FOTBAL  »  LIGA 4  »  REVENIRE

Gigi Nețoiu revine în fotbalul românesc: „Ne ajută, le mai dă câte o atenție jucătorilor”

Articol de GSP - Publicat joi, 13 iunie 2019 09:39

Gigi Nețoiu (59 de ani), fost finanțator la Dinamo sau Universitatea Craiova (echipa dezafiliată în 2011), se implică financiar din nou în fotbalul românesc.

Omul de afaceri ajută cu bani, fără a avea vreo calitate oficială, un club din Liga a 4-a Dolj, județul de unde este originar. Este vorba despre locul 2 în serie, Tractorul Cetate, echipă care, în acest week-end, va da baraj de promovare în L3 cu Unirea Brânceni (Teleorman). 

Nețoiu nu a devenit în mod oficial acționar, dar, potrivit președintelui echipei, a oferit deja unele prime jucătorilor: 

„Ne mai ajută uneori, a mai participat şi el aşa. Le mai dă câte o atenţie jucătorilor. Nu este finanţatorul echipei, dar poate pe viitor. Acum nu ştim. Are o societate agricolă aici şi este posibil să fie în curând unul dintre sponsorii echipei”, a declarat Marian Surugiu, președintele Tractorului Cetate, conform Fanatik.

a condus craova și dinamo, apoi a ajuns DUPĂ GRATII

  • Nețoiu a intrat în fotbal la finalul anilor '90, devenind ulterior finanțatorul lui U Craiova. A devenit inamicul numărul unu în Oltenia, după ce a direcționat numeroși jucători către Dinamo, club unde a ajuns la rândul său la un moment dat în conducere, ca acționar alături de Cristi Borcea. 
  • Pe 5 martie 2014, Nețoiu s-a numărat printre „greii” fotbalului românesc condamnați în Dosarul Transferurilor, caz de corupție declanșat în urma investigațiilor publicate de jurnaliștii Gazetei Sporturilor.
  • Acesta a primit o condamnare de 3 ani și 4 luni, ispășind un an și nouă luni din pedeapsă. A fost eliberat în decembrie 2015, după ce s-a confruntat cu unele probleme de sănătate, suferind un infarct în spatele gratiilor. 

ȚINTA GLUMELOR LA DINAMO

Gigi Nețoiu a fost, de-a lungul activității sale în fotbal, protagonistul unor întâmplări amuzante petrecute în lumea fotbalului. 

În timpul meciului, golul lui Claudiu Niculescu, care a adus victoria roș-albilor, i-a luat minţile lui Gigi Neţoiu, care, de bucurie, a rupt un scaun de la loja în care se afla cu acţionarii lui Dinamo în Ghencea.

O altă poveste amuzantă a fost relatată în studioul GSP Live de Vladimir Cohn, un alt fost acționar de la Dinamo:

„Era mare rivalitate în club între acționari, era miștocăreală. La un moment dat, a fost un meci în Cupă, Dinamo juca la Brașov și Nețoiu era la Pitești, în tribune la un alt meci. Eu eram cu Borcea și am zis «hai să facem puțin mișto de Nețoiu», care era cu Nicolae Badea la Pitești.

Marcase Dinamo și i-am dat telefon lui Nețoiu: «Băi Gigi, a dat un gol de la 30 de metri Ștefan Grigorie (n.r - fotbalist adus de Nețoiu de la Craiova). După 5 minute, îl sun iar pe Nețoiu: «Șut la păianjen Grigorie de la 30 de metri, 2-0! Nicule, conducem cu 4-0!» Era și Dobrin lângă ei.

De fapt, Dinamo conducea cu 1-0, iar apoi Nețoiu m-a făcut albie de porci”. 

Vezi și: VIDEO Imagini îngrijorătoare din autocarul juniorilor lui FC Argeș! Antrenorul a dat tonul scandărilor: „Cu cuțite i-om primi!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează