FOTBAL  »  LIGA 4  »  RAPID

EXCLUSIV Încă un pas spre un singur Rapid! Măsura luată de AFC Rapid: "Va fi util pentru toată lumea"

Articol de - Publicat joi, 17 mai 2018 15:13

Șansele ca din sezonul viitor să existe un singur Rapid cresc.

Asociația Fotbal Club Rapid a depus o cerere prin care solicită anularea mărcii "Fotbal Club Rapid", deținută de societatea Rapid SA, aflată în faliment. Prin președintele Horia Manoliu, AFC Rapid vrea să recupereze marca scoasă acum la licitație, la fel ca și palmaresul.

"Până acum am adunat probe pentru această acțiune, care nu e simplă, dar nici complicată. Vrem să fie punct ochit, punct lovit. Motivul e foarte clar. Sigla a fost înregistrată de AFC, dar a expirat între timp. Ea a fost înregistrată din nou de Rapid SA, în 2015, iar noi nu am fost anunțați. După intrarea în faliment, noi pretidem ce e al nostru. Asta vrem să facem.

La fel și cu palmaresul, dreptul sportiv. Noi am făcut o cerere către Sierra Quadrant (n.r. firma care se ocupă de lichidarea societății Rapid SA) de cesiune, așa cum scrie în actul constitutiv, adică ce a fost cedat gratis să se întoarcă gratis. Nu ni s-a dat niciun semn.

Dar mergem pe ambele fronturi, palmaresul și recuperarea siglei cu vulturul. Noi am fost primii care au folosit-o. Noi am conceput-o. Ea a fost și înregistrată la OSIM. Nu are rost să facem mai multe procese. Unul singur și bun", a declarat Horia Manoliu pentru GSP.RO.

32718468 1907887865912089 194273993706962944 n

înțelegere AFC Rapid - Academia Rapid - ACS Rapid Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului?

Recuperarea siglei și a palmaresului ar putea duce la o înțelegere între cele trei entități care folosesc numele Rapid, iar echipa ar putea juca în Liga a 3-a, acolo unde Academia are șanse să promoveze.

"Dacă toate entitățile avem un drum comun, eu zic că recuperarea siglei și a palmaresului vor fi utile tuturor. Nu mai stăm cu tot felul de licitații. Sigla și dreptul sportiv se pot recupera dintr-o singură mișcare. Cu hârtiile în față, treburile sunt evidente.

Este folositor în speranța unei uniri, unui acord, ca să existe un singur Rapid. Primul pas a fost făcut la recuperarea dreptului sportiv, la care firma care lichidează Rapid SA nu a răspuns. Avem timp destul să ne ocupăm de toate", a adăugat Manoliu.

Nimeni la licitație

Până acum, din noiembrie 2017 până în aprilie 2018, au avut loc mai multe licitații pentru toate bunurile Rapidului, dar nu s-a prezentat nimeni pentru cumpărare. Ultimul preț a fost de 800.000 de euro și a început de la 3,4 milioane de euro. Evaluatorul a stabilit valoarea bunurilor la 400.000 de euro.

Citește și: Liber spre Liga a 3-a! Comitetul de Urgență al FRF a modificat regulamentul și ajută Academia Rapid

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  18 Mai 2018, 11:49
Postat de miki123 pe 18 Mai 2018, 04:38

Clona mioritica care a postat gluma sta proasta cu rapid psd, este un amărât fcsbist care miroase a zer alterat si nu mai are prenadez in punga!!!

Da, minte ala, nici nu e sprijinta echipa asta de draknea si tudorache...... a scris toata lumea, inclusiv presa pesedista dar voi o tineti intruna ca nu are nimeni dreptate..... pana una alta vad ca va simtit bine pe banii mei de impozite de la sector 1...

miki123
miki123  •  18 Mai 2018, 04:38
Postat de Radu Fifea pe 17 Mai 2018, 21:02

rapid PSD, clasa muncitoare e!

Clona mioritica care a postat gluma sta proasta cu rapid psd, este un amărât fcsbist care miroase a zer alterat si nu mai are prenadez in punga!!!

stelistul1
stelistul1  •  18 Mai 2018, 02:19
Postat de ucluj2011 pe 17 Mai 2018, 21:22

Nu a murit frate. Rapidul chiar nu va muri niciodată. Rapidul este unde sunt fanii. Faze cu insolvență , faliment și alte vrăjeli au avut loc și la case mai mari în campionate super puternice... și cluburile respective au REvenit MAI fumoase... MAI puternice... Avem nevoie de Rapid și de fanii lui neegalabili... avemnevoie de U Cluj... de Petrolul... de ADEVĂRATA Craiovă.... de ADEVĂRATA Timișoara în Liga I , fotbalul romînesc are nevoie de legende , de istorie , tradiție , suporteri... nu Liga sătească cu echipe inventate IERI... nu vezi vezi că puțin cîte puțin moare sportul în țara asta? Succes Rapid. Multă Baftă.

Vad ca suporterii sunt la craiova "neadevarata". Usor cu geamantanul Ghita, ca a portita mica.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează