipa pe rețelele de socializare, să o aprecieze din ce în ce mai mulți străini.

- Ce ai studiat la Sorbona?
- Geografie și istorie ca student. Acum, la master, am drept temă "Fotbalul și politica în România comunistă"! 

7puncte în primele 7 etape are Romprim, fiind pe locul 12 din 15

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
raul4steaua
raul4steaua  •  17 Octombrie 2017, 12:12

Eu apreciez initiativa deoarece la AS Romprim am facut junioratul acum ceva ani

varsity
varsity  •  17 Octombrie 2017, 12:07

:)))

para.para
para.para  •  17 Octombrie 2017, 11:29

"Inițiatorii sunt jurnaliști, împătimiți ai fotbalului din Europa de Est" - aici trebuie specificat in mod expres ca ambalatorii de peste sunt impatimiti doar ai lui fcsb, ai lui gigi, ai cancanului, al barfei si al incitarii la violenta.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează