FOTBAL  »  LIGA 4  »  CSA STEAUA

Florin Talpan vrea s-o spulbere la "masa verde" pe Academia Rapid din calea spre baraj: "Memoriu la FRF"

Articol de - Publicat miercuri, 30 mai 2018 19:17

Juristul CSA Florin Talpan i-a luat în colimator și pe cei de la Academia Rapid, după nenumăratele procese pe care le-a câștigat cu FCSB.

Talpan a depus azi un memoriu la Federația Română de Fotbal prin care cere ca Academia Rapid să piardă la "masa verde" toate meciurile din acest sezon de Liga a 4-a. Juristul susține că stadionul "Valentin Stănescu", unde se joacă play-off-ul Ligii a 4-a, nu e omologat.

O altă reclamație a lui Talpan îi vizează pe Daniel Pancu, Daniel Niculae, Vasile Maftei, Ionuț Voicu și pe Vlada, despre care juristul spune că n-au fost legimitați în mod corect de giuleșteni.

”AMFB a mai comis un abuz: lasă să joace pentru Academia Rapid jucători care nu sunt legitimaţi la acest club! Conform Articolului 7 din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, jucătorii amatori şi cei profesionişti au dreptul să evolueze pentru un club dacă sunt legitimaţi sau transferaţi regulamentar la clubul respectiv şi au contract încheiat cu clubul la care se află legitimaţi. Cei care nu îndeplinesc aceste condiţii nu pot fi înscrişi în raportul de arbitraj şi nu pot participa la joc.

Jucătorii Academiei, care sunt fotbalişti profesionişti, nu pot juca pentru Academia Rapid deoarece nu pot semna contract cu o societate fără personalitate juridică. Fotbaliştii Academiei au semnat contracte cu Societatea Redivivus, o societate care are personalitate juridică, dar nu e Academia Rapid! Iar contractul de jucător e un act juridic. Semnând cu altă entitate, ei nu au drept de joc pentru Academia Rapid şi nu pot pretinde nici că joacă pentru Academia Rapid ca amatori.

Steaua solicită AMFB şi Academiei Rapid să prezinte cum au fost legitimaţi fotbaliştii Pancu, Niculae, Voicu, Vlada şi Maftei! Cerem ca Academia Rapid să piardă la masa verde toate meciurile în care aceştia au fost folosiţi!", a spus Talpan pentru Prosport.

"AMFB şi FRF încalcă toate legile şi propriile regulamente şi statute, doresc să introducă Academia Rapid în Liga 3 cu orice preţ, chiar dacă aceasta nu are ce căuta nici măcar în play-off! Solicităm şi noi FRF şi AMFB să ne pună la dispoziţie documentele în baza cărora e omologat stadionul Rapid. Potrivit Articolului 39, Alineatul 1, Litera b) şi Alineatul 2 al aceluiaşi articol din ROAF, stadioanele trebuie omologate de o comisie din care fac parte reprezentantul AMFB, reprezentantul bazei sportive, reprezentantul ISU, reprezentantul Jandarmeriei, reprezentantul clubului respectiv, responsabilul de ordine şi siguranţă al clubului. Să vedem şi noi dacă această comisie a existat şi a omologat stadionul! E clar că stadionul Rapid nu poate fi omologat, este nesigur pentru vizitatori şi n-are autorizaţie ISU" Florin Talpan

GSP.ro a stat de vorbă cu Talpan

- Legat de prejudiciul cerut de la FCSB, când să așteptăm o decizie finală?
- Cred că mai durează la Tribunalul București până la sfârșitul lunii septembrie sau octombrie. Apoi urmează căile de apel. Deci mai durează.

- Ați contestat și coeficientul de care beneficiază FCSB în cupele europene. El se calculeaza pe ultimii 5 ani, nu?
- Nu e nicio contradicție. Din discuțiile pe care le-am avut inclusiv cu unii reprezentanți de la UEFA, se iau în considerare și performanțele din trecut, Cupa Campionilor, Supercupa Europei și tot așa.

- E adevărat, dar doar financiar.
- Da, așa este. Nu sportiv, ci financiar. Noi nu dorim ca ei să mai profite din acest punct de vedere, să nu mai aibă acest beneficiu. Palmaresul este la Clubul Sportiv al Armatei.

În timpul interviului Peluza Sud îi scandează numele juristului de la CSA.

- Ce simțiți în aceste momente. Sunteți unul dintre cei mai iubiți oameni pentru ultrași...
- Sunt alături de jucători, de conducerea tehnică. Îi apreciez pe jucători, am încredere în ei. Sunt convins ca vor promova în Liga a 3-a. Mă voi implica din ce în ce mai mult.

- În ce sens?
- Să găsesc mai mulți sponsori, mai multă lume de bună credință care să ajute această echipă să ajungă unde îi este locul.

"AMFB trebuie să ia o măsură și să nu avantajeze vreo echipă la următorul meci. Să se joace pe teren neutru. Trebuie respectate regulamentele și statutele. Să fie imparțiali și să promoveze echipa mai bună, care îndeplinește condițiile" Florin Talpan

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (108)
10153002393412918
Drugas Cosmin  •  31 Mai 2018, 15:54

deci, talpan vrea cu orice pret sa promoveze in liga a 3-a. si daca ar calca pe cadavre. nu conteaza, talpan e mare mahar si trebuie sa se supuna toti, inclusiv rebelii aia de pancu si niculae. cine sunt ei sa stea in calea fericirii lui talpan? niste purici pe un elefant. serios, ma mir cum de nu s-a desfiintat liga a 4-a pentru csa, ca sa poata promova direct, fara asa zisul play off. of si vai, in curand nu va putea juca nici cr7 ca nu are drept de joc, real va fi exclusa, barcelona va putea juca doar in europa league, iar psg si man city nu vor putea sa joace in nici o competitie din cauza faptului ca patronii sunt seici

1819121944979915
Costel Preoteasa  •  31 Mai 2018, 15:43

Mai alex73 CSA nu sa infintat din flori ? Voi aveti dreptu sa sunteti armata romana care numai este ! Au ramas *** care stau la birou si nu au ce face! Nu stiti decat sa furati !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

440985426371874
Ioan Hostiuc  •  31 Mai 2018, 13:35

Domnul Talpan este ofiter MAPN. Oare de asta este platit , ca sa se ocupe cu sobolanisme si golanisme, este platit de catre acest popor roman necajit?

Vezi toate comentariile (108)
Comentează