LIGA 4  ·  ARBITRAJ

UPDATE Grevă în arbitrajul județean sibian! 60 dintre cei 105 arbitri s-au dat indisponibili: acuză AJF Sibiu că are datorii de 100.000 de lei din baremuri neachitate

Articol de — Vineri, 31 Mai 2019, 14:12

Situație inedită la AJF Sibiu pentru acest final de sezon. În acest week-end, 1-2 iunie, sunt de jucat 15 partide, 7 la liga a 4-a și 8 la liga a 5-a (3 Seria Vest, 5 Seria Mediaș).

UPDATE VINERI, 14:10

Unul dintre cei 60 de arbitri de la AFJ Sibiu care s-au recuzat pentru meciurile din etapa din acest weekend a reacționat după afirmațiile președintelui Traian Marcu.

„Nu este adevărat că nu s-au plătit baremurile pentru doar 6 etape. Nu s-au achitat pentru tot returul, pentru 11 runde. Acum au băgat banii pentru 2 etape ca să ne facă să revenim asupra deciziei de a nu arbitra în acest weekend.

Mai sunt 9 etape. E vorba de 10.000 de lei în total. De ce nu respectă domnul Marcu regulamentul? Acolo se spune spune clar că o echipă care nu achită baremurile de arbitraj timp de două etape nu poate fi programată. E clar de ce. Ca să nu supere echipele pentru a-și asigura voturile pentru un nou mandat.

Noi putem dovedi că nu am fost plătiți. Să facă dovada că ar mai fi vorba de doar 4 etape. Parcă văd că se va întâmpla ca până acum. Vom primi restanțele la începutul sezonului viitor, când echipele vor plăti taxele de înscriere și vom rămâne cu banii în urmă pe câte 6 luni.

Nu e adevărat că nici cei 13 aribtri de la Liga 3 ar fi disponibili. S-au recuzat și ei pentru meciurile de Liga 4 și Liga 5 din weekend. Acum se fac presiuni ca să renunțăm la gravă pentru că nu au arbitri pentru perioada 1-2 iunie”.

Știrea inițială:

Problema este că 60 dintre cei 105 arbitri s-au dat loviți și au anunțat pe site-ul AJF Sibiu că, din diverse cauze, de genul "motive pesonale", "alerg la cros!!!", "am examene și teze" etc., nu pot să conducă meciuri în respectivul interval.

„Nu am avut banii, peste două treimi din echipe nu au plătit"

De fapt, este vorba despre o grevă a arbitrilor, care, printr-un mail trmis redacției Gazetei Sporturilor, susțin că "AJF Sibiu nu a mai plătit baremurile de 7 luni, ultima etapă când acestea au fost achitate fiind cea din 30 noiembrie 2018".

Conform autorului mailului, s-ar fi acumulat datorii de 100.000 de lei, deși "AJF Sibiu are bani, echipele au plătit, dar problema constă în proasta gestionare a banilor (cu sau fără intenție)".

Traian Marcu, președintele AJF Sibiu, recunoaște că "avem restanțe la arbitri, dar nu atât de mari. Nu erau achitate vreo 6 etape, dar ieri, de exemplu, am virat 20.000 de lei pentru două etape.

I-am trimis în contul Asociației Referee Sibiu, pe care și-au făcut-o ei de vrei trei-patru ani, pentru a putea fi plătiți legal. Arbitrii de la acest nivel sunt, marea majoritate, sub 18 ani și nu au cum să își facă PFA-uri. De aceea au făcut această Asociație, să poată fi plătiți legal. E rea intenție din partea lor să suțină că noi nu vrem să le dăm banii, deși i-am avea. Ce să facem dacă echipele nu au plătit?!

Primăriile, consiliile locale care sprijină aceste echipe mici nu au făcut încă bugetele, de aceea nu au fost bani. Ce să le facem? Regulamentul spune că trebuie să plătească înainte de meci baremurile, dar a fost acest blocaj financiar. Până la finalul sezonului vom fi cu datoriile la zero. Noi chiar nu ținem banii, dar nu am avut de unde să dăm, fiindcă vreo două treimi dintre aceste echipe aflate încă în competiție nu au plătit încă. Mai sunt datorii de vreo 40.000 de lei, nu așa cum spun ei, de 100.000 de lei!"

„Suntem la limită, dar putem lua arbitri de Liga a 3-a"

Ion Dima, președintele Asociației Referee Sibiu confirmă și el că sunt restanțe către arbitri, dar dă vina tot pe politic: "Peste 95 la sută dintre echipele din localitățile mici sunt subvenționate din resurse locale. Dar chiar dacă se termină luna mai, sunt Primării care nu și-au făcut încă bugetul pe 2019! Așa s-a ajuns la acestă situație.

Au dreptate și arbitrii, fiindcă nu și-au primit banii. Ar mai fi patru etape restanță. Suntem cam la limită pentru acest week-end dar, dacă va fi nevoie, un arbitru care conduce un joc la liga a 4-a sâmbătă poate să arbitreze apoi și duminică. Iar dacă nu, mai avem 13 arbitri de liga a 3-a, disponibili. O să se poată asigura arbitrajele pentru 1-2 iunie".

Baremul oficialilor la liga a 4-a
Arbitru: 125 lei net
Asitenți: câte 100 lei net
Observator: 75 lei

Baremul oficialilor la Liga a 5-a
Arbitru: 100 lei
Asistenți: câte 75 lei
Observator: 75 lei

VEZI ȘI:

Răchită, la 49 de ani » Care a fost cel mai frumos cadou și unde ar fi lucrat dacă nu ar fi fost fotbalul

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!”Să fim lăsați în pace! Așa e la război!” Nu, nu e așa, domnule Streinu-Cercel

Libertatea

Comentarii (1)

univ_craiova1  •  30 Mai 2019, 19:33

Arbitrați-l pe mititelu și va scoateți și voi niște ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:00 MotoGP, Documentar

Marc Marquez

Digi 2
19:00 Rezumat

Golurile lunii martie

Digi 4
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Rezumat

Magazinul Ligii Campionilor

Digi 3
Program TV complet

Liga 1